Trobada Softvalencià setembre 2011
Dades generals de la reunió
- Lloc: Alacant/València
- Data: 24 de setembre de 2011
- Hora d’inici: 10.00h.
- Hora d’acabament: 14h.
Assistents
- cubells
- Xavi Ivars
- Robert Escolano
- Carles Ferrando
- Jordi Mallach
- Jordi Juan
Assistens via videoconferència
- Pau Iranzo
- Francesc Felipe
Resum de la reunió
A la reunió s’ha fet una valoració general del funcionament del projecte Softvalencià, destacant els punts on s’està incidint positivament i també aquelles coses que necessiten una millora urgent per a aconseguir els objectius desitjats.
Estat dels estatuts de l’associació Softvalencià
Els estatuts, redactats durant l’última reunió, es troben recorreguts, ja que el funcionari del registre no va acceptar el terme País Valencià com a àmbit d’actuació de l’associació. Van suggerir-nos País Valencià-Comunitat Valenciana, però com que no ho hem acceptat, hem tirat per la via del recurs, aportant documentació d’altres associacions que sí que tenen els estatuts acceptats amb eixe topònim.
Ens trobem, per tant, sense estatuts aprovats, però a l’espera què ens els accepten (bé siga directament o via silenci administratiu). En cas contrari, optem per continuar recorrent legalment, actuant contra el funcionari si es dóna el cas, per vulnerar el nostre dret d’associació per motius ideològics.
En cas de necessitar-ho per algun motiu, s’obri la porta a registrar una associació “temporal”, si necessitàrem alguna subvenció, per exemple, o si ens haguérem d’adreçar a l’AVL o altres entitats de forma oficial. Mentrestant, Softvalencià pot actuar com a associació sense problema, ja que no ens han il·legalitzat; el registre és necessari per a poder disposar de NIF i poder rebre subvencions, cosa que de moment no es preveu.
Francesc ens mantindrà al corrent de la situació.
Difusió de Softvalencià
Actualment, l’estratègia de difusió és molt millorable. Cal actuar en diversos fronts per eliminar la sensació d’abandonament que té Softvalencià com a projecte, i que es veja tota la feina que s’està fent per darrere.
Notes de premsa
S’acorda augmentar la quantitat de notes de premsa, fent-les a través d’Escola Valenciana, ja que tenen bons contactes amb la premsa i així serà més fàcil que ens tinguen en compte.
Per aconseguir el màxim ressò possible, les notícies es basaran en dos tipus: informes que incloguen xifres (dóna sensació d’objectivitat i a la premsa li agrada publicar-les), i també notícies al voltant de la web 2.0, noves tecnologies, mòbils, etc.
Llista de correu
S’acorda proporcionar una llista de correu per a subscriptors, a l’estil de la que ja existeix a Softcatalà.
Xarxes socials
Cal donar-li molta més corda a aquest tipus de tecnologies, intentant enganxar a la gent (sobretot la gent jove).
Vicent Cubells es presenta voluntari per a Identi.ca i Twitter. Xavi Ivars per al Facebook
Web
La web necessita molt més dinamisme, amb una gestió més eficient. Durant la reunió, es van trobar 3 comentaris pendents d’aprovació, un d’ells del mes de març. Això mostra una sensació d’abandonament que no
ens interessa.
A més, s’han detectat alguns punts en què es podria millorar.
- Adaptació dels “pas a pas” a les noves versions de programari, i intentar trobar la manera que no hi haja enllaços morts (com en el cas del LibreOffice)
- Fer una caixa de cerca a la web (ara no n’hi ha cap) (Xavi Ivars)
- Es planteja l’opció de fer un executable que modifique les coses necessàries del registre de Windows per configurar-lo correctament després d’instalar el LIP.
Relacions amb l’AVL
- Actualització de la base de dades de codis de llengua. http://goo.gl/ezkZL
- Felipe parlarà amb Manel Pérez Saldanya i Robert amb Honorat Ros per a potenciar l’ús del codi correcte a les webs institucionals.
Estat de les adaptacions
Amb poc de temps per debatre-ho, es parla per damunt de l’estat en què es troben les adaptacions.
Millores de l’script d’adaptació
Vicent Cubells explorarà una via amb Python/PHP per reescriure l’script actual i fer-lo més mantenible i escalable.
Més interessant fer-lo amb PHP i convertir-lo en un servei web de Softcatala.
Estat i seguiment de les adaptacions
Hi ha moltes aplicacions sense responsables. Cal definir-los.
Documentació dels processos
Quan disposem del nou script d’adaptació, es realitzarà una revisió, si escau, de la documentació per adequar-la a la nova metodologia.
Altres
- Firefox i variants: garantir que es pugen a AMO, fer versió oficial
- Apertium al LibreOffice: Valorar la possibilitat de desenvolupar un plugin per al LibO que utilitze el servei web de Softcatalà per traduir els documents.
- Salt al LibreOffice: Hem rebut missatges que no funciona. Des de Conselleria ens han informat que ells no han rebut cap consulta sobre el Salt en LibO i que, per tant, no tenen previst fer res de moment.