Com ens organitzem

Compartiu

Codi de conducta en la comunitat Softcatalà

Aquest document conté el que considerem un comportament ideal i és el que esperem d'aquelles persones que volen involucrar-se o participar en activitats de Softcatalà.

Consells 1

Sigueu respectuosos, considerats i constructius
El desacord, que succeeix sovint, no és una excusa per a la manca d’educació o els atacs personals. Oferiu abans alternatives que negatives. Recordeu que una comunitat en què la gent se sent incòmoda no és productiva.

Sigueu pacients i generosos
Si algú demana ajuda és perquè ho necessita. Suggeriu amablement documentació específica o més llocs apropiats per fer la consulta si escau, sense caure en respostes agressives o de l’estil «llegiu-vos el manual».

Enteneu correctament què vol dir la gent:

  • Recordeu que les decisions són sovint una elecció difícil entre pols oposats. Si no hi esteu d’acord, si us plau, expresseu-vos amb cortesia.
  • Si hi ha res que us sembli indignant, comproveu que no ho heu malinterpretat. Davant del dubte, demaneu un aclariment, però no assumiu la interpretació més negativa.

Intenteu ser concisos
Eviteu repetir allò que ja s’hagi dit. Allargar converses innecessàriament dificulta el seu seguiment. La gent pot sentir-se personalment ofesa en rebre molts missatges on es repeteix el mateix.

Col·laboreu
La col·laboració és fonamental en els projectes basats en comunitats. Us encoratgem a treballar junts sigui dins o fora dels projectes propis cercant sinergies. La col·laboració redueix esforços redundants i millora la qualitat del nostre treball. Internament i externament, sempre hem d’estar oberts a la col·laboració.

Respecteu les temàtiques
No envieu correus amb temàtiques no relacionades amb l’àmbit de l’espai comunicatiu a què us adreceu. Per exemple, correus amb ofertes comercials, continguts polítics o religiosos a una llista de coordinació de traductors.

Les males notícies com més aviat millor
Per evitar sorpreses i les presses d’última hora aviseu abans que sigui massa tard. Per exemple, si preveieu una llarga absència o una sobrecàrrega de feina. Això és especialment important en el cas dels responsables de projecte.