Diccionari de sinònims: «riure»

Compartiu

Introduïu la paraula que voleu cercar i feu clic en el botó de cerca.

O llisteu les paraules o expressions que comencen per:
A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

Resultats de la cerca per a: «riure» (29 resultats)

riure

1. n carcallada, clec clec (onomatopeia), ha ha (onomatopeia), hilaritat, rialla, riallada, rialleta, riota

2. n somrís, somriure


riure

1. v (riure molt) anar a bacs, baquejar-se de riure, caragolar-se de riure, clavar-se a riure, cruixir-se de riure, desfer-se de riure, desllorigar-se de riure, esbotzar-se de riure, esqueixar-se de riure, morir-se de riure, petar-se de riure, pixar-se de riure, riure per les butxaques, trencar-se de riure, descollonar-se (col·loquial)

2. v enriallar-se, enriolar-se, riallejar, riatxar-se, somriure


riu

1. n afluent, clamor, corrent, curs, riera, rieró, rierol, torrent, flum (antic)

2. n aigua, llac, mar, pluja


ric  rica

1. adj/n acabalat acabalada, adinerat adinerada, amonedat amonedada, benestant, burgès burgesa, cabalós cabalosa, capitalista, hisendat hisendada, milionari milionària, multimilionari multimilionària, opulent opulenta, plutòcrata, potentat potentada


ric  rica


Reis

1. n Reis d’Orient, Reis Mags, Reixos (col·loquial)

2. n Epifania


rient

1. adj alegre, festiu festiva, gai gaia, graciós graciosa, jocós jocosa, jocund jocunda, jovial, rialler riallera, riallós riallosa, rioler riolera, xiroi xiroia


riguda

1. n irrisió


riure’s

1. v afalconar-se, befar-se, burlar-se, escarnir, fúmer-se, mofar-se, passejar-se, posar en solfa, ridiculitzar, rifar-se, torejar, trufar-se, xinar, fotre’s (col·loquial)

2. v clavar un miquel, deixar mocat, desdenyar, donar un miquel, donar un moc, menysprear, mocar, ofendre


de riure

1. adj adotzenat adotzenada, anodí anodina, baix baixa, banal, comú comuna, corrent, d’estar per casa, de baixa estofa, de fira, de fireta, de mala mort, de mitja hora passar, de nyigui-nyogui, de pacotilla, de pa i calbot, de pa i figa, de pa i peixet, de pa i raïm, de pa i rave, de panfonteta, de paper d’estrassa, de pa sucat amb oli, de per riure, de secà, de segona categoria, de segona fila, de via estreta, en to menor, estàndard, frèvol frèvola, frívol frívola, fútil, gris grisa, habitual, insubstancial, insuls insulsa, intranscendent, mediocre, normal, ordinari ordinària, pedestre, prosaic prosaica, sense pena ni glòria, sense suc ni bruc, trivial, usual, vulgar

2. adj de per riure, irrisible, irrisori irrisòria, ridícul ridícula, risible

3. adj de pa sucat amb oli, de per riure, de secà, incompetent


de riure

1. adv d’imitació, de broma, de fantasia, de per riureANTÒNIMS: de debò

2. adv de broma, de per riure, graciosament, de conya (col·loquial) ‖ ANTÒNIMS: seriosament


Reis Mags

1. n Reis, Reis d’Orient, Reixos (col·loquial)


fer riure

1. v fer el pagès, fer el pallasso, fer el préssec, fer el ridícul


rient rient

1. adv de bo, de debò, de fet, de ver, de veritat, efectivament, en efecte, en obra, en realitat, en veritat, realment, veritablement


de per riure

1. adj adotzenat adotzenada, anodí anodina, baix baixa, banal, comú comuna, corrent, d’estar per casa, de baixa estofa, de fira, de fireta, de mala mort, de mitja hora passar, de nyigui-nyogui, de pacotilla, de pa i calbot, de pa i figa, de pa i peixet, de pa i raïm, de pa i rave, de panfonteta, de paper d’estrassa, de pa sucat amb oli, de riure, de secà, de segona categoria, de segona fila, de via estreta, en to menor, estàndard, frèvol frèvola, frívol frívola, fútil, gris grisa, habitual, insubstancial, insuls insulsa, intranscendent, mediocre, normal, ordinari ordinària, pedestre, prosaic prosaica, sense pena ni glòria, sense suc ni bruc, trivial, usual, vulgar

2. adj de riure, irrisible, irrisori irrisòria, ridícul ridícula, risible

3. adj de pa sucat amb oli, de riure, de secà, incompetent


de per riure

1. adv d’imitació, de broma, de fantasia, de riureANTÒNIMS: de debò

2. adv de broma, de riure, graciosament, de conya (col·loquial) ‖ ANTÒNIMS: seriosament


petar-se de riure

1. v (riure molt) anar a bacs, baquejar-se de riure, caragolar-se de riure, clavar-se a riure, cruixir-se de riure, desfer-se de riure, desllorigar-se de riure, esbotzar-se de riure, esqueixar-se de riure, morir-se de riure, pixar-se de riure, riure, riure per les butxaques, trencar-se de riure, descollonar-se (col·loquial)


morir-se de riure

1. v (riure molt) anar a bacs, baquejar-se de riure, caragolar-se de riure, clavar-se a riure, cruixir-se de riure, desfer-se de riure, desllorigar-se de riure, esbotzar-se de riure, esqueixar-se de riure, petar-se de riure, pixar-se de riure, riure, riure per les butxaques, trencar-se de riure, descollonar-se (col·loquial)


clavar-se a riure

1. v (riure molt) anar a bacs, baquejar-se de riure, caragolar-se de riure, cruixir-se de riure, desfer-se de riure, desllorigar-se de riure, esbotzar-se de riure, esqueixar-se de riure, morir-se de riure, petar-se de riure, pixar-se de riure, riure, riure per les butxaques, trencar-se de riure, descollonar-se (col·loquial)


pixar-se de riure

1. v (riure molt) anar a bacs, baquejar-se de riure, caragolar-se de riure, clavar-se a riure, cruixir-se de riure, desfer-se de riure, desllorigar-se de riure, esbotzar-se de riure, esqueixar-se de riure, morir-se de riure, petar-se de riure, riure, riure per les butxaques, trencar-se de riure, descollonar-se (col·loquial)


desfer-se de riure

1. v (riure molt) anar a bacs, baquejar-se de riure, caragolar-se de riure, clavar-se a riure, cruixir-se de riure, desllorigar-se de riure, esbotzar-se de riure, esqueixar-se de riure, morir-se de riure, petar-se de riure, pixar-se de riure, riure, riure per les butxaques, trencar-se de riure, descollonar-se (col·loquial)


cruixir-se de riure

1. v (riure molt) anar a bacs, baquejar-se de riure, caragolar-se de riure, clavar-se a riure, desfer-se de riure, desllorigar-se de riure, esbotzar-se de riure, esqueixar-se de riure, morir-se de riure, petar-se de riure, pixar-se de riure, riure, riure per les butxaques, trencar-se de riure, descollonar-se (col·loquial)


trencar-se de riure

1. v (riure molt) anar a bacs, baquejar-se de riure, caragolar-se de riure, clavar-se a riure, cruixir-se de riure, desfer-se de riure, desllorigar-se de riure, esbotzar-se de riure, esqueixar-se de riure, morir-se de riure, petar-se de riure, pixar-se de riure, riure, riure per les butxaques, descollonar-se (col·loquial)


baquejar-se de riure

1. v (riure molt) anar a bacs, caragolar-se de riure, clavar-se a riure, cruixir-se de riure, desfer-se de riure, desllorigar-se de riure, esbotzar-se de riure, esqueixar-se de riure, morir-se de riure, petar-se de riure, pixar-se de riure, riure, riure per les butxaques, trencar-se de riure, descollonar-se (col·loquial)


esbotzar-se de riure

1. v (riure molt) anar a bacs, baquejar-se de riure, caragolar-se de riure, clavar-se a riure, cruixir-se de riure, desfer-se de riure, desllorigar-se de riure, esqueixar-se de riure, morir-se de riure, petar-se de riure, pixar-se de riure, riure, riure per les butxaques, trencar-se de riure, descollonar-se (col·loquial)


esqueixar-se de riure

1. v (riure molt) anar a bacs, baquejar-se de riure, caragolar-se de riure, clavar-se a riure, cruixir-se de riure, desfer-se de riure, desllorigar-se de riure, esbotzar-se de riure, morir-se de riure, petar-se de riure, pixar-se de riure, riure, riure per les butxaques, trencar-se de riure, descollonar-se (col·loquial)


caragolar-se de riure

1. v (riure molt) anar a bacs, baquejar-se de riure, clavar-se a riure, cruixir-se de riure, desfer-se de riure, desllorigar-se de riure, esbotzar-se de riure, esqueixar-se de riure, morir-se de riure, petar-se de riure, pixar-se de riure, riure, riure per les butxaques, trencar-se de riure, descollonar-se (col·loquial)


riure per les butxaques

1. v (riure molt) anar a bacs, baquejar-se de riure, caragolar-se de riure, clavar-se a riure, cruixir-se de riure, desfer-se de riure, desllorigar-se de riure, esbotzar-se de riure, esqueixar-se de riure, morir-se de riure, petar-se de riure, pixar-se de riure, riure, trencar-se de riure, descollonar-se (col·loquial)


desllorigar-se de riure

1. v (riure molt) anar a bacs, baquejar-se de riure, caragolar-se de riure, clavar-se a riure, cruixir-se de riure, desfer-se de riure, esbotzar-se de riure, esqueixar-se de riure, morir-se de riure, petar-se de riure, pixar-se de riure, riure, riure per les butxaques, trencar-se de riure, descollonar-se (col·loquial)