El LibreOffice és un paquet ofimàtic lliure derivat de l'OpenOffice.org i mantingut per part de l'antiga comunitat. Aquesta versió inclou tant la versió en l'estàndard general de la llengua catalana com en la variant valenciana, que podeu triar durant el procés d'instal·lació (català o català (valencià)).

Imatge destacada 1 del LibreOffice
Imatge destacada 2 del LibreOffice
Imatge destacada 3 del LibreOffice

El paquet LibreOffice conté un processador de textos (Writer) compatible amb Microsoft Word, un gestor de fulls de càlcul (Calc) compatible amb Microsoft Excel, un editor de presentacions (Impress) compatible amb Microsoft Power Point, un editor de bases de dades (Base) que pot importar bases de dades Microsoft Access, un editor de dibuixos vectorials i gràfics (Draw) i un editor de fórmules matemàtiques (Math).

Instal·lació del LibreOffice en català


Per al Linux i per al Mac, cal instal·lar primer la versió en anglès i a continuació el respectiu paquet català.

L’instal·lador del Windows ja inclou la traducció al català. Si useu Windows, la instal·lació predeterminada només instal·la els fitxers de la interfície en anglès i la llengua predeterminada del sistema operatiu. Per tant, si teniu un Windows configurat en espanyol no s’instal·laran els fitxers de la interfície en català del LibreOffice. En aquest cas, el procediment més senzill per a tenir el LibreOffice en català és:

  1. Desinstal·leu el LibreOffice.
  2. Baixeu i apliqueu el Catalanitzador al vostre equip.
  3. Instal·leu el LibreOffice una altra vegada.

Alternativament podeu fer una instal·lació personalitzada i seleccionar manualment els fitxers d’interfície en català.

Ara per ara l’instal·lador no inclou l’ajuda, que s’ha d’instal·lar a banda. A Informació addicional teniu els enllaços als paquets d’ajuda en català i català (valencià).

Nota: Si teniu instal·lat l’OpenOffice.org, es recomana desinstal·lar-lo abans d’instal·lar el LibreOffice. Hi ha dues versions disponibles del LibreOffice, que són completes i independents una de l’altra. La branca principal és la darrera versió; la branca anterior és la recomanada per a entorns de treball on es requereix la màxima estabilitat, a canvi de no gaudir de les darreres funcionalitats.

Informació addicional

Tot seguit teniu recursos relacionats amb el LibreOffice que podeu instal·lar de forma addicional.

Els següents diccionaris ja els incorpora l’instal·lador en català, però els teniu disponibles igualment per a qualsevol versió del LibreOffice o Apache OpenOffice:


Comentaris

Anton Roselló

Anton Roselló

Quan vull intal·lar el catalanitzador pel libreoffice 5.4 que tinc al meu mac, em surt aquest text " especifiqueu al diàleg a instal·lació del libreoffice 5.4" Què he de fer?

Respon
Anton Roselló

Anton Roselló

Tinc un mac hi he instal·lat el libreoffice. Ara he baixat el paquet catalanitzador i quan l'instal·lo em demana la contrassenya de l'administrador i no me'l deixa instal·lar.

Faig alguna cosa malament?

Respon
Mire Serra

Mire Serra

Hola bona tarda:
Fa temps que utilitzo el libreoffice i sempre m'ha anat força bé. Però darrerament a l'hora d'imprimir em quedaven desconfigurats els textos i no podia adreçar-ho, és per això que he decidit desinstal.lar i tornar a instal.lar, un cop fet quan intento obrir un document em diu el següent: EL PROGRAMA NO PUEDE INICIARSE PORQUE FALTA api-ms-win-crt-convert l1-1-O dll en el equipo, intente reinstalar el programa para corregir este problema.
Què vol dir això? He llegit més amunt que en segons quins casos s'ha d'instal.lar un catalanitzador, aquest error té a veure amb això?? l'he instal.lat diverses vegades i em continua dient el mateix.:(
Ostres!! Em podeu ajudar si us plau?
Moltes gràcies

Respon
julieta Mascaro

julieta Mascaro

Hola,
he descarregat l'última versió del Llibre Office i quan vull obrir un document del base no em deixa obrir-lo i em diu que tinc que descarregar un jre de java (que ja tinc instal·lat) i no em permet treballar.

Que haig de fer???
Gràcies

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Hola Julieta,

efectivament, el Base requereix Java per a funcionar. Hi ha dos motors java, el de 32 bits i el de 64 bits. No indiques quin sistema operatiu ni versió de LibreOffice tens instal·lats, però com a norma general si tens el LibreOffice de 64 bits cal que també tinguis instal·lat el motor Java de 64 bits. En el cas de tenir sistema operatiu Windows, pots tenir instal·lades les dues versions de Java 32 i 64 bits simultàniament.

EowindowsXP

EowindowsXP

bon dia, he provat a descarregar-me tant la versió 5.3.0 en catalana com la castellana i a totes dues em surt una llegenda de "aquest tipus d'arxiu pot malmetre el teu ordinador"
El meu sistema operatiu és Windows XP i tinc un Pentium III (que sembla que son requisits adequats)...
Que faig?

Respon
Leila

Leila

Hola, tinc EL CAPITAN ios... i no em descarrega be, surt un misstage que diu que no es pot obrir. Sabe-ho si ni ha cap problema amb aquest software? incompatibilitat? gracies!

Respon
Josep M.

Josep M.

El LibreOffice versió de 64 bits funciona a partir de la versió Mountain Lion del Mac OS (v10.8), i per tant t'hauria d'anar sense problemes.

olga

olga

hola

m'agradaria poder saber si és possible poder instal·lar el libre office per a windows 10 ja que m'he descarregat la versio de 34bits i la de 64bits i em surt un error i no me'l deixa instal·lar.

em posa que l'arxiu .CAB esta "dañado", error interno 2350

gracies

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Hola Olga,

sí que és possible, prova a tornar a baixar l'instal·lador i instal·lar-lo de nou.

Gràcies!

G

G

A mi em pasa el mateix y la solucio de Joan no m'ha funcionat.

Jordi Alins

Jordi Alins

La versió 5.2.2 de Libreoffice em dóna problemes amb el nou sistema operatiu Sierra d'Apple. El processador de textos es penja en obrir un fitxer. Algú ha trobat alguna solució?

Respon
Xavi Ivars

Xavi Ivars

Hola Jordi,

Pots provar de canviar el mode de color?

A https://bugs.documentfoundation.org/show_bug.cgi?id=100994 diuen que pot ser un problema amb això.

Canviant "System Preferences > Display > Color" (no estic segur del nom de la opció de menú en català, no tinc cap sistema amb macOS).

Pere

Pere

Hola! Hi ha alguna possibilitat de posar la interfície del programa en Català?

Moltes gracies, feu una gran feina ;)

Respon
Pere

Pere

Llegint comentaris he aconseguit el que preguntava, moltes gracies!

Santiago Andaluz

Santiago Andaluz

Hola:
Tinc Windows10, ordinador nou i estic intentant baixar LibreOffice (tal com heu dit la segona versió Windows, la que es de 64 bits malgrat que posa 32 bits), i em diu això:
Acceso prohibido!
Usted no tiene permiso de accesar al objeto solicitado. El objeto está protegido contra lectura, o no puede ser leido por el servidor.
Por favor contacte con el webmaster en caso de que usted crea que existe un error en el servidor.
Error 403
download.documentfoundation.org
Tue Aug 2 12:09:34 2016
Apache

Alguna solució? Gràcies

Respon
Pasqual Milvaques

Pasqual Milvaques

Això és perquè la pàgina enllaça la 5.2 i encara no ha sortit, sortirà avui o demà mateix. sempre la pots descarregar directament des d'ací:
http://www.libreoffice.org/download/libreoffice-fresh/?type=win-x86_64&version=5.2&lang=ca

o des d'ací si encara està en prerelease:
https://www.libreoffice.org/download/pre-releases/

L'enllaç serà bo al llarg de la setmana, de totes maneres ho mirem perquè no es torne a trencar

Gràcies

Ratapenada

Ratapenada

hola, hi ha una errata. Hi ha dues versions de windows per a baixar i les dos posa que son de 32, realment la de 64 bit es la segona. per si algun buscava la de 64 i no la trobava. Gràcies.

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Gràcies per l'avís, ens posem a cercar una solució

Francesc Llach Galilea

Francesc Llach Galilea

Hi ha una versió catalana específica pel OFFICE 2016?
O la versió que oferiu és vàlida per a qualsevol versió del OFFICE?
El m,eu sistema operatiu és de 64 bits, no de 32 que veig que és el que proposeu per defec a la web. Tinc solució?
Espero m'ho aclariu. Moltes gràcies i salutacions

Respon
David

David

He instal·lat el LibreOffice però els menús segueixen eixint en castellà. Anant a la configuració d'idioma m'apareix com a predeterminat el castellà sense opció a triar-ne un altre i com a 'regional' català. Com ho puc canviar?

Moltes gràcies!

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Hola David,

A la plataforma Windows, la instal·lació del LibreOffice instal·la només els paquets de llengua de la mateixa llengua del sistema operatiu. Tens dues opcions:

  1. Tornar a executar l'instal·lador, fer una instal·lació personalitzada i afegir manualment el paquet de llengua del català.
  2. Desinstal·lar el LibreOffice, executar el Catalanitzador (això configura el Windows en català) i, posteriorment, instal·lar el LibreOffice.

Joan Estrada

Joan Estrada

Acabo d'instal·lar el Libre office i quan l'obro em surt en castellà. Vaig a la configuració d'idioma d'opcions i a la "interfaz de usuario" em surt Español i no em dóna opcions a canviar-ho, tot i que a la "configuración regional" em surt català i que tinc catalanitzat el Windows...Puc fer alguna cosa?

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Hola Joan,

A la plataforma Windows, la instal·lació del LibreOffice instal·la només els paquets de llengua de la mateixa llengua del sistema operatiu. Tens dues opcions:

  1. Tornar a executar l'instal·lador, fer una instal·lació personalitzada i afegir manualment el paquet de llengua del català.
  2. Desinstal·lar el LibreOffice, executar el Catalanitzador (això configura el Windows en català) i, posteriorment, instal·lar el LibreOffice.

Albert

Albert

Pregunto si és que hi ha una versió de LibreOffice per Windows 7 Starter. Els que he trobat son tan sols per la v. Windows 4.1
Gràcies

Respon
Josep M.

Josep M.

El LibreOffice que et pots descarregar des d'aquesta pàgina funciona amb qualsevol versió de Windows, XL, Vista, 7, 8 i 10, tant en 32 bits com en 64 bits. Per tant, també t'hauria de funcionar amb un Windows 7 (Starter)