Imatge destacada 1 del LibreOffice
Imatge destacada 2 del LibreOffice
Imatge destacada 3 del LibreOffice

El paquet LibreOffice conté un processador de textos (Writer) compatible amb Microsoft Word, un gestor de fulls de càlcul (Calc) compatible amb Microsoft Excel, un editor de presentacions (Impress) compatible amb Microsoft Power Point, un editor de bases de dades (Base) que pot importar bases de dades Microsoft Access, un editor de dibuixos vectorials i gràfics (Draw) i un editor de fórmules matemàtiques (Math).

Instal·lació del LibreOffice en català


Per al Linux i per al Mac, cal instal·lar primer la versió en anglès i a continuació el respectiu paquet català.

L’instal·lador del Windows ja inclou la traducció al català i la variant valenciana. Si useu Windows, la instal·lació predeterminada només instal·la els fitxers de la interfície en anglès i la llengua predeterminada del sistema operatiu. Per tant, si teniu un Windows configurat en espanyol no s’instal·laran els fitxers de la interfície en català del LibreOffice. En aquest cas, el procediment més senzill per a tenir el LibreOffice en català és:

  1. Desinstal·leu el LibreOffice.
  2. Baixeu i apliqueu el Catalanitzador al vostre equip.
  3. Instal·leu el LibreOffice una altra vegada.

Alternativament, podeu fer una instal·lació personalitzada i seleccionar manualment els fitxers d’interfície en català.

Ara per ara l’instal·lador no inclou l’ajuda, que s’ha d’instal·lar a banda. A Informació addicional teniu els enllaços als paquets d’ajuda en català i català (valencià).

Nota: Si teniu instal·lat l’OpenOffice.org, es recomana desinstal·lar-lo abans d’instal·lar el LibreOffice. Hi ha dues versions disponibles del LibreOffice, que són completes i independents una de l’altra. La branca principal és la darrera versió; la branca anterior és la recomanada per a entorns de treball on es requereix la màxima estabilitat, a canvi de no gaudir de les darreres funcionalitats.

Informació addicional

Tot seguit teniu recursos relacionats amb el LibreOffice que podeu instal·lar de forma addicional.

Els següents diccionaris ja els incorpora l’instal·lador en català, però els teniu disponibles igualment per a qualsevol versió del LibreOffice o Apache OpenOffice:


Comentaris

David Solsona

David Solsona

Hola! veig que la versió que tenim aquí és la "early adopter"/últimes característiques i no hi tenim la versió més estable. No tinc clar del tot les diferències, per això pregunto, però no és apostar per una versió que pot contenir sovint errors?

moltes gràcies per la vostra feina
David

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

Ho tindrem en compte. Gràcies!

Serge

Serge

A mi m'ha donat moltíssims problemes aquesta última versió. No tant el tema de tindre-ho tot en català si no a nivell de funcionament general. Jo crec que seria bona idea baixar a una versió més antiga.

Cristina Tortosa

Cristina Tortosa

Bona vesprada,
Em vaig descarregar el paquet per tenia el Libreoffice en català. En principi no m'eixia i continuava tot en anglés. Ara ja m'ix en català, però estic tenint problemes per guardar el document. Li done a "desar" i apareix la rodeta de pensar, però no apareix el requadre per poder-lo guardar. Abans no em passava. Sabeu què pot estar passant? Gràcies de bestreta.

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

Encara t’ho fa, o va ésser cosa dels primers jorns?

X

X

Jo l'he descarregat de la pàgina oficial i he triat el processador M1 d'Apple, això sí, abans havia triat l'enllaç en català (dalt a la dreta et deixa elegir l'idioma). A més, el meu sistema ja està en català, malgrat això, el Libreoffice ix en anglés... He buscat el Vanilla LibreOffice que déieu algú i no el trobe.

Algú m'ajuda per a tindre'l en català? Si l'ordinador ja està en català no sé què està passant. Gràcies

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Hola,

En el cas del LibreOffice per a Mac, has de baixar i instal·lar el paquet de llengua. Ho pots fer des de la pàgina oficial del LibreOffice (enllaç Translated User Interface: català), o també des de la fitxa del web de Softcatalà. Assegura't que la versió del paquet es correspont amb la versió del LibreOffice, això sí.

Una vegada instal·lat el paquet, és possible que hagis de triar-lo en els paràmetres del LibreOffice.

Rosa

Rosa

Hola, vull treballar amb el programari lliure, això vol dir que m'he de baixar el Libreoffice. He de des instal·lar alguna cosa abans?
El libre office podré, si ho necessito, escriure i fer correccions en castellà?
Jo no tinc el paquet d'office legal, tinc un word que fa el que pot.

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Hola, Rosa

Pots tenir instal·lat el LibreOffice conjuntament amb qualsevol altre editor de textos o programa. També podràs treballar amb documents en qualsevol llengua. Assegura't, això sí, d'indicar en quina llengua és el document, així el LibreOffice sabrà quin diccionari ha de fer servir durant la correcció ortogràfica.

Joan Briansó

Joan Briansó

Bona tarda,
Tinc instal·lat Ubuntu 20.04 en català. Instal·lo Libre Offie 7.3.3 en anglès sense cap problema. A continuació baixo el "Paquet d'interfície en català" , el descomprimeixo i l'instal·lo amb gDebi i em diu que no pot instal·lar per què dependències incomplides...
Què pot ser?????
Joan Briansó.

Respon
luis

luis

Hola
me he descargado la el libre office. pero hay alunas funciones que no puedo ejecutar, tuve instalado la version anterior a esta y pensaba que era un problema de actualizacion , pero veo que tampoco funciona con esta nueva version. Que podria hacer?

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

T’aconsellem que cerquis ajut en un fòrum específic per a LibreOffice, on hi trobaràs gent més experta.

Ramon

Ramon

Hola, no em deixa descarregar, surt aquest missatge:
No se pudo encontrar la página que solicitó
Para obtener una lista de todos los espejos, vaya a esta página: https://download.documentfoundation.org/mirmon/allmirrors.html

Algú pot ajudarme? Gracies

Respon
Roger

Roger

Bona tarda,

el link de descàrrega no funciona. Podeu donar-hi un cop d'ull?

salutacions,
Roger

Respon
lluis

lluis

el mateix que la Sandra no puc entrar

Respon
Israel

Israel

Bona tarda,
No es pot descarregar, l'enllaç et porta a una altra pàgina i no descarrega. Algú sap la solució?

Gràcies

Respon
Nan Pagès

Nan Pagès

Bona tarda,
Torneu a tenir l'enllaç trencat.

Salutacions,

Respon
Xavier

Xavier

Sembla que persisteixen els problemes de baixada. L'enllaç dua a una pagina sense sortida
Gracies

Respon
Mercè

Mercè

Hola! Estic intentant descarregar libreOffice en Català però em redirigeix a una pàgina que posa: The page you requested could not be found
For a list of all mirrors please go to this page: https://download.documentfoundation.org/mirmon/allmirrors.html
i no em permet descarregar-ho! Hi ha alguna altra manera de fer-ho?
Gràcies

Respon
sergi

sergi

No es pot descarregar al meu mac, ja e instal·lat la aplicació per posar el meu mac en català i e tornat a provar instar-lo i res de res.

Respon
sandra

sandra

Bona tarda,
No es pot descarregar, l'enllaç et porta a una altra pàgina i no descarrega. Algú sap la solució?

Gràcies

Respon
Artur

Artur

Hola, Sandra, hem actualitzat els enllaços de baixada, ara ja hauries de poder baixar el programa sense problemes.

David Romera

David Romera

Hola,
Porto uns dies provant de descarregar la versió de LibreOffice (MacOS X) en català des de la vostra pàgina i sempre em surt el mateix missatge :The page you requested could not be found
For a list of all mirrors please go to this page: https://download.documentfoundation.org/mirmon/allmirrors.html
Gràcies,

Respon
Artur

Artur

Ep! Gràcies, David, sembla que han canviat el directori on desen les baixades. Ja ho hem corregit, gràcies per avisar!

Joan

Joan

Hola, acabo de comprar un MacBook Pro, porta el nou microprocessador M1 d'apple, he instal·lat el Libre Office en Anglès, on puc probar el paquet en Català?
Gràcies!

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Hola, Joan
Si instal·les el Vanilla LibreOffice de l'App Store, ja incorpora el paquet de llengua en català, però cal tenir el sistema operatiu configurat en català. Si instal·les la versió disponible al web de The Document Foundation (la que enllacem al web de Softcatalà), has de baixar i instal·lar el paquet de llengua per a la versió Mac.

Laura

Laura

Hola, m'he descarregat la versió 7.2.2.2 del libre office (en anglès) i després el paquet que ens mostreu en aquesta pagina en català. Però no sé com canviar el programa a català, en l'antiga versió ho havia aconseguit, però no en aquesta. Tinc un mac en la Versió MacOs Monterey 12.0.1. Què hauria de fer perquè em sortís en català?
Moltes gràcies!

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

Has provat a no instaŀlar la versió anglesa del LibreOffice, i posar directament la versió en català?

Laura

Laura

Hola Josep M.
Ara ho he provat com tu dius i tampoc. Només em surt en anglès...

Jo

Jo

25 /JULIOL/2021
Pel que fa als complements: corrector ortogràfic, diccionari sinònims i dic. partició de mots.
Per què windows 10 avisa de possibles danys a l'ordinador per mor d'aquests fitxers?

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

Suposo que és un avís genèric, associat a les macros del LlibreOffice. Per si de cas, no et baixis mai el complement del LanguageTool que no sigui d'un web de confiança.

Joan López Ferré

Joan López Ferré

LibreOffice és un paquet extraordinari. La pregunta és: si jo envii un document en LibreOffice a una persona que no el té, el pot obrir en Word? Moltes gràcies.

Respon
Xavi Ivars

Xavi Ivars

Les últimes versions del Word si que ho permeten. A més, al LibreOffice sempre podeu desar els docuemnts en format DOCX (el format del Word).

Josep Pi

Josep Pi

He instal·lat el Libre Office en un ordinador acabat de formatar (disc C) amb Windows 7. Quan l'inicio, em surt una finestra de recuperació de fitxers perquè hi ha hagut una fallada. El cas és que la llista és buida perquè és la primera vegada que l'utilitzo.

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

Podrien ser mil coses. Fins i tot un disc dur vellet, amb sectors defectuosos

Sadurní Martí

Sadurní Martí

Hola! Darrerament el corrector del Libre Office em detecta un error ortogràfic ("Paraula desconeguda com a nom propi") en mots que no són noms propis ni topònims. Alguna idea sobre com evitar-ho? ara mateix tinc instal·lat la versió 7.1. Moltes gràcies!

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Hola, Sadurní

Aquest error està relacionat amb l'extensió LanguageTool. Amb l'última versió de l'extensió no hauria de passar. Prova d'actualitzar-la. Gràcies

Sadurní Martí

Sadurní Martí

Bon dia! Estic fent servir la versió 7.1.1.2 (x64) i em detecta un error gramatical incorrecte: "Paraula desconeguda com a nom propi" en mots que no ho són. I no em deixa desconnectar la regla. Alguns idea?
Moltes gràcies!

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Hola, Sadurní

Aquest error està relacionat amb l'extensió LanguageTool. Amb l'última versió de l'extensió no hauria de passar. Prova d'actualitzar-la. Gràcies

Laura Pou

Laura Pou

Bon dia: Amb l'última actualització(la 7.0) tinc un problema amb l'entorn d'execució java per a 64 bits. em diu quan obro el libreoffice i ja he instal·lat l'última versió Java i no me'n surto. Si algú em pot indicar què puc fer li estaria molt agraïda perquè sempre utilitzo el write i el calc.
Moltes gràcies

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

Aquí teniu un document on s'explica com resoldre problemes de LibreOffice amb Java: https://www.libreofficehelp.com/how-to-fix-libreoffice-requires-a-java-runtime-environment-error/

Francesc

Francesc

Bon dia
He instal.lat el libreoffice tal com indica el procediment però la interficie apareix en castellà.
Algun consell de com solucionar-ho?
Gràcies

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

Proveu a instaŀlar-lo directament des de: https://ca.libreoffice.org/

Fpalmer

Fpalmer

Per al Linux i per al Mac, cal instal·lar primer la versió en anglès i a continuació el respectiu paquet català.
...on trobo la versió en anglès?
Gràcies

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

Proveu en aquesta pàgina web: https://www.libreoffice.org/download/download/

joan soldevila

joan soldevila

Tinc un problema amb la darrera versió. No em deixa actualitzar el diccionari en anglès a la darrera versió ni el Languagetool. Windows 10 com a sistema operatiu. Què he de fer? Gràcies per avançada

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

Aquesta pregunta l'hauries de plantejar al fòrum d'usuaris del Llibre Office en català: https://www.softcatala.org/forum/viewtopic.php?f=1&t=3269

mireia

mireia

Bon dia,
aquests paquet pot guardar els arxius en les mateixes extensions que el paquet de Microsoft original?
Es a dir: .docx, .xlsx...? Aixó faria que es poguessin obrir en ordinadors amb el paquet de Microsoft sense problema...
Gràcies

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

https://www.online-tech-tips.com/software-reviews/libreoffice-vs-microsoft-office-which-is-best-for-you/

Anna

Anna

Bon dia!
És compatible tenir instal·lat en el mateix ordinador el Microsoft Office i el LibreOffice? Pot provocar algun problema?
Gràcies!

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Hola, Anna

No, no hauria de provocar cap problema.

Jesús

Jesús

Tinc Windows 10 i necessito que tot l'ordinador treballi en castellà. He baixat el LibreOffice i el Catalanitzador. Per usar-lo si que surt el català, però l'aplicació surt en castellà. Que he de fer perquè l'aplicació surti en català? . Gràcies

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

Bon dia, Jesús,
Si tens l'ordinador en espanyol, i el LibreOffice no se t'instaŀla en català, pots provar el que t'expliquen aquí: https://www.wikihow.com/Change-the-User-Interface-Language-of-LibreOffice

Jesús

Jesús

Gràcies Josep M.
Solucionat seguint el teu suggeriment.

Joan López Ferré

Joan López Ferré

Bon dia.
Acabo d'instal·lar en el meu iMac el sistema operatiu Big Sur, sense problemes. No obstant això, els textos de LibreOffice mostren ara una lletra una mica borrosa cosa que no em passa amb altres programes de tractament de text. Saben a què es deu i com solucionar-ho?.
Gràcies.

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

No t'ho sabria pas dir, Joan.
Prova de passar pel Fòrum de Softcatalà, i preguntar-ho allà, on hi ha usuaris més experts en Mac.

Carme

Carme

hola , incapaç d'instal.lar en el MAC la versió catalana. L'he baixat en angles com dieu i he instal.lat el catalizador i segueix en anglès. No veig com fer-ho

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

Prova-ho amb la nova versió del Catalanitzador.

Maribel Corral González

Maribel Corral González

Bon dia
No puc instalar-lo

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

Quin problema tens, exactament? Quin missatge et dóna, per no instaŀlar-se?

Jud

Jud

Mhe baixat el paquet català i tinc l'ordinador en català i no em funciona. Vaig a preferències del libre office i no puc canviar el que ve per defecte, l'anglès

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

En un altre comentari hi pots trobar l'enllaç a una pàgina web on explica com canviar manualment la llengua en què es mostra el LibreOffice.

Elisenda Bru i Roca

Elisenda Bru i Roca

Hola. he actualitzat la versió del LibreOffice a la 7.0.1 de32 bits i ara no veig les paraules(editar, eines, format...) als panells estan en blanc. l'he desinstal·lat i tornat a instal·lar i està igual. Què puc fer?

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

Bon dia,
Entenc que no pots instaŀlar-te la versió de 64 bits, oi? Has provat a desintaŀlar la versió 7.0.1 i instaŀlar-te la 7.0.3 ?

Mila

Mila

M'he descarregat aquest programa i no el puc obrir. No ser si m'he aquivocat en alguna cosa.

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

Torna a provar de descarregar-lo. Hi ha una versió més actual.

Mireia

Mireia

Bon dia!
Hi ha manera de tenir el libreoffice calc en català però utilitzar les fórmules en castellà? No aconsegueixo configurar-ho d'aquesta manera.

Moltíssimes gràcies per la tasca que feu!

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

No, el que demanes no és possible. El que sí que permet el LibreOffice és usar les fórmules originals en anglès. Millor que passis pel grup d'usuaris del LibreOffice en català i facis allà la pregunta. És el grup de Telegram: @LibreOffice_ca

josep

josep

va molt be , tinc l'ordinador vell amb linux i el nou amb w10 no m'aclaro amb l'office
s'ha instalat de seguida i amb català

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

Ens n'alegrem molt!

maria

maria

em surt en castellà..en cap moment de la instal·lació m'ha preguntat la llengua amb què volia instal·lar el programa ... què puc fer?

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

Et recomanaríem que li passis el Catalanitzador al teu ordinador.

David

David

A mi m'ha funcionat perfectament. Moltes gràcies!

Respon
Mar

Mar

Salut!
he baixat la versió per a mac (yosemite 10.10.5) i es queda penjat en el procés de "verificar LibreOffice".
No hi ha manera que acabi.
Em podeu orientar? és possible que la versió del programa no sigui compatible amb el meu sistema operatiu?
Gràcies!

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

Estem revisant els enllaços de baixada del LibreOffice. Pots tornar-ho aprovar d'aquí una estona? Ja informaràs!

Ana

Ana

Cada vegada que obro el Llibreoffice amb diu que necessita un entorn de Java de 64, que ja tinc instal·lat.
Amb podeu dir com ho arreglo? I també el diccionari, hi ha correccions que no estan bé

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Hola, Ana

Assegura't que les arquitectures del LibreOffice i Java coincideixen. Això és, si el LibreOffice és de 32 bits, el Java també ha de ser de 32 bits. I al contrari, si LibreOffice és de 64 bits, el Java també ho ha de ser. En el teu equip pots tenir instal·lades les dues versions de Java simultàniament (32 i 64 bits) sense cap problema.
Aleshores, una vegada tinguis LibreOffice i Java del mateix tipus d'arquitectura, si el LibreOffice no troba el Java, has d'indicar-hi la ruta. Per a fer-ho vés a Eines > Opcions > LibreOffice > Avançades, tria el motor Java corresponent.

Ara ja no t'hauria de donar cap error.

Isidre Casajoana Prat

Isidre Casajoana Prat

L'actualització del LibreOffice des d'un full de Write pot ser que sigui amb un virus ja que
el nom d'arxiu és libreoffice amb les inicials en minúscula enlloc de majúscula. A més
el pes de l'arxiu no és el mateix que el que té baixant-lo del vostre web.
Crec que caldria revisar aquesta anomalia per si tal com dic pot portar algun tipus de virus
si es baixa l'arxiu d'actualització des del portal de FundationDocument directament.
Gràcies. Isidre

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Hola, Isidre

No entenc el problema que descrius.
El LibreOffice es baixa les actualitzacions des dels servidors oficials de The Document Foundation. Els enllaços de baixada que oferim en el web de Softcatalà són exactament els mateixos, els oficials.

Roger

Roger

Hola he baixat versió 6.2.4 windows 64 bits.
el problema que tinc es que no m'inserir cap tipus de camp com ara número de pàgina, escriu en ombrejat número de pàgina.
que puc fer m'ha comentat clickar F5 peò no em finciona

Respon
Ramon Torrent

Ramon Torrent

En un text m'ha quedat una lletra, en concret una "i" que no puc esborrar de cap manera. De fet, ni tan sols la puc ressaltar amb el cursor per esborrar-la.
Això crea problemes al programa a l'hora de guardar l'arxiu, sovint em queda penjat.
Podríeu ajudar-me, si us plau?

Respon
Josep M. Basart

Josep M. Basart

Bon dia,

El LibreOffice (Windows) que tenia va deixar de funcionar, de manera que el vaig desinstal·lar i el vaig tornar a descarregar per a reinstal·lar-lo. No he pogut tornar-lo a instal·lar, tot i que he descarregat el paquet des de diversos servidors. Durant la instal·lació executa bé els primers passos, però arriba a un punt en què queda bloquejat i ja no avança més.
A veure si em podeu donar alguna pista sobre quin pot ser el problema. Gràcies.

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

Has descarregat la darrera versió de: https://www.softcatala.org/programes/libreoffice/ ?
Que t'hagi deixat de funcionar de cop i volta fa pensar que el Windows s'ha desestabilitzat. Potser alguna cosa que has instal·lat darrerament ha posat una DLL dins del teu ordinador que fa que altres programes no funcionin.

Josep Pujol

Josep Pujol

Bones, he instal·lat libreoffice en un portàtil amb windows 10 i en obrir el Base em demana un entorn java. He provat d'instal·lar diverses versions de Java (JRE i JDK) però libreoffice segueix sense reconèixer-lo (fent-ho des d'opcions, avançat.
Fa anys vaig tenir un problema similar però amb l'entorn JDK em va funcionar perfectament.
Algú em pot ajudar?
Merci

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Hola, Josep

Cal que l'arquitectura de Java coincideixi amb la del LibreOffice. Això és, els 2 de 32 bits o els 2 de 64 bits. Amb això, hauria de funcionar-te correctament.

Ramon Torrent

Ramon Torrent

He baixat el fitxer en una tauleta però no el puc obrir.
Em diu que no hi tinc cap aplicació que ho pugui fer.
Podrieu dir-me quina m'hauria de baixar?
Molt agraït.

Respon
Aleix Vidal i Gaya

Aleix Vidal i Gaya

No hi ha una aplicació completa del paquet ofimàtic del LibreOffice per a tauletes ni mòbils... però pots provar si et serveix aquesta aplicació de visualització que desenvolupa la pròpia Document Foundation: https://www.libreoffice.org/download/android-viewer/. Si t'interessa editar, sembla que es pot activar l'edició a les opcions de l'aplicació, tot i que avisen que és una funció en proves, molt inestable.

Carme Laplana Regol

Carme Laplana Regol

Com puc actualitzar JRE 64 bits, no el deixa entrar a la Base de Dades

Respon
Aleix Vidal i Gaya

Aleix Vidal i Gaya

El JRE (Java) és necessari per utilitzar el Base de LibreOffice. Depèn de quin sistema operatiu utilitzis, però a Windows, com a norma general, si tens el LibreOffice de 64 bits cal que també tinguis instal·lat el motor Java de 64 bits. En el cas de tenir sistema operatiu Windows, pots tenir instal·lades les dues versions de Java 32 i 64 bits simultàniament. Pots baixar-te el JRE des d'aquí: https://www.java.com/en/download/manual.jsp. Fixa't de baixar-te la versió de 64 bits, si és la que et demana el Base.

Luci V.R

Luci V.R

Hola a tothom,

Us escric perquè he intentat instal·lar el Libre Office (64 bits versió 6.1.2) a l'ordinador (Windows 7) però tinc problemes.

Quan portava descarregats 111.968 kb, l'arxiu ha deixat de baixar. Ara tinc dos arxius: 'Libre Office 6.1.2 Winx86' que veig que pesa 0 kb i 'Libre Office 6.1.2 Winx86 .msi.part, que pesa 111.968 kb.
Els he eliminat i també desinstal·lat però quan intento instal.lar de nou el libre Office (fins i tot en una altra versió més reduïda), em tornen a sortir aquests dos arxius.
Què puc fer? Moltes gràcies,

Luci

Respon
Aleix Vidal i Gaya

Aleix Vidal i Gaya

Has d'aconseguir baixar-te el fitxer d'instal·lació sencer. El fitxer que acaba amb .part és el fitxer que va acumulant les dades mentre s'estan baixant, però quan es completa la baixada, aquest fitxer .part desapareix i l'altre passa d'ocupar 0 kb a ocupar la mida completa de l'instal·lador, que pel que veig al web de LibreOffice hauria d'ocupar 270M (283070464 bytes). Assegura't que es baixa del tot. Aquí podràs trobar enllaços de baixada alternatius, així com dades del fitxer que et permetran comprovar que se t'ha baixat completament i correctament: http://download.documentfoundation.org/libreoffice/stable/6.1.3/win/x86_64/LibreOffice_6.1.3_Win_x64.msi.mirrorlist

Neus

Neus

hola! he descarregat el libre office en anglès, però en descarregar el pack català no hi ha manera, em diu que ha fallat.
El que faig és fer doble clik al pack català (icona llibre) i s'obre un quadret a on em fa triar en quina aplicació vull instal.lar-lo, però com que no surt llistada em deixa buscar-la i triar-la , vaig a on s'ha guardat el libreoffice (en el disc dur), selecciono i em diu que la instal.lació ha fallat.
Com ho faig? He fet varis intents i res de res. Gràcies.

Respon
BennyBeat

BennyBeat

Hola Neus,
Si encara no ho has solucionat, si us plau, indica'ns el sistema operatiu on estàs fent la instal·lació per poder-te ajudar. De tota manera, pots provar a baixar novament l'instal·lador actualitzat i el paquet d'ajuda per si el fitxer baixat està corrupte...

Monica Garcia Samper

Monica Garcia Samper

Tinc windows 10 pero no hem puc instal-lar el programa. Hem podeu ajudar?

Respon
Joan Montané

Joan Montané

No hauries de tenir cap dificultat en fer-ho. Pots descriure els problemes que tens? Gràcies.

Sergio Díaz Sánchez

Sergio Díaz Sánchez

Bona nit,
Tinc Mac OSX i no hi ha manera que l'aplicació la verifiqui l'ordinador.
Es a dir, quan obro l'aplicació es queda 'Verificant LibreOffice.App'...

Alguna idea?
Gràcies!

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Hola, Sergio

En el cas de Mac OSX, tens l'opció de baixar-te de l'App Store la versió gratuïta anomenada Vanilla LiberOffice

miquel angel masip sancho

miquel angel masip sancho

bona tarda tinc el windows 10 i no hi ha manera de instal.lar el llibre ofice. ni catalanitzant primer i despres intal.lar-lo. no se que fer. Ajut siusplau

Respon
David

David

Genial! moltes gràcies

Respon
abraham

abraham

Bones,
he instal.lat el libre ofice a mac però no puc de cap manera instal.lar la versió en català.
M'ajudeu si us plau?

salut

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Hola,

l'opció més fàcil és que instal·lis el LibreOffice Vanilla, que es troba a l'App Store d'Apple i inclou el paquet de llengua en català.

L'altra opció és que, un cop has instal·lat el LibreOffice, en Mac i Linux, has d'instal·lar el paquet de llengua, disponible aquí: https://www.softcatala.org/programes/paquet-catala-per-al-libreoffice/

Anton Roselló

Anton Roselló

Quan vull intal·lar el catalanitzador pel libreoffice 5.4 que tinc al meu mac, em surt aquest text " especifiqueu al diàleg a instal·lació del libreoffice 5.4" Què he de fer?

Respon
Anton Roselló

Anton Roselló

Tinc un mac hi he instal·lat el libreoffice. Ara he baixat el paquet catalanitzador i quan l'instal·lo em demana la contrassenya de l'administrador i no me'l deixa instal·lar.

Faig alguna cosa malament?

Respon
Mire Serra

Mire Serra

Hola bona tarda:
Fa temps que utilitzo el libreoffice i sempre m'ha anat força bé. Però darrerament a l'hora d'imprimir em quedaven desconfigurats els textos i no podia adreçar-ho, és per això que he decidit desinstal.lar i tornar a instal.lar, un cop fet quan intento obrir un document em diu el següent: EL PROGRAMA NO PUEDE INICIARSE PORQUE FALTA api-ms-win-crt-convert l1-1-O dll en el equipo, intente reinstalar el programa para corregir este problema.
Què vol dir això? He llegit més amunt que en segons quins casos s'ha d'instal.lar un catalanitzador, aquest error té a veure amb això?? l'he instal.lat diverses vegades i em continua dient el mateix.:(
Ostres!! Em podeu ajudar si us plau?
Moltes gràcies

Respon
Carme Laplana

Carme Laplana

Em passa el mateix i no se com arreglar-ho. Necessito urgentment una resposta; tinc uns treballs pendents i no els puc fer

Joan Montané

Joan Montané

Hola Mire,

Pots indicar quin sistema operatiu i versió uses? Gràcies.

julieta Mascaro

julieta Mascaro

Hola,
he descarregat l'última versió del Llibre Office i quan vull obrir un document del base no em deixa obrir-lo i em diu que tinc que descarregar un jre de java (que ja tinc instal·lat) i no em permet treballar.

Que haig de fer???
Gràcies

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Hola Julieta,

efectivament, el Base requereix Java per a funcionar. Hi ha dos motors java, el de 32 bits i el de 64 bits. No indiques quin sistema operatiu ni versió de LibreOffice tens instal·lats, però com a norma general si tens el LibreOffice de 64 bits cal que també tinguis instal·lat el motor Java de 64 bits. En el cas de tenir sistema operatiu Windows, pots tenir instal·lades les dues versions de Java 32 i 64 bits simultàniament.

EowindowsXP

EowindowsXP

bon dia, he provat a descarregar-me tant la versió 5.3.0 en catalana com la castellana i a totes dues em surt una llegenda de "aquest tipus d'arxiu pot malmetre el teu ordinador"
El meu sistema operatiu és Windows XP i tinc un Pentium III (que sembla que son requisits adequats)...
Que faig?

Respon
Leila

Leila

Hola, tinc EL CAPITAN ios... i no em descarrega be, surt un misstage que diu que no es pot obrir. Sabe-ho si ni ha cap problema amb aquest software? incompatibilitat? gracies!

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

El LibreOffice versió de 64 bits funciona a partir de la versió Mountain Lion del Mac OS (v10.8), i per tant t'hauria d'anar sense problemes.

olga

olga

hola

m'agradaria poder saber si és possible poder instal·lar el libre office per a windows 10 ja que m'he descarregat la versio de 34bits i la de 64bits i em surt un error i no me'l deixa instal·lar.

em posa que l'arxiu .CAB esta "dañado", error interno 2350

gracies

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Hola Olga,

sí que és possible, prova a tornar a baixar l'instal·lador i instal·lar-lo de nou.

Gràcies!

G

G

A mi em pasa el mateix y la solucio de Joan no m'ha funcionat.

Joan Montané

Joan Montané

és possible que sigui cosa del teu antivirus, que interfereixi amb l'instal·lador del LibreOffice mentre escriu els fitxers en el disc dur. Pots provar a inhabilitar-lo momentàniament durant la instal·lació del LibreOffice. També pots ignorar l'error i continuar amb la instal·lació.

Jordi Alins

Jordi Alins

La versió 5.2.2 de Libreoffice em dóna problemes amb el nou sistema operatiu Sierra d'Apple. El processador de textos es penja en obrir un fitxer. Algú ha trobat alguna solució?

Respon
Xavi Ivars

Xavi Ivars

Hola Jordi,

Pots provar de canviar el mode de color?

A https://bugs.documentfoundation.org/show_bug.cgi?id=100994 diuen que pot ser un problema amb això.

Canviant "System Preferences > Display > Color" (no estic segur del nom de la opció de menú en català, no tinc cap sistema amb macOS).

Pere

Pere

Hola! Hi ha alguna possibilitat de posar la interfície del programa en Català?

Moltes gracies, feu una gran feina ;)

Respon
Pere

Pere

Llegint comentaris he aconseguit el que preguntava, moltes gracies!

Santiago Andaluz

Santiago Andaluz

Hola:
Tinc Windows10, ordinador nou i estic intentant baixar LibreOffice (tal com heu dit la segona versió Windows, la que es de 64 bits malgrat que posa 32 bits), i em diu això:
Acceso prohibido!
Usted no tiene permiso de accesar al objeto solicitado. El objeto está protegido contra lectura, o no puede ser leido por el servidor.
Por favor contacte con el webmaster en caso de que usted crea que existe un error en el servidor.
Error 403
download.documentfoundation.org
Tue Aug 2 12:09:34 2016
Apache

Alguna solució? Gràcies

Respon
Pasqual Milvaques

Pasqual Milvaques

Això és perquè la pàgina enllaça la 5.2 i encara no ha sortit, sortirà avui o demà mateix. sempre la pots descarregar directament des d'ací:
http://www.libreoffice.org/download/libreoffice-fresh/?type=win-x86_64&version=5.2&lang=ca

o des d'ací si encara està en prerelease:
https://www.libreoffice.org/download/pre-releases/

L'enllaç serà bo al llarg de la setmana, de totes maneres ho mirem perquè no es torne a trencar

Gràcies

Ratapenada

Ratapenada

hola, hi ha una errata. Hi ha dues versions de windows per a baixar i les dos posa que son de 32, realment la de 64 bit es la segona. per si algun buscava la de 64 i no la trobava. Gràcies.

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Gràcies per l'avís, ens posem a cercar una solució

Francesc Llach Galilea

Francesc Llach Galilea

Hi ha una versió catalana específica pel OFFICE 2016?
O la versió que oferiu és vàlida per a qualsevol versió del OFFICE?
El m,eu sistema operatiu és de 64 bits, no de 32 que veig que és el que proposeu per defec a la web. Tinc solució?
Espero m'ho aclariu. Moltes gràcies i salutacions

Respon
David

David

He instal·lat el LibreOffice però els menús segueixen eixint en castellà. Anant a la configuració d'idioma m'apareix com a predeterminat el castellà sense opció a triar-ne un altre i com a 'regional' català. Com ho puc canviar?

Moltes gràcies!

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Hola David,

A la plataforma Windows, la instal·lació del LibreOffice instal·la només els paquets de llengua de la mateixa llengua del sistema operatiu. Tens dues opcions:

  1. Tornar a executar l'instal·lador, fer una instal·lació personalitzada i afegir manualment el paquet de llengua del català.
  2. Desinstal·lar el LibreOffice, executar el Catalanitzador (això configura el Windows en català) i, posteriorment, instal·lar el LibreOffice.

Joan Estrada

Joan Estrada

Acabo d'instal·lar el Libre office i quan l'obro em surt en castellà. Vaig a la configuració d'idioma d'opcions i a la "interfaz de usuario" em surt Español i no em dóna opcions a canviar-ho, tot i que a la "configuración regional" em surt català i que tinc catalanitzat el Windows...Puc fer alguna cosa?

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Hola Joan,

A la plataforma Windows, la instal·lació del LibreOffice instal·la només els paquets de llengua de la mateixa llengua del sistema operatiu. Tens dues opcions:

  1. Tornar a executar l'instal·lador, fer una instal·lació personalitzada i afegir manualment el paquet de llengua del català.
  2. Desinstal·lar el LibreOffice, executar el Catalanitzador (això configura el Windows en català) i, posteriorment, instal·lar el LibreOffice.

Albert

Albert

Pregunto si és que hi ha una versió de LibreOffice per Windows 7 Starter. Els que he trobat son tan sols per la v. Windows 4.1
Gràcies

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

El LibreOffice que et pots descarregar des d'aquesta pàgina funciona amb qualsevol versió de Windows, XL, Vista, 7, 8 i 10, tant en 32 bits com en 64 bits. Per tant, també t'hauria de funcionar amb un Windows 7 (Starter)