logo Corrector ortogràfic de català (general) per al LibreOffice i l’Apache OpenOffice

Corrector ortogràfic de català (general) per al LibreOffice i l’Apache OpenOffice

Altres versions
3,28 (572 vots)
209175 baixades

Compartiu

El Corrector ortogràfic de català (general) per al LibreOffice us permet verificar l'ortografia dels vostres documents del LibreOffice.

El Corrector ortogràfic de català (general) per al LibreOffice us permetrà verificar l’ortografia del català dels vostres documents de LibreOffice en qualsevol llengua o plataforma (Windows, Linux, OSX). També el podeu utilitzar en l’OpenOffice.org 3.x i l’Apache OpenOffice.

Conté totes les entrades que formen part de l’estàndard general definit per l’Institut d’Estudis Catalans, així com la morfologia recollida a la seva gramàtica. Inclou totes les formes específiques valencianes i balears recollides per l’IEC i el Gran Diccionari de la Llengua Catalana (GDLC, Enciclopèdia Catalana). En total conté més de 100.000 arrels de paraula.

A partir de la versió 3.0.0, aquesta extensió inclou també el diccionari de sinònims i els patrons de partició de mots a final de línia. També inclou el corrector ortogràfic en variant valenciana, què es pot usar al LibreOffice 4.2 o superior.

Instal·lació

  1. Instal·leu l’extensió fent doble clic sobre el fitxer baixat. Alternativament, també podeu seleccionar l’extensió anant al menú «Eines->Gestor d’extensions…» i fent clic al botó «Afegeix…».
  2. Tanqueu el LibreOffice.
  3. Si està en execució, tanqueu també l’inici ràpid del LibreOffice (la icona a la safata del sistema del Windows).
  4. Reinicieu el LibreOffice.
  5. Useu el corrector ortogràfic

Si useu l’Apache OpenOffice, seguiu les passes anàlogues.

Nota important: aquest corrector ja està inclòs en el LibreOffice en català, per tant, no cal que l’instal·leu si feu servir aquest programa. Només és necessari que instal·leu aquesta extensió oxt si no teniu el corrector instal·lat de sèrie. L’Apache OpenOffice no inclou el corrector de sèrie i sí que cal instal·lar aquesta extensió per a poder corregir l’ortografia de textos en català.

Nota: El fitxer de la baixada té extensió .oxt. En alguns casos, l’extensió del fitxer baixat pot canviar automàticament a .zip. Cal que el fitxer tingui l’extensió adient per a poder-lo instal·lar correctament. Podeu canviar-ne manualment l’extensió .zip per .oxt.

Nota 2: El número de la versió a Baixada fa referència a la versió del corrector, no pas a la versió del LibreOffice ni de l’Apache OpenOffice.

 

Informació addicional

Tot seguit teniu recursos relacionats amb el LibreOffice que podeu instal·lar de forma addicional.


Comentaris

Juanjo

Juanjo

Gràcies per aquestes eines tant útils que ens hi proporcioneu.
Volia millorar el corrector ortogràfic que portava l'aplicatiu del LibreOffice5 que tinc instal·lat al meu Ubuntu i fent una cerca per diverses planes web vos vaig trobar a vosaltres i he de dir que estic molt feliç i impresionat de lo bé que funciona ara el meu processador de texts.

Gràcies una altra vegada.

Respon