logo Corrector ortogràfic de català (valencià) per al LibreOffice i l’Apache OpenOffice

Corrector ortogràfic de català (valencià) per al LibreOffice i l’Apache OpenOffice

Altres versions
2,90 (136 vots)
17168 baixades

Compartiu

El Corrector ortogràfic de català (valencià) per al LibreOffice us permetrà verificar l’ortografia de les formes valencianes del català als vostres documents de LibreOffice en qualsevol llengua o plataforma (Windows, Linux, OSX). També el podeu utilitzar en l’OpenOffice.org 3.x i Apache OpenOffice.

Aquest corrector conté totes les entrades de la versió general, però afegint-hi les formes recollides per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, com ara la doble accentuació d’alguns mots i les noves entrades del diccionari ortogràfic. En total conté més de 100.000 arrels de paraula.

Aquest corrector ja s’instal·la amb el LibreOffice 4.2 o superior. Només cal que l’instal·leu si useu una versió del LibreOffice inferior a la 4.2, o si useu qualsevol versió de l’Apache OpenOffice.

Instal·lació (si useu l’Apache OpenOffice seguiu les passes anàlogues):

  1. Instal·leu l’extensió fent doble clic sobre el fitxer baixat. Alternativament, també podeu seleccionar l’extensió anant al menú «Eines->Gestor d’extensions…» i fent clic al botó «Afegeix…»
  2. Tanqueu el LibreOffice.
  3. Si està en execució, tanqueu també l’inici ràpid del LibreOffice (la icona a la safata del sistema del Windows).
  4. Reinicieu el LibreOffice.
  5. Useu el corrector ortogràfic.

Nota: si feu servir un altre corrector català —la versió general o el que està inclòs a la versió per defecte del LibreOffice en català—, un cop instal·lat aquest, afegirà les formes valencianes a la correcció. El corrector valencià conté totes les entrades de la versió general. Si no voleu marcar com a correctes les formes amb criteris divergents (p. ex. anglès vs anglés), un cop instal·lat aquest, convé que inhabiliteu l’altre. Si no ho feu, el sistema considerarà correctes les entrades dels dos correctors. Per fer-ho, aneu a «Eines->Gestor d’extensions».

Captura de la finestra de gestió dels complements, on podeu habilitar o inhabilitar els correctors

Nota 2: El fitxer de la baixada té extensió .oxt. En alguns casos, l’extensió del fitxer pot canviar automàticament a .zip. Cal que el fitxer tingui l’extensió correcta per a poder-lo instal·lar correctament. Podeu canviar-ne manualment l’extensió .zip per .oxt.

Nota 3: El número de la versió a Baixada fa referència a la versió del corrector, no pas a la versió del LibreOffice ni de l’Apache OpenOffice.

 

Informació addicional

Tot seguit teniu recursos relacionats amb el LibreOffice que podeu instal·lar de forma addicional.


Comentaris

laura

laura

Hola,

El Paquet d’interfície en variant valenciana no funciona.

Respon
Xavi Ivars

Xavi Ivars

Ja hem corregit l'enllaç. Gràcies!

Arantxa

Arantxa

Bon dia,
el corrector de català (valencià) només apareix per a Linux. On el puc baixar per al Mac?
Gràcies!
Arantxa

Respon
Anna

Anna

Hola!

L'enllaç a "Corrector ortogràfic de català (general)" està trencat. Com me'l podria baixar?
Moltes gràcies,

Anna.

Respon
Xavi Ivars

Xavi Ivars

Ja hem corregit l'enllaç. El pots baixar des d'aquí