Diccionari de sinònims: «lluny»

Compartiu

Introduïu la paraula que voleu cercar i feu clic en el botó de cerca.

O llisteu les paraules o expressions que comencen per:
A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

Resultats de la cerca per a: «lluny» (15 resultats)

lluny  llunya

1. adj apartat apartada, distant, llunyà llunyana, llunyedà llunyedana, remot remota, retirat retirada


lluny

1. adv a la llunyania, al dellà, allà en els llimbs, allà lluny, allí enllà, al lluny, enllà, qui sap on, a la quinta forca (col·loquial), a la quinta punyeta (col·loquial), allà a fer la mà (col·loquial), allà on brama la tonyina (col·loquial)


al lluny

1. adv a la llunyania, al dellà, allà en els llimbs, allà lluny, allí enllà, enllà, lluny, qui sap on, a la quinta forca (col·loquial), a la quinta punyeta (col·loquial), allà a fer la mà (col·loquial), allà on brama la tonyina (col·loquial)


ser lluny

1. v distar, estar lluny, llunyejar


més lluny

1. adv allà enllà, més enllà


molt lluny

1. adv a la quinta fora, a la quinta punyeta, allà en els llimbs, allà on brama la tonyina, a fer la mà (col·loquial), a la quinta guitza (col·loquial), allà a fer la mà (col·loquial), allà als collons del Montgó (col·loquial)


allà lluny

1. adv a la llunyania, al dellà, allà en els llimbs, allí enllà, al lluny, enllà, lluny, qui sap on, a la quinta forca (col·loquial), a la quinta punyeta (col·loquial), allà a fer la mà (col·loquial), allà on brama la tonyina (col·loquial)


estar lluny

1. v distar, llunyejar, ser lluny


ni de lluny

1. ij (negació, incredulitat) a cap preu, alça, Manela, altra feina hi ha, ara li fan el mànec, ara pla, aviat és dit, bah, besa’m el cul (vulgar), botifarra de pagès, ca, com ara plouen naps, com s’entén?, creu-t’ho, de cap manera, demà m’afaitaràs, es diu aviat, i ara, i ca, i jo que et crec, i un be negre, i un be negre amb potes rosses, i un colló de mico (vulgar), i un ou (vulgar), ja ho contaràs a ta tia, ja m’ho diràs demà, mai, mai de la vida, ni amb fum de sabatots, ni de bon tros, ni en somnis, ni parlar-ne, ni pensar-hi, ni pensar-ho, no, on s’és vist, per res del món, pots comptar, pots pensar, puja aquí dalt, puja aquí dalt i balla, què dius, ara?, tan cert com ara plouen figues, tant cert com ara plouen figues, te’n guardaràs prou, una cosa és dir i l’altra és fer, nyiclis (col·loquial)


veure de lluny

1. v adonar-se, anticipar, augurar, calcular, conjecturar, endevinar, ensumar, estimar, intuir, predir, premunir, pressentir, pressuposar, presumir, prevenir, preveure, pronosticar, sospitar, suposar, tenir nas, tenir quimera, veure venir


no gaire lluny

1. adv allà, allí, dellà, enllà, enllanet, lla, lli


d’una hora lluny

1. adv a l’acte, a l’instant, al moment, arreu, a tot córrer, corrents, d’un bell en sec, de pressa, de seguida, encontinent, en una escapada, en una exhalació, en un ai, en un batre d’ulls, en un bell en sec, en un bot, en un bufit, en un dir amén, en un dir Jesús, en un girar d’ulls, en un instant, en un moment, en un no res, en un pensament, en un punt, en un salt, en un tacar i obrir d’ulls, en un tres i no res, en un vol, immediatament, instantàniament, ipso facto, llampant, ràpidament, seguidament, tantost, tot seguit, de mantinent (antic)


anar lluny d’osques

1. v anar errat, anar errat de comptes, equivocar-se, estar equivocat, estar lluny de comptes, ser en error, ser en l’error, tenir tort ‖ ANTÒNIMS: tenir raó


sense anar més lluny

1. loc com aquell qui diu, com és ara, per dir-ho així, per exemple, posem per cas


estar lluny de comptes

1. v anar errat, anar errat de comptes, anar lluny d’osques, equivocar-se, estar equivocat, ser en error, ser en l’error, tenir tort ‖ ANTÒNIMS: tenir raó