logo Ubuntu

Ubuntu

Distribució del sistema operatiu GNU/Linux basada en Debian

Altres versions
3,85 (405 vots)
17260 baixades

Compartiu

Imatge destacada 1 del Ubuntu
Imatge destacada 2 del Ubuntu
Imatge destacada 3 del Ubuntu

L’Ubuntu és el sistema operatiu lliure més popular, amb 20 milions d’usuaris arreu del món. Està basat en el nucli Linux, l’escriptori GNOME i l’entorn Unity, completament traduït al català. Disposa de més de 25.000 programes gratuïts fàcilment instal·lables, els principals dels quals disponibles en català.

Entre els programes que s’instal·len per defecte trobem el navegador Firefox, el gestor de correu Thunderbird, el paquet ofimàtic LibreOffice, el programa de gestió de fotos Shotwell, el programa de missatgeria Empathy, el reproductor de música Rhythmbox, el reproductor de vídeo Totem, l’enregistrador de CD/DVD Brasero, un client de BitTorrent i moltes altres eines que ens permeten treballar i navegar per Internet des del primer moment. I tot completament de franc. Si voleu provar GNU/Linux, l’Ubuntu és una molt bona opció.

Aquesta versió que us n’oferim és la versió estàndard d’escriptori per a 32 i 64 bits. Si voleu altres versions, visiteu el lloc web de l’Ubuntu.

Nota: Tan bon punt inicieu la instal·lació, trieu el català. Si esteu connectats a Internet, es baixaran tots els paquets de llengua necessaris i no caldrà que feu res més. Si no hi esteu connectats en el moment de la instal·lació, o us trobeu amb un escriptori amb menús en català i anglès, connecteu-vos a Internet, entreu a l’Ubuntu, premeu la combinació de tecles Windows + A i escriviu «suport» a la pantalla de cerca d’aplicacions. Allí seleccioneu «Suport d’idioma» i trieu el català. Un cop fet això, sortir i tornar a entrar a la sessió perquè tot es mostri en català.


Comentaris

Laia

Laia

Hola,

voldria saber si puc trobar el paquet de català per Ubuntu per descarregar. L'ordinador on he instal·lat Ubuntu no té connexió a Internet i voldria descarregr el paquet en un altre ordinador i instalar-lo on tinc l'ubuntu.

Gràcies

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

En aquesta pàgina: https://help.ubuntu.com/community/InstallingSoftware a l'apartat "Installing packages without an Internet connection" ho explica.

Jordi

Jordi

La versió de 32 bits no té enllaç.

Respon