logo GNOME

GNOME

Altres versions
2,72 (64 vots)
771 baixades

Compartiu

Imatge destacada 1 del GNOME

El GNOME és un entorn d’escriptori per al nostre ordinador disponible per a sistemes Unix i GNU/Linux, conegut sobretot perquè és un dels escriptoris que inclouen la majoria de distribucions GNU/Linux.

El GNOME inclou un seguit d’aplicacions que ens permeten gestionar completament el nostre ordinador i desenvolupar-hi qualsevol acció relacionada (Internet, ofimàtica, multimèdia, etc). Entre els programes més coneguts hi ha l’Epiphany (navegador web), l’Evolution (correu electrònic, gestor personal), el Totem (reproductor multimèdia), el Brasero (enregistrador CD/DVD), l’Ekiga (telefonia IP) i desenes de programes més disponibles en català.

A més, molt programari lliure es basa en les biblioteques Gtk del GNOME, com l’Abiword, el GnuCash, el Gnumeric, el Pidgin i d’altres.

Instal·lació Linux: Hi ha distribucions que inclouen el GNOME com a escriptori per defecte. La majoria de distribucions, encara que no es basin en GNOME, permeten l’opció d’instal·lar-lo. Consulteu la informació sobre la vostra distribució GNU/Linux.


Comentaris