Imatge destacada 1 del Telegram
Imatge destacada 2 del Telegram
Imatge destacada 3 del Telegram

Important: El Telegram per a l’Android, l’iOS i TDesktop incorpora la traducció catalana de sèrie. De manera predeterminada, apareix en la llengua configurada en l’aparell. Si voleu configurar en català només heu de triar aquesta llengua en el menú de l’aplicació.


Què és el Telegram?

El Telegram és un conjunt d’aplicacions de missatgeria instantània multiplataforma i de codi obert, focalitzat en la seguretat dels usuaris i la velocitat del servei. Pot utilitzar-se en diversos dispositius al mateix temps: els missatges es sincronitzaran contínuament entre els diferents telèfons, tauletes i ordinadors.

Amb Telegram podeu enviar missatges, fotos, vídeos, adhesius i qualsevol tipus de fitxers (doc, gif, zip, pdf, mp3, etc.) de fins a 1,5 GB cadascú, tot sincronitzat mitjançant el núvol de Telegram. També podeu crear grups de més de 100.000 membres, amb funcionalitats de moderació com la resposta directa, les mencions a usuaris, les etiquetes temàtiques, la possibilitat de destacar missatges importants o un munt d’eines d’administració per gestionar els missatges brossa i usuaris molests. A més, teniu la possibilitat de crear canals per transmetre a una audiència il·limitada. Podeu contactar amb els contactes de l’agenda del vostre dispositiu o trobar-ne de nous a través dels seus noms d’usuari.

Un dels punts forts del Telegram és la seguretat que ofereix en les comunicacions. Per defecte, a qualsevol xat o grup, tots els missatges són xifrats als clients i desxifrats als servidors, per la qual cosa els missatges no es poden interceptar. A més, si l’usuari desitja un nivell més de protecció, els Xats Secrets especials del Telegram utilitzen xifrat extrem a extrem: no deixen rastre als servidors, poden tenir autodestrucció dels missatges i aquests no es poden reenviar. A més, els xats secrets no formen part del núvol de Telegram, només es poden accedir amb el dispositiu amb què es van crear. Gràcies a que les aplicacions són de codi obert, tot això es pot comprovar i verificar, no cal que us refieu de la paraula de ningú.

El Telegram en català.

Les aplicacions oficials de Telegram (llevat el client web) es tradueixen a Softcatalà des de fa temps. Si voleu col·laborar en la traducció, podeu anar a la Plataforma de Traducció oficial i enviar suggeriments de les cadenes que trobeu sense traduir o amb errades. També podeu unir-vos al grup públic oficial del projecte.


Comentaris

Roselia

Roselia

el botó de baixada, no funciona, dona error 404

Respon
Roselia

Roselia

Anant al web oficial, el nou link de baixada és aquest:
https://desktop.telegram.org/
L'opcio de català surt després d'instal·lar, només si tens el programari de Windows en català.

Mireia

Mireia

Em trobo que a l'ordinador portàtil se m'envia el missatge directament prement la fletxa sense poder fer un punt i a part, en canvi amb el mòbil sí.
Com ho puc canviar? Voldria que al telegram de l'ordinador es podessin fer punts i a part i que no s'enviés el missatge fins que no li ho digués. Què he de fer? Gràcies

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

A l'ordinador per fer un salt de línia i que no se t'enviï has de pitjar simultàniament Ctrl+Entrar

Hèctor

Hèctor

El meu OS del PC és Windows 7 de 32 bits, i només trobo la versió de 64 bits que no m'atreveixo a instal·lar x temor a que no siguin compatibles.
En sabeu alguna cosa?

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

Hola Hèctor,
Passa't per la pàgina https://desktop.telegram.org/ i te'l descarregues i instal·les. Després segueixes les instruccions de la nostra pàgina per posar-lo en català.

josep1940

josep1940

com mel baixo?
pc o telef.

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Si fas clic a la plataforma, t'enviarà a la pàgina de baixada corresponent.