logo Telegram

Telegram

Conjunt d'aplicacions de missatgeria instantània de codi obert.

Col·laboreu en el projecte

Compartiu

El Telegram és un servei de missatgeria instantània multiplataforma i de codi obert, focalitzat en la seguretat dels usuaris i la velocitat del servei. El projecte de traducció envolta les aplicacions per a Android, iOS, macOS i les versions per a escriptoris (TDesktop) i per al web (TWeb).

Què és el Telegram?

El Telegram és un sistema de missatgeria instantània de codi obert i multiplataforma, creat per un equip liderat per l’anterior cap de la xarxa social russa VK, Pavel Durov. Els seus lemes són la seguretat a les comunicacions i la rapidesa de les seues aplicacions.

L’ecosistema d’aplicacions de Telegram va nàixer a l’any 2013 com a resposta a la precària seguretat del mitjans de missatgeria instantània populars del moment. Va ser la primera plataforma en oferir una elevada seguretat als missatges enviats/rebuts, barrejant-ho amb unes aplicacions d’una senzillesa d’ús al nivell dels seus principals competidors. Això, unit a la filosofia de l’equip que hi ha al darrere de Telegram en quant a llibertat, gratuïtat i seguretat per als usuaris; i la constant innovació i inclusió de noves funcionalitats, va fer que en poc temps es posara al nivell dels seus competidors, forçant-los inclús a millorar els seus serveis.

Des de finals de 2018, la traducció de les diferents aplicacions de Telegram al català es troba inclosa de manera oficial en aquestes (excepte en la versió web). L’aplicació detectarà la llengua del sistema i vos oferirà triar entre el català i l’anglès. Podeu canviar-ho en qualsevol moment si aneu a la Configuració > Llengua.

Telegram en català

El Telegram en català.

Com podeu participar.

La traducció de les aplicacions del Telegram es realitza a la Plataforma de Traduccions Oficial de Telegram. Si hi voleu participar, només heu d’anar a la plataforma, iniciar sessió amb el vostre compte de Telegram, i afegir suggeriments a les cadenes per traduir, o en aquelles en què detecteu cap errada.

Existeix un grup oficial públic de la traducció al català, on us hi podeu unir per a discutir els detalls de la traducció, o informar d’errades a l’equip.

Baixades

Si voleu baixar el Telegram, podeu fer-ho per a qualsevol sistema operatiu disponible des de la fitxa del programa.

Agraïments

Moltes gràcies a tots els que heu fet possible la traducció de totes aquestes aplicacions: Aleix Vidal, Artur Vicedo, Benny Beat, Joan Montané, Jordi Serratosa, Konfrare Albert, Xavi Ivars, Jaime Muñoz i la resta de membres dels equips de traducció de Transifex i de col·laboradors en la Plataforma Oficial.