logo Telegram

Telegram

Conjunt d'aplicacions de missatgeria instantània de codi obert.

Col·laboreu en el projecte

Compartiu

El Telegram és un servei de missatgeria instantània multiplataforma i de codi obert, focalitzat en la seguretat dels usuaris i la velocitat del servei. El projecte de traducció envolta les aplicacions per a Android, iOS, OS X i les versions per a escriptoris (TDesktop) i per al web (TWeb).

Què és el Telegram?

El Telegram és un sistema de missatgeria instantània de codi obert i multiplataforma, creat per un equip liderat per l’anterior cap de la xarxa social russa VK, Pavel Durov. Els seus lemes són la seguretat a les comunicacions i la rapidesa de les seues aplicacions.

L’ecosistema d’aplicacions de Telegram va nàixer a l’any 2013 com a resposta a la precària seguretat del mitjans de missatgeria instantània populars del moment. Telegram va ser la primera plataforma en oferir una elevada seguretat als missatges enviats/rebuts, barrejant-ho amb unes aplicacions d’una senzillesa d’ús al nivell dels seus principals competidors. Això, unit a la filosofia de l’equip que hi ha al darrere de Telegram en quant a llibertat, gratuïtat i seguretat per als usuaris; i la constant innovació i inclusió de noves funcionalitats, va fer que en poc temps es posara al nivell dels seus competidors, forçant-los inclús a millorar els seus serveis.

Per desgràcia, la traducció de les diferents aplicacions de Telegram al català encara no es troba inclosa de forma oficial en aquestes. En algunes plataformes (Android, iOS i TDesktop), és possible instal·lar un paquet de llengua extern per a poder-les usar en català. Podeu instal·lar fàcilment aquest paquet seguint les instruccions de com instal·lar el Telegram en català.

Telegram en català

El Telegram en català

Com podeu participar.

La traducció de les aplicacions del Telegram es realitza a la plataforma Transifex. Si hi voleu participar, registreu-vos-hi i demaneu formar part de l’equip de traducció al català.

Baixades

Si voleu baixar el Telegram, podeu fer-ho per a qualsevol sistema operatiu disponible des de la fitxa del programa.

Per a poder usar-lo en català, podeu fer-ho mitjançant el nostre bot al Telegram (ací trobareu instruccions de com fer-ho), o també podeu unir-vos al nostre canal.

Agraïments

Moltes gràcies a tots els que heu fet possible la traducció de totes aquestes aplicacions: Aleix Vidal, Artur Vicedo, Benny Beat, Joan Montané, Jordi Serratosa, Konfrare Albert, Xavi Ivars i la resta de membres dels equips de traducció de Transifex.