logo AbiWord

AbiWord

Compartiu

L'Abiword és un processador de textos que té un aspecte semblant al Microsoft Word però que és lliure i molt més lleuger.

L’AbiWord ofereix un munt de funcions per al tractament de textos; inclou totes les opcions habituals de formatació de caràcters, alineament de paràgrafs, regles, tabulacions, etc. Permet utilitzar tipus de lletra True Type, desfer i refer accions de manera il·limitada i inserir imatges del disc dur al document. A més del format propi de l’AbiWord, el programa pot obrir els formats del Word, de text enriquit (RTF), HTML i de text senzill.

Si necessiteu un programa de processament de textos bàsic, però efectiu, l’AbiWord és una gran elecció. La versió en català inclou un verificador ortogràfic en català, castellà, francès i anglès.

capturaabiword
Captura de pantalla de l’AbiWord

Extensions

Els desenvolupadors de programari poden ampliar la funcionalitat de l’AbiWord mitjançant les extensions, que es distribueixen per separat i permeten afegir-hi possibilitats molt interessants, com ara nous formats d’importació i d’exportació de documents i gràfics. Entre les extensions que hi ha disponibles, destaquen les d’exportació a formats DocBook, OpenDocument i organitzadors personals. Entre les que proporcionen nova funcionalitat, destaquen les extensions WikiPedia, FreeTranslation o Google, les quals donen accés a aquests serveis des del mateix AbiWord.

Àrea de descàrrega

Més informació

Podeu trobar més informació sobre l’AbiWord a www.abisource.com.