Softcatalà presenta una versió nova del seu robot del Telegram

Compartiu

El robot de Softcatalà per al Telegram, que vam llançar a mitjan 2015, s'actualitza per incorporar millores en la interacció amb els usuaris, fent que sigui més fàcil que mai catalanitzar la interfície d'aquesta aplicació de missatgeria instantània.

Softcatalà presenta una versió nova del seu robot del Telegram

Fa gairebé any i mig vam presentar la traducció al català del Telegram, una aplicació de missatgeria instantània enfocada en la velocitat i la seguretat de les comunicacions. Alhora vam anunciar la publicació d’una eina per facilitar-hi l’aplicació del paquet de llengua, ja que el Telegram no inclou el català com a llengua per defecte. Aquesta eina no era una altra cosa que un programa automàtic associat a un usuari del Telegram, que reaccionava als missatges que rebia d’altres usuaris; el que en aquest àmbit s’anomena un chatbot (un robot, en català).

Des d’aleshores, la plataforma i la infraestructura al darrere del Telegram va anar creixent i millorant. Poc després de llançar el nostre robot va sorgir la plataforma oficial de robots del Telegram: una forma senzilla per a que qualsevol programador pogués crear el seu robot propi com a element diferenciat dels usuaris normals.

Avui, doncs, presentem una versió nova del nostre robot del Telegram. Aquesta versió aprofita tots els avantatges que ofereix la plataforma oficial de robots: text formatat, botons integrats, enllaços discrets, més velocitat en l’enviament del paquets de llengua, etc.

comparativa de la versió antiga i nova del robot

Comparativa entre el robot antic (esquerra) i el nou (dreta).

Per a provar-lo, només haureu de cercar l’usuari «SoftcatalaBot» a la cerca interna del Telegram, i prémer el botó «Inicia». El seu funcionament és força més senzill que abans i en uns pocs passos tindreu el Telegram configurat en català. Tot i així, podeu llegir les instruccions d’ús del robot, per trobar tot el que ofereix.

Compartir els paquets de llengua és molt fàcil amb el robot.

Un dels avantatges que ofereix la plataforma oficial de robots és la integració d’aquests a qualsevol xat. El nostre bot no és una excepció, així que podeu utilitzar-lo directament al vostre grup d’amics, de la feina, etc., escrivint al xat «@softcatalabot text», on text pot ser qualsevol lletra o paraula.

En escriure això, el robot us mostrarà un desplegable on podreu triar el fitxer adient (segons el sistema operatiu on teniu instal·lat el Telegram) i enviar-lo al grup, per que qualsevol membre pugui catalanitzar el seu Telegram. Per descomptat, també funciona als xats individuals, xats secrets, etc.

El robot: codi i dades.

Seguint la filosofia de Softcatalà, el robot és un programa de codi obert i lliure i el podeu trobar al nostre repositori al GitHub. Allà podreu estudiar el seu funcionament, analitzar el codi i bifurcar-lo o enviar-nos suggeriments, millores i correccions d’errades.

Des que el vam publicar, el robot no ha parat: ha enviat més de 7.000 paquets de llengua, sent l’Android la principal plataforma d’ús dels usuaris. Podeu veure a continuació l’històric d’enviament de paquets des de juliol de 2015 fins a gener de 2017.

Estadístiques mensuals del robot

Dades d’enviament de paquets de llengua del robot.

A cada versió nova del Telegram, actualitzem els paquets de llengua que ofereix el robot per tal que els usuaris tinguen les darreres novetats traduïdes al català el més aviat possible. Sempre anunciem l’actualització dels paquets de llengua al nostre canal del Telegram, uniu-vos-hi per estar-ne assabentats!

Esperem que amb aquesta versió nova de la nostra eina us sigui encara més senzill catalanitzar el Telegram. Podeu demanar-li també al Pavel Durov (cap del Telegram) o al propi Telegram que incloguin el català per defecte a les seves aplicacions.

Quant a Softcatalà

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i l’elaboració de recursos de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català i altres recursos disponibles, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org


Comentaris

Eugeni R. Montanuy

Eugeni R. Montanuy

Instal·lat i en correcte funcionament.
Gràcies per aquesta gran aportació.
Salutacions

Respon
nil

nil

es pot instal·lar el paquet català en el PC amb windows 10? No he trobat la manera de fer-ho.
Salut.

Respon
Artur

Artur

Hola Nil!

Clar que es pot, només has de baixar-te el Telegram Desktop des de https://desktop.telegram.org i seguir els passos que hem arreplegat en la Guia d'Instal·lació dels paquets:

https://www.softcatala.org/programes/telegram/installacio/