Softcatalà presenta la traducció al català del Telegram i un robot per a facilitar-ne la catalanització

Compartiu


Quant al Telegram

El Telegram és una aplicació de missatgeria instantània, senzilla i gratuïta, similar al WhatsApp. Es pot usar en tots els aparells simultàniament i inclou característiques avançades com ara xifratge dels missatges, xats secrets i noms d’usuari.

El Telegram permet enviar missatges, fotografies, vídeos i fitxers de qualsevol tipus. També permet crear grups de fins a 200 persones.

Versió en català del Telegram

La traducció al català del Telegram es realitza des de la plataforma Transifex amb la col·laboració de traductors voluntaris. Hi han participat, entre molts altres, membres de Softcatalà i de Tradu.cat.

La traducció al català està enllestida des de febrer de 2014, però els desenvolupadors del projecte no la inclouen a l’aplicació. El procediment per a poder aplicar la traducció catalana és força complex i això dificulta que els usuaris puguin gaudir de l’aplicació en català. És per aquest motiu que posem en funcionament un robot que facilita la instal·lació del paquet de llengua catalana. Animem els usuaris a usar-lo i a fer-se’n ressò en les xarxes socials per a aconseguir que Telegram afegeixi el català de sèrie a l’aplicació.

Robot per a configurar el Telegram en català

Softcatalà ha desenvolupat un petit programa que facilita la configuració en català del Telegram per a l’Android, iOS i Windows Phone. Pròximament, també permetrà catalanitzar la versió d’escriptori del Telegram.

Per a catalanitzar el Telegram, només cal enviar un missatge a l’usuari del Telegram @softcatala i indicar la plataforma emprada: Android, iOS o WindowsPhone. Tot seguit, el robot envia a l’usuari el paquet de llengua catalana, les instruccions per a poder-lo aplicar i, finalment, el convida a fer-ne difusió al Twitter.

Captura robot del Telgram

Quant a Softcatalà

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i l’elaboració de recursos de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català i altres recursos disponibles, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org


Comentaris

Jep Ramon

Jep Ramon

Quina sort que ens heu traduït el Telegram.

Respon
Iván Eduardo

Iván Eduardo

Bo iniciciatiba. Perdó pel mel català amb tantes faltes d'ortografia, pero soc galleg i faig el que puc .:D

Respon
Adrià

Adrià

Ja no funciona? M'he canviat de mòbil i he vist que posant "iOS" no m'envien res. He parlat amb amics i també els hi passa.

Es podria arreglar? Moltes gràcies, feu un gran treball!

Respon
Josep M.

Josep M.

Hola Adrià,
El robot que automatitza la traducció al català té algunes mancances que estem mirant de solucionar. De tant en tant es queda en hivernació, i no respon les ordres. Ara ja l'hem tornat a despertar, i t'hauria de funcionar...

Adrià

Adrià

Ja funciona, moltes gràcies per l'atenció :D

Lluís

Lluís

Funciona amb telegram desktop?
Hi heu pensat cap cosa?
Gràcies

Respon
Josep M.

Josep M.

Hola Lluís,
El nou robot de Softcatalà per al Telegram, @softcatalabot, també t'ajuda a catalanitzar la versió "Desktop". Aquest robot substitueix l'antic, i n'augmenta les prestacions.
Concretament, has d'escriure /start a la línia de diàleg, i t'apareixeran tres botons: Android, iOS i TDesktop.
Fas clic en TDesktop, i et baixes un fitxer de catalanització. També et sortiran les instruccions a seguir en pantalla.

Francesc

Francesc

Catalanitzat a l'Android, Debian i Guïndous!

Respon
Daniel

Daniel

Gràcies per tants recursos!

Respon