Navega en català

Compartiu

Navegador web en català

La majoria de webs multilingües, si estan ben dissenyats, es mostren en la llengua declarada pel vostre navegador web en visitar-los. Per tant, és important tenir el navegador correctament configurat en català.

En particular, el navegador que feu servir envia aquestes preferències lingüístiques en visitar en una pàgina web:Configuració de sistemes operatius

Windows

Voleu tenir el Windows en català? Feu servir el Catalanitzador. Simple, fàcil i ràpid. Configura el sistema operatiu en català, la llengua del navegador web i les aplicacions més usuals.

Mac OS

Sou usuaris de Mac? El voleu tenir configurat en català? Feu servir el Catalanitzador. Simple, fàcil i ràpid. Configura el sistema operatiu en català, la llengua del navegadors web i, a més a més, instal·la el diccionari català per al corrector ortogràfic.

Android

Voleu tenir el mòbil Android en català?  Seguiu les instruccions del nostre tutorial per a configurar l’Android en català.

Atenció: per a tenir indicacions de veu en català al Google Maps heu de configurar la llengua del sistema operatiu i configurar el català al Google Maps a Configuració > Configuració de la navegació > Selecció de veu: Predeterminada (català). També teniu altres alternatives com ara Petal Maps, OsmAnd o Waze que també ofereixen indicacions de veu en català. Teniu més informació a la guia de navegadors GPS.

iOS

Feu servir iOS i voleu tenir el mòbil en català?  Seguiu les instruccions del nostre tutorial per a configurar l’iOS en català.

Atenció: per a tenir indicacions de veu en català al Google Maps heu de configurar la llengua del sistema operatiu. També teniu l’alternativa de  Waze. Teniu més informació a la guia de navegadors GPS.

Configuració de serveis web específics

Google

Molts serveis de Google usen la llengua definida en el vostre perfil de Google. Voleu configurar-lo en català? Visiteu l’adreça https://myaccount.google.com/language i, amb la sessió iniciada amb el vostre compte de Google/Gmail, podeu configurar la llengua del perfil. Assegureu-vos que el català és l’idioma preferit i, addicionalment, reviseu el llistat d’altres idiomes associat al vostre perfil. S’usa per a oferir-vos contingut en altres idiomes a més del preferent.

Microsoft

Molts serveis de Microsoft usen la llengua definida en el vostre perfil de Microsoft. Voleu configurar-lo en català? Visiteu l’adreça https://account.microsoft.com/profile/ i, amb la sessió iniciada amb el vostre compte de Microsoft/Outlook, podeu configurar la llengua del perfil.

Outlook

Sou usuaris del servei de correu web Outlook i voleu configurar-lo en català? Visiteu l’adreça https://outlook.live.com/mail/0/options/general/timeAndLanguage i, amb la sessió iniciada amb el vostre compte d’Outlook, podeu configurar la llengua del perfil.

Twitter

Voleu configurar Twitter en català? Visiteu l’adreça https://twitter.com/settings/language i, amb la sessió de Twitter iniciada, podeu configurar la llengua del vostre compte de Twitter.

Facebook

Voleu configurar Facebook en català? Visiteu l’adreça https://www.facebook.com/settings/?tab=language i, amb la sessió de Facebook iniciada, podeu configurar la llengua de la interfície de Facebook, i també altres paràmetres lingüístics.

Booking.com

Voleu configurar Booking.com en català? Visiteu l’adreça https://account.booking.com/mysettings/preferences i, amb la sessió de Booking iniciada, podeu configurar la llengua de la interfície de Booking.com.

Spotify

Voleu configurar Spotify en català? Això depèn de la plataforma que esteu fent servir. En els sistemes operatius iOS i Android cal tenir l’aparell configurat en català. Si veu servir el reproductor web, aleshores cal que tingueu el navegador configurat en català i, finalment, si feu servir el reproductor d’escriptori per a Windows, aleshores us apareixerà en català si teniu el sistema operatiu en català, o també podeu configurar el català anant a Edita > Preferències > Idioma i triar el català.

Altres xarxes socials i serveis web

Ara com ara, no és possible configurar en català els perfils d’Amazon, Disney+, Instagram, Linkedin, Netflix, Twitch ni TripAdvisor. Podeu usar algun servei alternatiu que sí que estigui disponible en català.