logo SecureDrop

SecureDrop

Col·laboreu en el projecte

Compartiu

SecureDrop és una plataforma de programari lliure per a una comunicació segura entre periodistes i fonts (denunciants).

SecureDrop utilitza la xarxa d’anonimat Tor per facilitar la comunicació entre denunciants, periodistes i organitzacions de notícies. Per tant, els llocs SecureDrop només són accessibles com a serveis ocults a la xarxa Tor. Després que un usuari visiti un lloc web SecureDrop, se li dóna un nom de codi generat aleatòriament. Aquest nom de codi s’utilitza per enviar informació a un autor o editor concret mitjançant la pujada de documents. Els periodistes d’investigació poden contactar amb el denunciant mitjançant la missatgeria SecureDrop. Per tant, el denunciant ha de prendre nota del seu nom de codi aleatori.

La organització que gestiona una instància de SecureDrop no enregistra cap informació relacionada amb la font; ni l’adreça IP, ni informació de l’equip que fa servir. El navegador no permet desar galetes ni inserir programari de terceres parts. L’anonimat no és garantit, però els creadors afirmen que el sistema és més segur que el correu electrònic.

La traducció del SecureDrop es fa al servidor Weblate de l’organització. Cal que us registreu en aquesta plataforma i traduïu les cadenes allà.