Projecte per generar mapes de les zones de parla catalana i en català a partir de la base de dades d'OpenStreetMap. De moment es generen mapes per l'aplicació OsmAnd.

Els mapes que utilitza són en format .obf, podem convertir els fitxers .osm a .obf amb l’eina escrita amb JAVA OsmAndMapCreator (el codi és a la pàgina GitHub).

Per tant el que ens interessa és introduir les etiquetes name:ca als fitxers .obf, i ho farem modificant el fitxer .osm abans de la seva conversió a .obf.

Informes d’errors a OSM

Per poder informar d’errors a OSM amb l’aplicació OsmAnd, cal primer de tot, que activem l’«Edició d’OSM» a través del menú «Configuració» > «Gestor de connectors» > «Edició d’OSM».

Si tenim l’«Edició d’OSM» activada ja podrem seleccionar un punt d’interès en el mapa i ens apareixerà una nova opció en el menú: «Obre un error d’OSM»:

Osmand-nota2.png

En seleccionar aquesta opció s’obrirà un formulari on podem anotar-hi l’error (per exemple, en la traducció / correcció d’un topònim o bé perquè hi manca el topònim en català). Vegeu aquest text que s’ha introduït de mostra:

Osmand-nota1.png

Automàticament s’haurà pujat la nota a la base de dades de l’OSM perquè algun usuari expert ho revisi. Podeu comprovar-ho visitant la nota (en aquest cas és aquí). Per arribar-hi heu d’entrar a la pàgina web d’OpenStreetMap. Feu clic a «Capes d’OSM» al panell lateral de la dreta, i a continuació a «Notes del mapa»(1). Navegueu fins a la localització de la nota i quan la localitzeu, feu clic sobre de la icona(2), s’obrirà un panell lateral a l’esquerra amb el text de la nota(3) i l’estat en què es troba:

Nota-osm.png

Aspectes tècnics

  1. Polígons dels territoris de parla catalana
  2. Procés d’obtenció de les dades d’OSM
  3. Manteniment i generació dels fitxers al servidor
  4. Registres de la generació i manteniment dels mapes