logo MIUI (Xiaomi.eu)

MIUI (Xiaomi.eu)

Altres versions
3,12 (146 vots)
4316 baixades

Compartiu

Sistema operatiu per a dispositius Xiaomi (mòbils i tauletes) basat en Android. Aquesta rom cuinada per la comunitat d’usuaris europeus Xiaomi.eu es basa en la rom oficial xinesa de MIUI, però està optimitzada per als usuaris europeus, prescindint d’aplicacions de l’ecosistema asiàtic, així com incloent un gran nombre de traduccions del sistema, entre elles el català.

 

 

La traducció al català d’aquest sistema operatiu es troba en constant traducció i revisió per part d’un equip de voluntaris, amb el suport tècnic i lingüístic de Softcatalà. Si voleu col·laborar en el projecte, podeu dirigir-vos a la pàgina del projecte de traducció de MIUI.


Comentaris

Cesc

Cesc

Bon dia companys.
Hi ha alguna manera que al posar MIUI en català, aplicacions com alexa, no es posin en anglès?

Respon
Joan

Joan

Jo els acabo d'escriure un email en anglès a l'adreça del site global ( service.global@xiaomi.com ) per tal que confirmin si pensen incorporar de sèrie a tots els seus nous mòbils el CATALÀ, com a llengua, ja que és la nostra llengua oficial aqui. A partir d'aqui decidiré que faig.

salut i força!

Respon
Aleix Vidal i Gaya

Aleix Vidal i Gaya

Tal com vam explicar al juny en aquesta notícia al nostre web Xiaomi ja incorpora el català al seus terminals. És a partir de la versió 9.6 de MIUI, de manera que alguns terminals més antics pot ser que no puguin configurar-se en català, però la resta haurien de rebre l'actualització del sistema i a partir d'aquell moment incloure el català entre els idiomes disponibles. Quin model de mòbil tens, tu? Has provat d'actualitzar el sistema? Aquesta fitxa on et trobes és d'una versió alternativa del sistema que ha fet la comunitat d'usuaris europeus de Xiaomi, i que sempre ha comptat amb el català, gràcies a la tasca de voluntaris, de dins i fora de Softcatalà.

Laura

Laura

Algu sap amb quina versió hi ha el catala jo tinc model redmi note 4

Respon
Aleix Vidal i Gaya

Aleix Vidal i Gaya

Cal que comprovis al menú de configuració del teu telèfon, a l'apartat "Quant al telèfon" ("About phone" o "Acerca del teléfono") la versió de MIUI que tens. A partir de la versió 9.6 ja s'inclou el català. Pel que veig a la pàgina oficial sembla ser que si no tens la versió 9.6 hauries de poder actualitzar el teu Redmi Note 4.

Jordi

Jordi

tinc un redmi 5 plus i a la versió 9.6.2.0, ja hi ha el català

Respon
Aleix Vidal i Gaya

Aleix Vidal i Gaya

Moltes gràcies per avisar!

Improving

Improving

Bon dia família,

A data d'avui la versió del meu Mi5 és la 9.5 Global i encara no duu Català.

Seguirem esperant....

Insistim entre tots.

Respon
Aleix Vidal i Gaya

Aleix Vidal i Gaya

Sembla ser que a partir de la versió oficial de MIUI 9.6 ja comença a incloure's el català. Tot indica que per la MIUI 10 tots els dispositius que actualitzin tindran disponible el català.

Pep

Pep

Moltes gràcies, crec que esperaré a que estigui l'actualització a la versió 10.

Respon
Aleix Vidal i Gaya

Aleix Vidal i Gaya

Sembla que a la versió 9.6 oficial ja hi ha disponible el català.

Pep

Pep

M'acabo de comprar el Redmi 5 Plus, i caram, no porta català. Em podeu explicar com nassos puc posar el català al mòbil, si us plau? Si pot ser pas a pas millor, sóc una mica xarugo. I tot es baixa amb el mòbil o ordinador? Vaja no sé res de res.
Moltes gràcies.

Respon
Aleix Vidal i Gaya

Aleix Vidal i Gaya

Les últimes versions de les roms oficials (en la variant beta) ja incorporen el català. És d'esperar que la propera versió estable pública de MIUI (potser MIUI 10) ja inclogui definitivament el català.

Mentrestant, pots seguir aquestes indicacions:

La rom per a Xiaomi que té la nostra traducció al català és la de la comunitat Xiaomi.eu. És totalment gratuïta i a més de codi obert. La trobareu al web http://www.xiaomi.eu on també trobareu indicacions (en anglès) de com instal·lar-la. (El botó de baixada d’aquesta fitxa us porta allà). No és un procés simple a nivell d’usuari, però si seguiu els passos es pot fer de forma relativament fàcil.

Els punts principals del procés són:

1. Desbloquejar el bootloader del mòbil: El primer pas per fer això és demanar-ho a miui.com/unlock. Rebreu un sms dient que ja teniu permís per desbloquejar el bootloader del mòbil. Llavors encara falta desbloquejar-lo realment. Per fer-ho cal utilitzar l’aplicació Mi Flash Unlock Tool, connectant el telèfon al PC i encenent-lo prement el botó power i el botó de baixar el volum alhora, per entrar en mode fastboot. (Caldrà tenir els drivers ADB instal·lats al PC)
2. Flashejar (instal·lar) un recovery (un programari que s’instal·la en una partició del mòbil que arrenca prèviament al sistema operatiu i des d’on es pot modificar la partició d’aquest). L’opció més habitual és el TWRP, s’ha de buscar el fitxer .img que correspongui al vostre model.
3. Iniciar el mòbil en mode recovery (TWPR) prement els botons power i pujar el volum alhora, i instal·lar (flashejar) el zip de la rom sencera pel vostre dispositiu.

Cal tenir en compte que el primer pas esborra completament el contingut del mòbil.

Toni

Toni

Hi ha alguna manera de reclamar a la gent de Xiaomi que incloguin el català de sèrie als seus firmwares?
Potser si en som molts vegin que els paga la pena.

Respon
Aleix Vidal i Gaya

Aleix Vidal i Gaya

Hola Toni. Des de Softcatalà vam estar en contacte amb Xiaomi, pel tema de l'idioma. El català ja està inclòs en les últimes versions beta del sistema operatiu de Xiaomi (MIUI), així que esperem que en breu s'inclogui en les versions finals públiques. Fa pocs dies es va presentar el nou model Xiaomi Mi 8, amb la nova versió de MIUI, la 10. És probable que aquesta ja incorpori el català de forma definitiva. Estem a l'espera de confirmar-ho. Gràcies!

Toni

Toni

Estreno un Xiaomi Redmi Note 4 i, entre els moltíssims idiomes que porta, no hi ha el català (firmware 9.5.9.0)
:-(
No sé trobar la ROM que necessito, si existeix, ni massa bé com instal·lar-la. Però si fos el cas, què passaria amb les futures actualitzacions automàtiques? S'instal·larien? Perdria l'idioma català?
Mercès i molt bon treball el que feu.

Respon
Aleix Vidal i Gaya

Aleix Vidal i Gaya

Tal com informa la Guia d'aparells de Softcatalà, els mòbils Xiaomi, per ara, no inclouen de sèrie el català (només el cas del Mi A1, que porta Android One i no MIUI com a sistema operatiu).

Per instal·lar-te la ROM que porta la traducció de Softcatalà, cal que et dirigeixis a Xiaomi.eu i segueixis les instruccions per baixar i instal·lar la ROM. Et permet seleccionar la versió estable (amb actualitzacions mensuals) o la versió beta (amb actualitzacions setmanals) de la rom. El ritme d'actualitzacions és exactament el mateix que el de les roms oficials xineses i mantenen totes les funcions, inclòs el català.

Gràcies.

malastruk

malastruk

He anat al Media Mark y el Xiaomi Mi Max 2 no té la opció de catalá i es suposa que porta ja versió europea. cer que porta el miui de fábrica el 8.5.. si actualiza a la 9 ja vindrà el català??

Respon
Aleix Vidal i Gaya

Aleix Vidal i Gaya

Els mòbils de Xiaomi van deixar de dur el català de fàbrica des de MIUI 6. Ara sembla que el torna a incloure en alguns models, però de moment només en les versions de desenvolupador de MIUI (les versions beta setmanals). Se suposa que no hauria de tardar gaire temps (setmanes? mesos?) en incloure el català a la versió oficial estable. En tot cas, si tens certs coneixements tècnics, pots provar de canviar la rom oficial per la comunitària de Xiaomi.eu, que sí que incorpora el català, gràcies a la traducció que duem a terme des de Softcatalà.

Roseta

Roseta

Hola, PUC instal.lar aquesta app a un Xiaomi note 5 plus? Gràcies.

Respon
Aleix Vidal i Gaya

Aleix Vidal i Gaya

No és una app, és la rom sencera del dispositiu (el sistema operatiu del mòbil). Sí que pots instal·lar-la en un Xiaomi Note 5 Plus. Cal que segueixis les instruccions que trobaràs a http://www.xiaomi.eu

Laura

Laura

En primer lloc, un agraïment enorme per tots els qui dediqueu el vostre temps a traduir MIUI. I en segon lloc, fa molts anys que cada vegada que he de canviar de mòbil, trobo que Xiaomi és la millor opció si no fos pel tema de la llengua i per ràbia, el descarto. Ara, me'l torno a plantejar però em pregunto: cada vegada que hi hagi una nova versió del sistema operatiu es passa per una fase de "pegotes" en anglès o castellà i, per tant, tens un smartphone "normal" de forma intermitent?

Respon
Aleix Vidal i Gaya

Aleix Vidal i Gaya

Gràcies Laura pel teu comentari. Quan instal·les la rom de Xiaomi.eu que inclou la nostra traducció al català, les actualitzacions del sistema que rebis són les d'aquesta comunitat d'usuaris (Xiaomi.eu) i sempre inclouen la nostra traducció, no es passa per cap fase sense traducció o amb la traducció desmillorada. Per això no cal patir.

David

David

Trobo una gran iniciativa aquesta traducció. Gràcies als que us hi esforceu.
Tinc un dubte. Si instal·lo aquesta ROM a un xiomi note 4 global nou, què passa amb la garantia? Gràcies

Respon
Aleix Vidal i Gaya

Aleix Vidal i Gaya

Gràcies a tu per l'agraïment.

Respecte la garantia, el millor és que ho preguntis al fabricant, o a la botiga on l'has comprat. Per la nostra experiència, sempre es pot tornar a instal·lar la rom oficial i bloquejar de nou el bootloader. D'aquesta manera, en principi, el mòbil torna a estar en el mateix estat que estava de fàbrica.

Xavier

Xavier

M'aniria bé un video o un tutorial ja que jo no en tinc ni idea de com fer-ho. Moltes gràcies.

Respon
Aleix Vidal i Gaya

Aleix Vidal i Gaya

Com comentàvem a l'Albert i al Pepet, estem valorant la possibilitat d’elaborar algun tutorial o vídeo amb les instruccions pas a pas.

Mentrestant, pots seguir aquestes indicacions:

La rom per a Xiaomi que té la nostra traducció al català és la de la comunitat Xiaomi.eu. És totalment gratuïta i a més de codi obert. La trobareu al web http://www.xiaomi.eu on també trobareu indicacions (en anglès) de com instal·lar-la. (El botó de baixada d’aquesta fitxa us porta allà). No és un procés simple a nivell d’usuari, però si seguiu els passos es pot fer de forma relativament fàcil.

Els punts principals del procés són:

1. Desbloquejar el bootloader del mòbil: El primer pas per fer això és demanar-ho a miui.com/unlock. Rebreu un sms dient que ja teniu permís per desbloquejar el bootloader del mòbil. Llavors encara falta desbloquejar-lo realment. Per fer-ho cal utilitzar l’aplicació Mi Flash Unlock Tool, connectant el telèfon al PC i encenent-lo prement el botó power i el botó de baixar el volum alhora, per entrar en mode fastboot. (Caldrà tenir els drivers ADB instal·lats al PC)
2. Flashejar (instal·lar) un recovery (un programari que s’instal·la en una partició del mòbil que arrenca prèviament al sistema operatiu i des d’on es pot modificar la partició d’aquest). L’opció més habitual és el TWRP, s’ha de buscar el fitxer .img que correspongui al vostre model.
3. Iniciar el mòbil en mode recovery (TWPR) prement els botons power i pujar el volum alhora, i instal·lar (flashejar) el zip de la rom sencera pel vostre dispositiu.

Cal tenir en compte que el primer pas esborra completament el contingut del mòbil.

Pepet

Pepet

Tinc el MIUI global 8.5 estable i em fot molt no poder tenir-lo en català. Com puc descarregar-me la ROM? Gràcies!

Respon
Aleix Vidal i Gaya

Aleix Vidal i Gaya

Com que hem detectat força demanda pel que fa a indicacions per instal·lar la rom, estem valorant la possibilitat d'elaborar algun tutorial o vídeo amb les instruccions pas a pas.

Mentrestant, pots seguir aquestes indicacions:

La rom per a Xiaomi que té la nostra traducció al català és la de la comunitat Xiaomi.eu. És totalment gratuïta i a més de codi obert. La trobareu al web www.xiaomi.eu on també trobareu indicacions (en anglès) de com instal·lar-la. (El botó de baixada d'aquesta fitxa us porta allà). No és un procés simple a nivell d'usuari, però si seguiu els passos es pot fer de forma relativament fàcil.

Els punts principals del procés són:

1. Desbloquejar el bootloader del mòbil: El primer pas per fer això és demanar-ho a miui.com/unlock. Rebreu un sms dient que ja teniu permís per desbloquejar el bootloader del mòbil. Llavors encara falta desbloquejar-lo realment. Per fer-ho cal utilitzar l'aplicació Mi Flash Unlock Tool, connectant el telèfon al PC i encenent-lo prement el botó power i el botó de baixar el volum alhora, per entrar en mode fastboot. (Caldrà tenir els drivers ADB instal·lats al PC)
2. Flashejar (instal·lar) un recovery (un programari que s'instal·la en una partició del mòbil que arrenca prèviament al sistema operatiu i des d'on es pot modificar la partició d'aquest). L'opció més habitual és el TWRP, s'ha de buscar el fitxer .img que correspongui al vostre model.
3. Iniciar el mòbil en mode recovery (TWPR) prement els botons power i pujar el volum alhora, i instal·lar (flashejar) el zip de la rom sencera pel vostre dispositiu.

Cal tenir en compte que el primer pas esborra completament el contingut del mòbil.

Albert C.

Albert C.

Hola de nou...
Veient una mica el procediment, etc, em trobo que no sé identificar quina es la ROM que he de instal·lar al meu dispositiu, que és un REDMI 4X
tant aquí
https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv9.2/
com aquí
https://androidfilehost.com/?w=files&flid=237597
no localitzo la referència del meu model...
si em podeu orientar... la resta crec que la sabré fer solet...

Tot sigui per enviar missatges en català sense que el corrector em posi paraules castellanes...
MERSIS!!!

Respon
Aleix Vidal i Gaya

Aleix Vidal i Gaya

El Redmi 4X té el codename «Santoni» i trobaràs el fitxer de la rom identificat amb «HM4X».

Si no el trobes és que potser no està publicada la versió MIUI9 estable per aquest model. Llavors pots provar la Weekly (es prou estable per un ús diari), o anar a buscar MIUI 8.

Jo provaria amb la weekly, la trobaràs aquí: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-WEEKLY-RELEASES/8.1.11/xiaomi.eu_multi_HM4X_8.1.11_v9-7.1.zip/download

Albert C.

Albert C.

... d'això... companys,
algú em pot guiar per com instal.lar la ROm aquesta?
... aqui niidea, però amb quatre indicacions em defenso...
Salutacions i bona feina!
A.

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

Hola Albert,
Ens ho mirem i et diem quelcom. Mercès!

Aleix Vidal i Gaya

Aleix Vidal i Gaya

Hem detectat força demanda pel que fa a indicacions per instal·lar la rom, així que estem valorant la possibilitat d'elaborar algun tutorial o vídeo amb les instruccions pas a pas.

Mentrestant, pots seguir aquestes indicacions:

La rom per a Xiaomi que té la nostra traducció al català és la de la comunitat Xiaomi.eu. És totalment gratuïta i a més de codi obert. La trobareu al web www.xiaomi.eu on també trobareu indicacions (en anglès) de com instal·lar-la. No és un procés simple a nivell d'usuari, però si seguiu els passos es pot fer de forma relativament fàcil.

Els punts principals del procés són:

1. Desbloquejar el bootloader del mòbil: El primer pas per fer això és demanar-ho a miui.com/unlock. Rebreu un sms dient que ja teniu permís per desbloquejar el bootloader del mòbil. Llavors encara falta desbloquejar-lo realment. Per fer-ho cal utilitzar l'aplicació Mi Flash Unlock Tool, connectant el telèfon al PC i encenent-lo prement el botó power i el botó de baixar el volum alhora, per entrar en mode fastboot. (Caldrà tenir els drivers ADB instal·lats al PC)
2. Flashejar (instal·lar) un recovery (un programari que s'instal·la en una partició del mòbil que arrenca prèviament al sistema operatiu i des d'on es pot modificar la partició d'aquest). L'opció més habitual és el TWRP, s'ha de buscar el fitxer .img que correspongui al vostre model.
3. Iniciar el mòbil en mode recovery (TWPR) prement els botons power i pujar el volum alhora, i instal·lar (flashejar) el zip de la rom sencera pel vostre dispositiu.

Cal tenir en compte que el primer pas esborra completament el contingut del mòbil.

La pàgina on trobareu l'enllaç per baixar les ROM de Xiaomi.eu i les indicacions (en anglès) per instal·lar-la és: https://xiaomi.eu/community/link-forums/rom-downloads.73/