logo Memòria de traducció de Softcatalà

Memòria de traducció de Softcatalà

Altres versions
2,84 (120 vots)
5956 baixades

Compartiu

Una memòria de traducció és una base de dades que conté el text original d’un programa i la seva traducció a una llengua diferent a l’original, en aquest cas el parell anglès – català.

La Memòria de traducció de Softcatalà conté les traduccions dels principals programes que Softcatalà ha traduït, s’hi inclouen: LibreOffice, Gnome (inclosos el GIMP i l’Inkscape), els programes de la fundació Mozilla (inclosos el Firefox i el Thunderbird), Abiword, Pootle, VLC, VirtualBox i les eines de configuració i d’instal·lació de les distribucions de Mandriva, Fedora i, parcialment, Ubuntu.

La memòria de traducció s’ofereix en format PO seguint els estàndards de GNU Gettext i en format TMX, un format que facilita l’intercanvi de memòries de traducció entre sistemes de traducció assistida

Fent públic aquest corpus esperem posar la nostra experiència a l’abast de tothom que vulgui traduir programes en català, o que, simplement, tingui curiositat per aquest món de confluència entre la llengua i la informàtica.

Les memòries de traducció són útils principalment perquè augmenten la productivitat dels traductors, atès que no han de traduir les frases que ja apareixen a la memòria, augmenten l’homogeneïtat de les traduccions, i permeten consultar com cert terme o expressió s’ha traduït anteriorment. Són d’ús força estès en el món professional de la traducció.


Comentaris