L'entorn gràfic de programació mBlock és un programari ideal per iniciar els més petits en la programació de robots i altres plaques i invents basats en Arduino. Aquest sistema obre un món de possibilitats per a que els infants puguin realitzar pràcticament qualsevol de les idees que se'ls passi pel cap. Llibertat creativa, imaginació al poder!

Imatge destacada 1 del mBlock
Imatge destacada 2 del mBlock
Imatge destacada 3 del mBlock

Important: A partir de la versió 3.4.6, l’aplicació per Windows ja inclou el català de sèrie. Si no el veieu al llistat d’idiomes, podeu seguir els passos descrits a la pàgina d’instruccions per aplicar la traducció per disposar del programa traduït.


Què és l’mBlock?

L’mBlock és un entorn gràfic de programació basat en l’editor Scratch 2.0 perquè escoles i centres de formació puguin introduir la robòtica de forma senzilla i ensenyar a programar robots basats en Arduino.

Mostra del programa mBlock traduït al català

Es tracta de programari de codi obert, pensat principalment per a la programació del robot mBot de la casa Makeblock, així com de les altres plaques pròpies d’aquest sistema (anomenat Genuino fora dels Estats Units per qüestions legals).

Gràcies al seu entorn visual, a partir de blocs de colors, és ideal per tot aquell que vulgui començar a programar, tant amb l’mBot, com amb Arduino, sobretot per a nens de 6 a 14 anys.

La traducció

Voleu col·laborar en la traducció d’aquest programa? Es tracta d’un projecte de Softcatalà. Podeu participar-hi seguint les instruccions que trobareu a la pròpia pàgina del projecte: Projecte mBlock


Comentaris