L'Inkscape és una eina lliure de dibuix amb capacitats semblants a Illustrator, Freehand i CorelDraw que fa servir el format estàndard W3C sobre gràfics vectorials escalables (SVG).

Imatge destacada 1 del Inkscape
Imatge destacada 2 del Inkscape
Imatge destacada 3 del Inkscape

Algunes de les característiques que inclou són formes bàsiques, camins, text, marcadors, clons, composició de transparències, degradats i agrupacions. A més, Inkscape té suport per a les metadades de Creative Commons, edició per nodes, capes, operacions complexes amb camins, text en camí i edició XML de l’SVG. També importa molts formats, com EPS, PostScript, JPEG, PNG, BMP i TIFF, i exporta en PNG, així com en d’altres formats basats en vectors.

La motivació principal per a l’Inkscape és proporcionar a la comunitat de codi obert una completa eina de dibuix de SVG, d’acord amb l’especificació XML del W3C i CSS2. Addicionalment, es planeja convertir el codi base de C/GTK+ a C++/GTKmm, posant èmfasi en un nucli senzill amb potents característiques que permetin afegir noves funcionalitats a través d’un mecanisme d’extensions, i establir un amigable procés de desenvolupament, obert i orientat a la comunitat.

Tutorials i documentació addicional

  • Podeu accedir als tutorials instal·lats amb l’Inkscape mitjançant el menú Ajuda. Aquests tutorials es troben en format SVG, de manera que podeu modificar-ne els exemples que s’hi mostren directament.
  • Podeu trobar més exemples i tutorials addicionals a dintre de la carpeta «examples», sota el camí on heu instal·lat l’Inkscape.

 

Avís important

AVÍS: Ens cal gent per garantir que les properes versions d’aquesta aplicació continuïn en català. Col·laboreu amb la traducció de l’inkscape?


Comentaris