Imatge destacada 1 del Inkscape
Imatge destacada 2 del Inkscape
Imatge destacada 3 del Inkscape

L’Inkscape és el programa de dibuix vectorial de codi lliure més conegut i utilitzat per la comunitat. Permet crear i edita imatges vectorials i exportar-les amb qualsevol tipus de format d’imatge, ja sigui vectorial o en base píxel. Algunes de les característiques que inclou són formes bàsiques, camins, text, marcadors, clons, composició de transparències, degradats i agrupacions. A més, l’Inkscape és compatible amb les metadades de Creative Commons, edició per nodes, capes, operacions complexes amb camins, text en camí i edició XML de l’SVG. També importa molts formats, com EPS, PostScript, JPEG, PNG, BMP i TIFF, i exporta en PNG, així com en d’altres formats basats en vectors.

La motivació principal per a l’Inkscape és proporcionar a la comunitat de codi obert una completa eina de dibuix de SVG, d’acord amb l’especificació XML del W3C i CSS2. Addicionalment, es planeja convertir el codi base de C/GTK+ a C++/GTKmm, posant èmfasi en un nucli senzill amb potents característiques que permetin afegir noves funcionalitats a través d’un mecanisme d’extensions, i establir un amigable procés de desenvolupament, obert i orientat a la comunitat.

Tutorials i documentació addicional

  • Podeu accedir als tutorials instal·lats amb l’Inkscape mitjançant el menú Ajuda. Aquests tutorials es troben en format SVG, de manera que podeu modificar-ne els exemples que s’hi mostren directament.
  • Podeu trobar més exemples i tutorials addicionals a dintre de la carpeta «examples», sota el camí on heu instal·lat l’Inkscape.

 

Avís important

AVÍS: Ens cal gent per garantir que les properes versions d’aquesta aplicació continuïn en català. Col·laboreu amb la traducció de l’inkscape?


Comentaris

Roselia

Roselia

El botó per la versió 64 bits nova no funciona

Respon