logo Corrector gramatical LanguageTool per al MS Word

Corrector gramatical LanguageTool per al MS Word

Altres versions
2,94 (172 vots)
14056 baixades

Compartiu

LanguageTool és un programa de revisió lingüística de codi obert per a més de 20 llengües. Amb aquest complement (“add-in”) el podreu fer servir en el Microsoft Word per al Windows.

Aquesta implementació està en català i té opcions de configuració específiques per a aquesta llengua. Però també es pot servir amb les altres llengües que tenen suport en LanguageTool.

Instal·lació

Un cop baixat el fitxer, l’heu de descomprimir i executar el programa setup.exe.

Requisits

  • Requereix Microsoft .Net 4.5.2. Si no el teniu instal·lat, podeu descarregar-lo aquí. No funciona en versions anteriors a Windows Vista SP2.
  • S’ha provat en Microsoft Word 2003, 2007, 2010 i 2013 (Windows).

Com funciona

  • En el MS Word podeu trobar el grup de botons de LanguageTool group en el menú “Complements”. Només hi ha dos botons: Revisa (per a començar la revisió des del paràgraf actual) i Opcions.
  • El text s’envia al servidor de LanguageTool per paràgrafs on és analitzat.
  • Els possibles errors i suggeriments es mostren en un quadre de diàleg.

Comentaris

Ramon

Ramon

De vegades, treballant amb Word 2010, quan passa per alguna taula amb text no avança i retorna al principi de la fila. I no trobo la manera de tancar el programa sense que afecti Word i el text que treballava, i per tant perdo la feina feta fins a l'última desada automàtica. Algú sap d'alguna solució? Gràcies!

Respon
JordiR

JordiR

Funciona en Word 2019?
Entenc que el PC ha de tenir connexió a Internet, oi?

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Hola, Jordi

L'extensió LanguageTool per al Word no té suport. Si et dona problemes pots valorar d'usar el LibreOffice o la versió Prèmium de LanguageTool (té cost)

Eugènia

Eugènia

Seria possible el mateix però pel Word versió IOS?

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

És complicat. Ens ho apuntem per si surt la possibilitat.

Andreu Mesquida Pons

Andreu Mesquida Pons

Quina porqueria! No funciona res i l'antivirus hi detecta troians. Diu que hi falten arxius per executar i que els que hi ha estan danyats.

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

Vols dir que t'estàs baixant el fitxer que toca? No pot contenir virus.

Cristina Ruberte Ovejas

Cristina Ruberte Ovejas

Bon dia,
he afegit el Language Tool i fins i tot, el catalanitzador pero al Word, a revisió ortogràfica, no fa revisió gramatical. No detecta cap cosa. Al Libre Office si però necessito treballar amb el word. Què està passant?

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

No et funciona aquest? https://www.softcatala.org/programes/corrector-gramatical-en-catala-languagetool-per-al-microsoft-word/

Jesús

Jesús

A l'hora d'obrir el quadre per corregir hem surt que l'idioma és l'espanyol, no hi ha manera de posar-lo en català.

Respon
Joan Montané

Joan Montané

Hola, Jesús

És possible que tinguis el MS Word o el teclat configurat definit en espanyol. Pots provar a definir la llengua del document en català i assegurar-te que el teclat que uses declara que escrius en català. Per a fer-ho fàcil, pots provar a executar el Catalanitzador.

PauH.

PauH.

Em passa com l'usuari RamonV: no em connecta a cap servidor. Sabeu què passa?

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

No, però ho investigarem.

Jaume Ortolà

Jaume Ortolà

Mirarem si es pot resoldre. De totes maneres, recomanem fer servir el corrector LanguageTool en LibreOffice, tal com expliquem en aquest article: https://www.softcatala.org/noticies/traieu-li-el-maxim-profit-a-languagetool-en-libreoffice/

Jaume Ortolà

Jaume Ortolà

Ja ho teniu resolt en la nova versió que hem publicat (1.2). El problema era degut a algun canvi en Windows 10 o MS Word.

RamonV

RamonV

No em connecta ni al vostre servidor ni al de Languagetool. Sabeu si hi ha algun problema?

Respon
Jaume Ortolà

Jaume Ortolà

Ja ho teniu resolt en la nova versió que hem publicat (1.2). El problema era degut a algun canvi en Windows 10 o MS Word.

Rvu

Rvu

Segueix donant l'error que la majoria d'usuaris comenten, no es problema de Microsoft.net ni similars, ja n'he fet la proba. Merci

Respon
Jaume Ortolà i Font

Jaume Ortolà i Font

Rvu,
No sabem a quin error et refereixes exactament. Nosaltres l'hem provat ara i funciona bé. Quin és l'error, i en quin moment t'apareix? Quin missatge veus?

Javier

Javier

L'error que em dona amí es aquest:

Nombre: LanguageTool MS Word Add-in
De: file:///C:/Users/Javier/Desktop/MSWord-LanguageTool-Addin/languagetool-msword10-addin.vsto

************** Texto de la excepción **************
System.Security.SecurityException: La funcionalidad personalizada de esta aplicación no funcionará porque el certificado usado para firmar el manifiesto de implementación de LanguageTool MS Word Add-in o su ubicación no son de confianza. Póngase en contacto con el administrador para obtener asistencia.
en Microsoft.VisualStudio.Tools.Applications.Deployment.ClickOnceAddInTrustEvaluator.VerifyTrustPromptKeyInternal(ClickOnceTrustPromptKeyValue promptKeyValue, DeploymentSignatureInformation signatureInformation, String productName, TrustStatus status)
en Microsoft.VisualStudio.Tools.Applications.Deployment.ClickOnceAddInTrustEvaluator.VerifyTrustUsingPromptKey(Uri manifest, DeploymentSignatureInformation signatureInformation, String productName, TrustStatus status)
en Microsoft.VisualStudio.Tools.Applications.Deployment.ClickOnceAddInDeploymentManager.ProcessSHA2Manifest(ActivationContext context, DeploymentSignatureInformation signatureInformation, PermissionSet permissionsRequested, Uri manifest, ManifestSignatureInformationCollection signatures, AddInInstallationStatus installState, TrustStatus sha256TrustStatus, X509Certificate2 sha256PublisherCert)
en Microsoft.VisualStudio.Tools.Applications.Deployment.ClickOnceAddInDeploymentManager.VerifySecurity(ActivationContext context, Uri manifest, AddInInstallationStatus installState)
en Microsoft.VisualStudio.Tools.Applications.Deployment.ClickOnceAddInDeploymentManager.InstallAddIn()
La zona del ensamblado que generó el error era:
MyComputer

Respon
Jaume Ortolà i Font

Jaume Ortolà i Font

Javier,
Hem publicat una versió del complement (1.1). El certificat havia caducat i calia actualitzar-lo. Veges si ara et funciona.

Jaume Solé

Jaume Solé

Intento instalar la nova versi´i em diu que no pot perque en tinc una d'anterior. La veritat es que com no figura enlloc la versió instal·lada no sé si la que tinc es la mateixa que miro de baixar-me.

Com sé si es una versió diferent?
Desinstal·lo l'anterior i instalo la nova?

Respon
marc

marc

Quan faig doble click a setup.exe em surt un error. Els detalls són els següents:

Nombre: LanguageTool MS Word Add-in
De: file:///C:/Users/cifra/Desktop/MSWord-LanguageTool-Addin (1)/MSWord-LanguageTool-Addin/languagetool-msword10-addin.vsto

************** Texto de la excepción **************
System.Globalization.CultureNotFoundException: No se admite la referencia cultural.
Nombre del parámetro: name
eo es un identificador de referencia cultural no válido.
en Microsoft.VisualStudio.Tools.Applications.Deployment.ClickOnceAddInDeploymentManager.DownloadAddIn(TimeSpan timeout)
en Microsoft.VisualStudio.Tools.Applications.Deployment.ClickOnceAddInDeploymentManager.InstallAddIn()

Respon
Felip

Felip

Tenc exactament el mateix problema...

BennyBeat

BennyBeat

Hola Marc/Felip,
Podria ser degut a que no tinguis instal·lat el Microsoft .Net 4.5.2 o bé el teu sistema operatiu o el Microsoft Office està en altra llengua diferent al català. Si no tens el Microsoft .Net Framework al teu equip, pots baixar-lo des de l'enllaç que s'indica a la publicació. També pots verificar si el problema persisteix amb altre paquet ofimàtic, com ara amb el LibreOffice, que també té disponible el paquet languagetool:
https://www.softcatala.org/programes/libreoffice/
https://www.softcatala.org/programes/corrector-gramatical-en-catala-languagetool-per-al-libreoffice-apache-openoffice/

Si el problema continua, pots provar a catalanitzar l'equip mitjançant el Catalanitzador de Softcatalà que aplicarà tot el necessari tant al Microsoft Office com al LibreOffice:
https://www.softcatala.org/catalanitzador
Una vegada hagis catalanitzat el teu ordinador i reiniciat, el problema hauria d'estar resolt.

Si tot i així el problema persisteix, reinstal·la el Microsoft Office amb les opcions per defecte que ofereix el fitxer l'instal·lador...

Espero que solucionis aquest inconvenient amb algun dels mètodes comentats!

Jaume Ortolà i Font

Jaume Ortolà i Font

Disculpeu per no haver contestat abans. Em sembla que hi havia un problema amb algunes llengües (asturià, esperanto), que s'utilitzen en el corrector però que Microsoft no permet definir de cap manera. Crec que ja està resolt amb l'última versió que hem publicat ara.

Júlia

Júlia

Quan sortirà la versió per a Mac?

Respon
Natalia

Natalia

Em pasa el mateix que al RY......En el moment que clico a 'Revisa' em diu "No es pot connectar amb el servidor: https://languagetool.org:8081/", es penja i no em deixa tancar el programa (l'he de forçar). Jo tinc el MS Office 2007 i el windows 10... no se que fer

Respon
Ry

Ry

En el moment que clico a 'Revisa' em diu "No es pot connectar amb el servidor: https://languagetool.org:8081/", es penja i no em deixa tancar el programa (l'he de forçar). Treballo amb Windows 7, SO 64 bits (d'aquí ve el problema?), Word 2010. Alguna solució?

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

No hauria de provocar cap problema el fet de ser un Windows de 64 bits.
L'MS Office 2010 també és de 64 bits?

Ry

Ry

No, de 32.

Jaume Ortolà i Font

Jaume Ortolà i Font

Bon dia,
Probablement passa perquè alguns dies el servidor de languagetool.org té excés de càrrega. Això està en vies de solució. Tens una altra opció, que és fer servir el servidor de Softcatalà. Vés al botó d'opcions de l'extensió, i on diu Servidor de LanguageTool selecciona "https://www.softcatala.org/languagetool/api/v2/".

Jaume Ortolà i Font

Jaume Ortolà i Font

Pot ser una altra cosa. Va haver-hi un canvi en l'API del servidor de LanguageTool fa pocs mesos. Mira si tens instal·lada l'última versió de l'extensió.

Ramon

Ramon

No em funciona perquè em diu que no es pot connectar al servidor. Alguna solució?

Respon
Josep M. Closa

Josep M. Closa

Segueixes amb el problema de falta de connexió?

Pol

Pol

Seria genial si l'extensió per a Word sigués també compatible per a iOS Mac. Espero que mes endevant es pugui implementar. Gràcies!

Respon