Softcatalà presenta la traducció del Firefox 1.0 al català

Compartiu


Després d’una intensa espera, finalment ha sortit el Firefox 1.0. Durant aquests darrers mesos, ha provocat una gran mobilització a la xarxa i es culminarà els següents dies amb la celebració de diferents festes arreu del món.

Aquesta nova versió ha estat elaborada per la Fundació Mozilla amb estreta col·laboració amb el MPL (grup de localització de Mozilla), Mozilla Europa i un gran nombre de comunitats i associacions de traducció de programari d’arreu del món, entre elles Softcatalà.

Mozilla Europa és una filial de la Fundació Mozilla que té com a objectiu promoure els productes Mozilla arreu d’Europa. Softcatalà està traduint les seves pàgines a la nostra llengua.

A diferència d’anteriors versions de programes de Mozilla, en aquest Firefox 1.0 s’ha posat especial atenció a poder oferir al llarg del mateix dia de la sortida traduccions en el major nombre d’idiomes possible per a GNU/Linux, Mac OS X i Windows.

Actualment, hi ha registrats trenta grups de localització (ordenats per codi d’idioma): asturià (ast-ES), català (ca-AD), txec (cs-CZ), danès (da-DK), de-DE (alemany), grec (el-GR), anglès britànic (en-GB), espanyol argentí (es-AR), espanyol castellà (es-ES), finès (fi-FI), francès (fr-FR), gaèlic (ga-IE), hebreu (he-IL), hongarès (hu-HU), italià (it-IT), japonès (ja-JP), coreà (ko-KR), noruec (nb-NO), neerlandès (nl-NL), polonès (pl-PL), portuguès (pt-BR), romanès (ro-RO), rus (ru-RU), eslovè (sl-SI), albanès (sq-AL), suec (sv-SE), turc (tr-TR), xinès simplificat (zh-CN) i xinès tradicional (zh-TW).

D’entre les característiques més destacades del Firefox 1.0, trobem la navegació amb pestanyes, el blocatge de finestres emergents, múltiples opcions de cerques integrades, gran suport als temes de privadesa i seguretat, integració amb fonts de notícies de RSS, facilitat per baixar fitxers des de la xarxa i una gran capacitat de personalitzar l’aplicació al gust de l’usuari.

Podeu trobar més informació sobre el Firefox i la resta de productes Mozilla a la nostra pàgina del projecte en català. També podeu llegir un article recent sobre per què utilitzar el Firefox.

Podeu baixar-vos el Firefox 1.0 en català per a

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per a la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.


Comentaris