Softcatalà presenta la traducció al català de l’Inkscape 0.92

Compartiu

Softcatalà presenta la traducció al català de l’Inkscape 0.92

L’Inkscape és una eina de dibuix de codi obert que fa servir el format de gràfics de vectors escalable SVG del World Wide Web Consortium (W3C). Algunes de les seves característiques inclouen formes bàsiques, camins, textos, marcadors, clons, transparències, transformacions, degradats i agrupació. A més, l’Inkscape fa servir metadades de Creative Commons i disposa d’edició de nodes, capes, operacions de camins complexes, text a camí, text a formes i edició XML de l’SVG. També importa múltiples formats com EPS, PostScript, JPEG, PNG, BMP i TIFF i exporta a PNG així com múltiples formats basats en vectors.

 

Inkcape Captura 1

Captura de pantalla de l’Inkscape

Novetats de la versió 0.92

La nova versió 0.92 ofereix les següents novetats:

  • Els degradats de malles permeten als artistes crear més fàcilment dibuixos més foto realistes.
  • Els efectes de camins dinàmics proporcionen noves maneres de dibuixar. Permeten per exemple, elements vectorials no destructius suavitzant camins, formes, grups, clips i màscares. 
  • La resolució per defecte a canviat de 90 a 96dpi per ser compatibles amb l’estàndard CSS. Inkscape detecta els fitxers antics en resolució de 90dpi i els converteix automàticament.
  • S’han afegit nous efectes de camins, com ara de perspectiva, embolcall, deformació reticular, mirall o rotació.
  • Noves extensions i filtres (com simulació de daltonisme) i moltes de les extensions existents s’han actualitzat amb noves funcionalitats.
  • S’ha afegit compatibilitat per moltes de les noves propietats dels estàndards SVGS2 i CSS3

Baixada

Podeu baixar l’Inkscape de la web Softcatalà.

Tutorial bàsic per a nous usuaris

S’ha treballat també en la traducció del tutorial bàsic de l’Inkscape. Explica amb detall el desplaçament i l’ampliació d’objectes, la gestió de documents, les eines de forma, la transformació d’objectes amb el selector, les tècniques de selecció, l’agrupació, la configuració de l’emplenat i el contorn, l’alineació i l’ordenació en z.

Crida a la participació

El projecte de traducció necessita més voluntaris. Si sou usuaris de l’Inkscape i esteu interessats en ajudar amb la traducció del projecte, no dubteu en passar-vos per la pàgina del projecte de l’Inkscape a Softcatalà i apuntar-vos per ajudar en el projecte.

Quant a Softcatalà

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a https://www.softcatala.org.


Comentaris