Softcatalà, premi Pompeu Fabra 2016 en comunicació i noves tecnologies

Compartiu

El dimarts 12 d'abril, Softcatalà va rebre el premi Pompeu Fabra 2016 en la categoria de comunicació i noves tecnologies.

Softcatalà, premi Pompeu Fabra 2016 en comunicació i noves tecnologies Premis Pompeu Fabra 2016

Els premis Pompeu Fabra van ser instituïts l’any 2008 per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. Reconeixen i premien les persones, entitats, empreses o organitzacions que contribueixin en la projecció social de la llengua catalana i, fent públic aquest reconeixement, fomenten l’acció de la societat civil en l’impuls del català en els sectors de regulació privada.

Els premis porten el nom de Pompeu Fabra (1868-1948), gramàtic i lexicògraf que va dedicar la seva vida a l’estudi del català i a la difusió de la correcció de la llengua, ja que la seva figura i el seu treball han estat essencials per fixar el català contemporani.

Bust de bronze - Premi Pompeu Fabra

Els bustos de bronze de Pompeu Fabra

A partir del 2011, els premis es concedeixen en les sis categories següents: comunicació i noves tecnologies; àmbit socioeconòmic; projecció i difusió de la llengua catalana; trajectòria professional, científica o cívica; incorporació a la comunitat lingüística catalana i, finalment, voluntariat lingüístic. El 2013 s’estableix el caràcter biennal dels premis.

Els premiats en la sisena edició dels premis Pompeu Fabra, corresponents a l’any 2016, són:

_DSC0343-72

Els guardonats de l’any 2016

La VI edició del lliurament dels Premis Pompeu Fabra va ser presidida pel conseller de Cultura, Santi Vila i va tenir la participació de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa. El lliurament dels premis va tenir lloc a les 18.30 hores a l’auditori del Palau de la Generalitat.

_DSC0104-13

Alguns dels membres de Softcatalà.

A més del reconeixement públic per la tasca realitzada, el premi comporta un bust commemoratiu d’en Pompeu Fabra fet de bronze, obra de l’escultor Manuel Cusachs. No duu associada cap dotació econòmica.

_DSC0375-79

D’esquerra a dreta: Joan Montané, BennyBeat, Jordi Serratosa, Xavi Ivars, Jordi Mas i Irene Schlotter.

En nom de Softcatalà, en Jordi Mas va fer un petit discurs en què agraí la feina feta a tots els col·laboradors de Softcatalà, actuals i passats, esmentà que s’havia posat en marxa un nou web, redissenyat de cap a peus, i manifestà l’alegria i l’orgull per haver rebut aquest premi.

_DSC0253-45

El discurs d’agraïment del premi.

Quant a Softcatalà

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic, Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes traduïts i els projectes de l’associació, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.


Comentaris

Josep Maria Torrent

Josep Maria Torrent

Me’n alegro molt, son molts anys treballant per el Català a les xarxes.

Bona feina i gracies...

Respon
Joan Rubiralta

Joan Rubiralta

La bona feina sempre té u reconeixement. Us tinc com a pàgina d'inici des de fa una pila d'anys. Endavant amb el català i les noves tecnologies.

Respon
Davit

Davit

Enhorabona, cada dubte que tinc el solucione a la vostra web. Un gran treball.

Respon
Jesús M Prujà

Jesús M Prujà

És una sort per al nostra país de tenir-vos.
Gràcies per la bona feina.

Respon
Mariano Buades

Mariano Buades

Un premi molt merescut, feu un treball bestial amb aquesta pàgina i em faciliteu molt el tema del català sent castellà parlant.

Respon
Francesc Fulquet

Francesc Fulquet

Enhorabona. Us ho ben mereixeu. Moltes, moltes gràcies per la vostra feina.

Respon
Ramon Angelet

Ramon Angelet

Fa molts anys que utilitzo els vostres serveis. Crec que és una eina magnífica que transmet l'entusiasme i la competència de tots els seus creadors i continuadors. Enhorabona pel Premi. El teniu més que merescut i gràcies per l'ajuda que proporcioneu a tots els usuaris que, també gràcies a vosaltres anem millorant en el coneixement de la nostra llengua.

Respon
Juan José Royo

Juan José Royo

Jordi, la meva més sincera enhorabona a tu i per la resta dels teus companys a Softcatala. Sens dubte, esteu fent una feina increïble que no podeu imaginar l'abast que té.
Quan t'he vist a la foto, m'ha vingut al cap un record de fa alguns anys, quan eres un entusiasta del ASM on a casa teva feies un munt de proves i experiments.
Veig que la teva curiositat i ganes de fer coses encara està viva. Gràcies per això i per l'ajuda que doneu a tots nosaltres que volem transmetre de forma correcta en la nostra llengua tot allò que volem expressar.

Moltes felicitats!!!

Respon
Gisela

Gisela

Moltes felicitats! Sou molt útils cada dia a la feina!

Respon