Softcatalà col·labora amb el Departament de Salut per a difondre la terminologia mèdica

Compartiu

Softcatalà col·labora amb el Departament de Salut per a difondre la terminologia mèdica

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha compilat tota la terminologia de ciències de la salut disponible actualment procedent de diferents fonts. Entre les obres aprofitades hi ha la Classificació internacional de malalties (CIM-10-MC), el Diccionari enciclopèdic de medicina, els diccionaris del TERMCAT i altres fonts pròpies. El nou diccionari inclou més de 110.000 entrades, incloent-hi les formes flexionades. Vegeu aquí la nota de premsa.

Aquest recull de termes es podrà utilitzar de diferents maneres.

Per una banda, és un diccionari complementari per al programa Microsoft Office. Per a fer-lo servir, baixeu l’arxiu ZIP (Diccionaris i terminologia>Eina de verificació de textos mèdics>Per a Microsoft Office), descomprimiu-lo i seguiu les instruccions d’instal·lació en el fitxer PDF.

Pel que fa a programari lliure, Softcatalà, en col·laboració amb el Departament de Salut, ha incorporat la terminologia recopilada als seus diccionaris i correctors. D’aquesta manera els termes ja estan (o estaran disponibles gradualment a mesura que vagin publicant-se actualitzacions dels programes) en els serveis i els programes que difon Softcatalà: en el corrector ortogràfic i gramatical en línia (basat en LanguageTool), i en les diferents maneres en què s’utilitza aquest corrector: LibreOffice/OpenOfficeFirefoxChromeMS Word (Windows)Google Documents.

Finalment, en el portal de dades obertes de la Generalitat s’oferiran els fitxers amb tota la terminologia perquè en puguin fer ús  els desenvolupadors d’aplicacions tecnològiques sanitàries i lingüístiques.

Quant a Softcatalà

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies. Ho fa mitjançant la traducció de programari lliure i l’elaboració de recursos de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català i altres recursos disponibles, podeu consultar el seu lloc web https://www.softcatala.org.


Comentaris