Diccionari de sinònims: «quinta»

Compartiu

Introduïu la paraula que voleu cercar i feu clic en el botó de cerca.

O llisteu les paraules o expressions que comencen per:
A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

Resultats de la cerca per a: «quinta» (10 resultats)

quinta

1. n (música) interval, novena, octava, onzena, quarta, segona, sèptima, sexta, tercera, tretzena

2. n any, anyada, classe, fornada, lleva, promoció

3. n allistament, enrolament, inscripció, lleva, reclutament, sorteig


quintà

1. n algoleja, artiga, bancal, bancalada, bòria, camp, campanya, conreu, coromina, cultiu, era, erol, explotació agrària, feixa, hort, horta, latifundi, minifundi, prada, prat, quintana, saió, sembrat, terra, terreny, terròs, vinya


quinta essència


a la quinta fora

1. adv a la quinta punyeta, allà en els llimbs, allà on brama la tonyina, molt lluny, a fer la mà (col·loquial), a la quinta guitza (col·loquial), allà a fer la mà (col·loquial), allà als collons del Montgó (col·loquial)


a la quinta forca

1. adv a la quinta forca (col·loquial), a la llunyania, al dellà, allà en els llimbs, allà lluny, allí enllà, al lluny, enllà, lluny, qui sap on, a la quinta punyeta (col·loquial), allà a fer la mà (col·loquial), allà on brama la tonyina (col·loquial)


a la quinta guitza

1. adv a la quinta guitza (col·loquial), a la quinta fora, a la quinta punyeta, allà en els llimbs, allà on brama la tonyina, molt lluny, a fer la mà (col·loquial), allà a fer la mà (col·loquial), allà als collons del Montgó (col·loquial)


a la quinta punyeta

1. adv a la quinta punyeta (col·loquial), a la llunyania, al dellà, allà en els llimbs, allà lluny, allí enllà, al lluny, enllà, lluny, qui sap on, a la quinta forca (col·loquial), allà a fer la mà (col·loquial), allà on brama la tonyina (col·loquial)


a la quinta punyeta

1. adv a la quinta fora, allà en els llimbs, allà on brama la tonyina, molt lluny, a fer la mà (col·loquial), a la quinta guitza (col·loquial), allà a fer la mà (col·loquial), allà als collons del Montgó (col·loquial)


enviar a la quinta forca

1. v aviar, desentendre’s, despatxar, engegar, engegar a can Pistraus, engegar a dida, engegar a la pífia, engegar a la porra, engegar a la quinta forca, engegar al botavant, engegar al diable, engegar a mal viatge, engegar a passeig, engegar a pastar fang, engegar a rodar, enviar a dida, enviar a fer guitzes, enviar a la guitza, engegar a prendre pel sac (col·loquial), enviar a fer la mà (col·loquial)


engegar a la quinta forca

1. v aviar, desentendre’s, despatxar, engegar, engegar a can Pistraus, engegar a dida, engegar a la pífia, engegar a la porra, engegar al botavant, engegar al diable, engegar a mal viatge, engegar a passeig, engegar a pastar fang, engegar a rodar, enviar a dida, enviar a fer guitzes, enviar a la guitza, enviar a la quinta forca, engegar a prendre pel sac (col·loquial), enviar a fer la mà (col·loquial)