Publicitat
Publicitat

Projectes


Dreceres ràpides: navegació, cerca

A continuació, podeu trobar la llista dels principals projectes de traducció o propis que Softcatalà ha desenvolupat per a contribuir a la millora del català a les noves tecnologies.

Podeu trobar informació de com col·laborar en aquests projectes a cada una de les pàgines de projecte. Si teniu interès a col·laborar amb nosaltres, us recomanem també que visiteu la pàgina de Pencaires.

Projectes actius


Abilogo.jpg

AbiWord

L'Abiword és un processador de textos que té un aspecte semblant al Microsoft Word però que és lliure i molt més lleuger. L'AbiWord ofereix un munt de funcions per a processament de textos; inclou totes les opcions habituals de formatació de caràcters, alineament de paràgrafs, regles, tabulacions, etc.
Android.jpg

Android

Espai que agrupa els recursos catalans per a l'Android i treballa per la presència del català en aquest sistema operatiu.
Aoo logo.png

Apache OpenOffice

L'Apache OpenOffice és un paquet ofimàtic lliure (codi obert i distribució gratuïta) que inclou eines com a processador de textos, full de càlcul, presentacions, eines per al dibuix vectorial i base de dades.
Softcatala Marca.png

Aparells

Aquest projecte vol recollir la disponibilitat del català en els aparells electrònics: mòbils, tauletes, lectors de llibres electrònics...
Bitcoin.svg

Bitcoin

El Bitcoin és la moneda digital basada en criptografia més popular. En aquest projecte gestionarem la traducció d'aplicacions relacionades amb la gestió i transacció utilitzant aquesta moneda i d'altres monedes derivades.
Catalanitzador-64x64.png

Catalanitzador de Softcatalà

Projecte per crear aplicacions que facilitin tenir el sistema operatiu i les aplicacions en català mitjançant la instal·lació de paquets d'idioma i canvis de configuració.
Spellcheck.png

Corrector ortogràfic

El Corrector ortogràfic lliure. S'han creat un lèxic i unes regles ortogràfiques per a realitzar un corrector en formats (iSpell, MySpell, aSpell, HunSpell) idonis per a diferents tipus de programari. S'hi han tingut molt en compte les diferents formes dialectals, especialment les valencianes i les balears.
Logo Openthesaurus.png

Diccionari de sinònims (Openthesaurus-ca)

L'objectiu d'aquest projecte és crear un diccionari de sinònims, antònims i mots afins lliure que es pugui consultar amb el navegador web i també des de altres programes.
Ico llengua.jpg

Eines informàtiques per a traductors

Diferents eines lliures que traduïm que són d'ús comú per a traductors i que el mateixos traductors de Softcatalà usem regularment en la traducció.
ElaGeminada.png

Ela Geminada

Projecte per cercar, documentar i solucionar problemes relacionats amb l'ús del punt volat i la ela geminada en l'àmbit informàtic.
Fedora infinity.png

Fedora

Projecte de catalanització de la distribució de GNU/Linux Fedora, esponsoritzada per l'empresa Red Hat
Gnome logo.png

GNOME

El GNOME és un sofisticat entorn d'escriptori del projecte GNU. Els entorns d'escriptori fan la vida més fàcil als usuaris i als desenvolupadors de programari.
Logo GPGTools.png

GPGTools

GPG Suite és un conjunt de programari que permet xifrar/desxifrar i signar els correus electrònics i fitxers a l'OS X.
Wilber painter.png

Gimp

El GIMP és un programari lliure extremadament potent i versàtil, adequat per a tasques com ara retoc fotogràfic o creació i disseny d'imatges.
Softcatala Marca.png

Guia d'estil

L'objectiu de la guia d'estil de Softcatalà és establir les normes que s'han d'aplicar a totes i cadascuna de les traduccions que es fan a Softcatalà.
Inkscape.png

Inkscape

L'Inkscape és un sofisticat programa de dibuix basat en gràfics vectorials, que fa servir el format estàndard SVG definit pel W3C.
LanguageToolBig.png

LanguageTool

El LanguageTool és una eina de programari lliure per a la correcció gramatical i d'estil en català i en moltes altres llengües. Aplica més de 1000 regles per a trobar errades en texts en català, més enllà de les que detecta un simple corrector ortogràfic.
LibreOfficelogo.png

LibreOffice

El LibreOffice és una versió derivada per part de l'antiga comunitat de l'OpenOffice.org. Conté un processador de textos (Writer) compatible amb Microsoft Word, un gestor de fulls de càlcul (Calc) compatible amb Microsoft Excel, un editor de presentacions (Impress) compatible amb Microsoft Power Point, un editor de bases de dades (Base) que pot importar bases de dades Microsoft Access, un editor de dibuixos vectorials i gràfics (Draw) i un editor de fórmules matemàtiques (Math).
P-linux.jpg

Linux

Espai que que agrupa els recursos catalans per a Linux i treballa per la presència del català en aquest sistema operatiu.
Mailman.jpg

Mailman

El Mailman és un gestor de llistes de correu escrit en Python, flexible i molt configurable. És segurament el gestor de llistes lliure més utilitzat a Internet a l'actualitat.
OpenStreetMap logo-catala.png

Mapes en català (amb OpenStreetMap)

Projecte per generar mapes de les zones de parla catalana i en català a partir de la base de dades d'OpenStreetMap. De moment es generen mapes per l'aplicació OsmAnd.
Navegador.png

Mozilla

El projecte Mozilla agrupa diferents aplicacions que utilitzen una mateixa tecnologia, com per exemple el Firefox, el Thunderbird, el KompoZer, el Calendar o el SeaMonkey.
Osmand.png

OsmAnd

L'OsmAnd (OpenStreetMap Automated Navigation Directions) és una aplicació per Android i Blackberry completament lliure i que es base en la base de dades oberta d'OpenStreetMap. Permet l'ús de mapes de vectors i de tessel·les tant en línia com fora de línia.
Logo pidgin.png

Pidgin

El Pidgin és un client de missatgeria instantània multiplataforma i multiprotocol. El Pidgin integra en un únic client els següents protocols: AIM, ICQ, MSN Messenger, Yahoo!, IRC, Jabber, Google Talk, Gadu-Gadu, SILC, Groupwise Messenger i Zephyr.
QGis.png

QGIS

El Quantum GIS (o QGIS) és una aplicació de visualització, edició i anàlisi de dades que conforma un sistema d'informació geogràfica.
Caixa Rebost.png

Rebost

El Rebost de programari en català de Softcatalà té per objectiu aplegar tot el programari disponible en llengua catalana, independentment de la plataforma o de qui n'hagi fet la traducció. Cada programa disposa d'una fitxa amb informació bàsica, l'enllaç de descàrrega o com aconseguir-lo, a més a més d'estar inclòs en una determinada categoria d'acord amb la seva funció o objectiu. La intenció és que tothom qui cerqui programari en català pugui obtenir tota la informació que necessita mitjançant El Rebost.
Ico llengua.jpg

Recursos lingüístics per a la traducció

Entre el material elaborat per Softcatalà per a la traducció de productes hi ha la guia d'estil de traducció de Softcatalà, el Recull de termes informàtics (amb més de 1.400 termes), una guia de comprovació de programes, una anàlisi de localització i una descripció del procés de localització seguit a Softcatalà.
Softvalencia.png

Softvalencià

Iniciativa en col·laboració amb Escola Valenciana per a promoure el programari en català al País Valencià, preferentment utilitzant la variant valenciana de la llengua.
Softcatala Marca.png

Traductor

Iniciatives per a integrar i explotar el servei de traducció automàtica de l'Apertium als usuaris de Softcatalà a través de web i aplicacions mòbils.
Logo Ubuntu.png

Ubuntu

L'Ubuntu és una de les distribucions més populars de GNU/Linux, amb milions d'usuaris arreu del món. Completament traduïda al català, disposa de més de 25.000 programes gratuïts fàcilment instal·lables, els principals dels quals disponibles en català.
Logo VLC.jpg

VLC

Projecte per traduïr la interfície del reproductor multimèdia VLC.
Virtualbox logo.png

VirtualBox

El VirtualBox és un programa que permet la virtualització de sistemes operatius. És a dir, l'execució d'un sistema operatiu a dins d'un altre.
Softcatala Marca.png

Web de Softcatalà

Softcatalà el punt de referència a la xarxa per a trobar programari en català. El nostre lloc web ofereix un directori complet de programes en català, amb més de cent programes disponibles en la nostra llengua, informació i preguntes més freqüents sobre tots els programes més populars, fòrums de discussió on els usuaris poden obtenir ajuda i informació sobre productes informàtics en català, seccions específiques per a usuaris de sistemes Windows, Mac i Linux, etc.


Projectes abandonats

A la pàgina de projectes abandonats, podeu consultar els projectes en què hem treballat en el passat però als quals, actualment, ja no dediquem esforços.

Separa Categories