La veu és natural, la veu és humana. És per això que volem crear tecnologies de veu de qualitat per a les màquines. Però el desenvolupament d'aquests sistemes requereix un gran volum de dades de veu. La majoria de les dades usades per grans companyies no estan disponibles per a tothom. Considerem que això frena la innovació. Per això, hem iniciat el desenvolupament d'un sistema de reconeixement de veu, així com la col·laboració amb el projecte Mozilla Common Voice, per tal de fer que la tecnologia de reconeixement de la veu estigui oberta a tothom.

Common Voice

Common Voice és el projecte de Mozilla per a construir de forma col·laborativa un corpus1 d’enregistraments de veu amb llicència lliure CC0 i poder desenvolupar un motor de reconeixement de veu. L’objectiu és arribar a enregistrar 1.000 hores de veu per cada llengua del projecte. Podeu consultar les pautes de col·laboració per al català. Teniu informació més detallada en l’anunci del projecte.

Més informació

Tenim un grup de Telegram públic per a facilitar la comunicació dels col·laboradors en el Common Voice. Us hi podeu inscriure per a fer-nos arribar comentaris, informar-nos d’errors o qualsevol altra cosa que considereu útil per al projecte.


1. Conjunt d’enunciats o de textos utilitzats en l’anàlisi i la descripció lingüística d’una llengua.