El projecte Mozilla agrupa diferents aplicacions que utilitzen una mateixa tecnologia, com per exemple el Firefox per a l'escriptori i dispositius mòbils, el Thunderbird i el Lightning, així com el web de Mozilla.

Dins d’aquest projecte es coordinen les traduccions al català de les aplicacions basades en la tecnologia de Mozilla.org, la iniciativa de codi obert sorgida arran de l’alliberació de l’antic Netscape Communicator el 1998.
Precisament aquesta darrera aplicació, amb el nom de Navegador, va representar l’inici de la tasca de Softcatalà, que ha continuat fins a l’actualitat.

Voleu ajudar a traduir al català els programes, materials o pàgines de Mozilla?

Primer us recomanem que us familiaritzeu amb els nostres criteris lingüístics:

Per últim, i més important, subscriviu-vos a la llista de Mozilla, presenteu-vos i envieu-nos els dubtes que tingueu, demaneu què cal traduir i participeu en el projecte. També ho podeu fent clic al botó “Col·laboreu en el projecte” del capdamunt d’aquesta pàgina.

Els desenvolupadors i traductors dels programes Mozilla en català podem trobar-nos als canals #softcatala. Fent-hi un clic us hi connectareu si utilitzeu clients com el Chatzilla o a través de la interfície web del Mibbit.com.

Programes i extres

Firefox-ico.png Firefox Thunderbird-ico.png Thunderbird 30px-kompozer-ico.png KompoZer Calendar.png Calendar
Seamonkey-logo.png SeaMonkey Dino-ico.png Complements Mycroft-logo.png Motors de cerca

Enllaços i recursos per a la traducció dels programes de Mozilla

Guies

Llistes de correu / grups

  • Mozilla l10n Grup de discussió de localització dels programes Mozilla
  • Mozilla l10n web Grup de discussió de localització web dels programes Mozilla

Taulers de gestió i seguiment

Glossaris i navegació de codi

Material de promoció

Firefox encatala petit.png Mozilla Tots-softcatala.gif Firefox envalencia petit.png

Enllaços sobre Mozilla

Qui ha col·laborat en el projecte

Quico Llach, Jordi Coll, Jesús Corrius, Jordi Mas, Miquel Piulats, Xavi Caballé, Jordi Jover, Fingal Nogera, Ricard Vaque, Tirs Abril, Antoni Camon, Jordi Mallach, Marc Tubella, Josep Ma Ferrer, Toni Hermoso, Jordi Capel, Ernest Adrogué, Vicent Fornés, Pau Cabot, Daniel Portella, Jaume Bargalló, Xavi Ivars, Joaquim Perez Noguer, Oriol Gonzalez, Josep Puigdemont, Fernando Verdú, Marc Belzunces, Joan Sala Soler, Hèctor Batalla, Albert Lombarte, Gerard Farràs i Ballabriga, Xevi Serrats, Álvaro Martínez Majado, Eduard Gamonal, Diana Coromines, Alina Mierluș, Jordi Serratosa, Elisabet Pérez, Benny Beat, Xavier Novella, Montserrat Garcia, Anna Rosich Soler.

Moltes gràcies també a tots aquells que hi ajudeu d’una o altra forma.