Publicitat
Publicitat

Planeta Softcatalà

Recull dels blocs personals dels diferents membres de Softcatalà

PUBLICITAT
Darrera actualització:
dl, 22 des 2014 22:41:03

Aquesta col·lecció d'entrades reflecteix l'opinió personal dels autors als seus respectius blocs, i no pas la de Softcatalà.

Softcatalà RSS


M’he emportat un esglai enorme quan després d’algunes actualitzacions fallades on s’actualitzava tot excepte el kernel que em donava errors, ahir no em va arrancar l’ordinador i em donava el missatge de kernel pànic següent.

la causa d’aquest kernel pànic era que el portàtil té instal·lat una versió d’Ubuntu amb tot el disc xifrat amb LVM, això sols deixa la una partició sense xifrar anomenada /boot que es on s’instal·len les imatges del nucli o kernel. El que m’ha passat és que el meu portatil té una versió LTS de llarg suport que no reinstal·le cada any, per a això estan les LTS, ha acabat omplint-se tota la partició /boot , i quan s’ha instal·lat el darrer nucli no tenia espai per acabar de guardar en la /boot els fitxers de configuració i arrancava amb el missatge kernel pànic que veieu més amunt.

Anem a veure com resoldre aquest error de forma segura sense perdre les dades.

1- El primer és reiniciar el portàtil i fixar-vos en la finestra següent, i escollir per arrancar l’opció «Opcions avançades d’Ubuntu»

2- Trieu el segon nucli de la llista que veureu a la vostra pantalla d’arranc. El primer és el que no està configurat bé i done el missatge d’error. Per triar el segon nucli CAL ESCOLLIR LA TERCERA LINIA (LA QUE NO TÉ EL RETOL «RECOVERY MODE»)

3- Poseu la contrasenya de desxifrat del disc dur i entreu

4- Aneu al menú d’aplicacions, eines del sistema, administració, i gestors de paquets synaptic.

5- Ara escriviu en la finestra de paquets a cercar «linux-image» i fixeu-vos en els números de les versions que teniu del kernel. Aneu a marcar algunes versions per desinstal·lar i aneu a deixar la versió més alta que no està acabada de configurar ( però ho farà de forma automàtica en quant tinga prou espai al disc en la partició /boot ) i la següent versió que és la que esteu executant, fixeu-vos doncs en els números. (En roig el que anem a desinstal·lar). Apliqueu els canvis.

6- Tanqueu el synaptic després d’aplicar els canvis i reinicieu l’ordinador. De nou teniu el vostre Ubuntu sense problemes per a arrancar.

La veritat és que tindre el vostre disc dur totalment xifrat en Linux amb LVM no té preu. Si us el roben no us podran traure la vostra informació personal.

Si voleu saber com de buida s’ha quedat ara la partició /boot obriu un terminal i escriviu «df» i al final de la llista tindreu el % ocupat per /boot.

Com que tenim un 56% ocupat per /boot podem estar tranquils durant bastants mesos.

Donem gràcies a que Linux és minoritari i els defraudadors de la «Gurtel» no van guardar mai els documents en un Linux amb disc dur totalment xifrat.

Separa Categories
Afegeix aquesta entrada a del.icio.us Cerca a Technorati enllaços a aquesta entrada Tafaneja a la Tafanera Afegeix aquesta entrada al Facebook Què són aquestes icones?

Us convidem a la trobada anual 2014 de Softcatalà

Softcatalà fa una trobada cada any per fer un resum de l'estat dels projectes de l'associació, parlar de projectes futurs, campanyes i molt més.

Aquest any hem volgut obrir una part de la trobada (matí del dissabte) a altres grups o persones que estiguin interessats pel català a les noves tecnologies. La idea és convidar tot aquell qui vulgui assistir com a participant o ponent i definir l'agenda del matí amb el següent format:

llegiu-ne més

Separa Categories
Afegeix aquesta entrada a del.icio.us Cerca a Technorati enllaços a aquesta entrada Tafaneja a la Tafanera Afegeix aquesta entrada al Facebook Què són aquestes icones?

Instruccions per a configurar un router Cisco 887-K amb una VDSL de Movistar:

controller VDSL 0
!
interface Ethernet0
description VDSL-MOVISTAR
no ip address
pppoe enable group global
pppoe-client dial-pool-number 1
!
!
interface FastEthernet0
no ip address
shutdown

interface FastEthernet1
 no ip address
 !
 interface FastEthernet2
 no ip address
 shutdown
 !
 interface FastEthernet3
 no ip address
 shutdown
 !
 interface Vlan1
 ip address 192.168.0.11 255.255.255.0
 ip nat inside
 ip virtual-reassembly in
 !
 interface Dialer0
 ip address negotiated
 no ip redirects
 no ip proxy-arp
 ip mtu 1492
 ip nat outside
 ip virtual-reassembly in
 encapsulation ppp
 dialer pool 1
 ppp authentication pap callin
 ppp pap sent-username adslppp@telefonicanetpa password 0 adslppp
 ppp ipcp route default
 no cdp enable
 !
 ip forward-protocol nd
 !
 ip nat inside source list 10 interface Dialer0 overload
 ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Dialer0
 !
 access-list 10 permit 192.168.0.0 0.0.0.255
 !

 

 

Separa Categories
Afegeix aquesta entrada a del.icio.us Cerca a Technorati enllaços a aquesta entrada Tafaneja a la Tafanera Afegeix aquesta entrada al Facebook Què són aquestes icones?

Cada any al voltant del Nadal fem la trobada anual de Softcatalà que ens ocupa la tarda (trobada) i el vespre (sopar).

Enguany, hem volgut aprofitar el matí per fer una trobada amb aquelles persones que tinguin interès pel català a les TIC.

Dia i hora: Dissabte 20 de desembre de 10.30 a 14.00

Lloc: Espai Vilaweb. Carrer Ferlandina 43, 08001 Barcelona

Qui: Qualsevol persona amb un interès pel català i les TIC

Agenda: De què parlarem? Qualsevol cosa relacionada amb el català i les TIC. Què exactament? Ho decidirem allà mateix usant el format no conferència (unconference) que és força comú en comunitats àgils.

Els que tingueu interès us podeu apuntar a la web de la trobada.

Separa Categories
Afegeix aquesta entrada a del.icio.us Cerca a Technorati enllaços a aquesta entrada Tafaneja a la Tafanera Afegeix aquesta entrada al Facebook Què són aquestes icones?

Softcatalà presenta la guia d'aparells en català

Softcatalà presenta la guia d'aparells en català (http://www.softcatala.org/wiki/Aparells), un web que recull més de 150 aparells electrònics (mòbils, tauletes, lectors de llibres...) que permeten treballar en català. Addicionalment, també podeu trobar informació relacionada, com ara la disponibilitat de text predictiu en català.

llegiu-ne més

Separa Categories
Afegeix aquesta entrada a del.icio.us Cerca a Technorati enllaços a aquesta entrada Tafaneja a la Tafanera Afegeix aquesta entrada al Facebook Què són aquestes icones?

Nota: Aquesta entrada reprodueix l'article que vam escriure per l'associació BlenderCAT i que trobareu publicat a la 8a edició de la revista BlenderCAT amb articles molt interessants sobre el Blender. Aquesta és la versió en català per l'article. Des d'aquí volem agraïr a l'associació BlenderCAT, i especialment al Marçal Mora, la important tasca de difusió que fan del Blender a Catalunya (i fora de Catalunya).


HISTÒRIA

La Palma de Cervelló és una petita població de menys de 3.000 habitants, situada a uns 20 Km de Barcelona, al Baix Llobregat, a l'espai entre les serralades de Collserola i de l'Ordal.
Era l'estiu del 2011 quan un grup de palmarencs, fanàtics del programari lliure, van decidir ampliar l'oferta d'activitats pel Dia de la Llibertat del Programari (Software Freedom Day) a Catalunya. L'entitat era la Konfraria de la Vila del Pingüíde la Palma de Cervelló que s'havia fundat un any abans. Des de l'any 2005 i fins aquell moment, l'associació Caliu (CAtalan LInux Users) liderada per en Rafael Carreras s'havia encarregat d'organitzar la diada a Barcelona, el tercer dissabte del mes de setembre.
Des d'un principi es tenia una cosa molt clara: la idea era ampliar l'oferta, i per aquest motiu es va decidir avançar la celebració al divendres previ a la celebració mundial.
Des de llavors ja han passat quatre anys i de mica en mica, el Dia de la Llibertat del Programari a la Palma de Cervelló s'ha anat consolidant com una activitat d'interès per tot aquell amb inquietuds sobre el programari i la cultura lliure.
En els darrers tres anys per la Palma hi han estat representats GnuLinux.cat, OpenStreetMap, Guifi·net (2011), la comunitat catalana de Mozilla, OsmAnd, Android(2012), RaspberryPi, la FSFE (Free Software Foundation Europe), l'Ubuntu Catalan LoCo Team (Ubuntaires) i també BlenderCAT (2013).

FILOSOFIA

El Dia de la Llibertat del Programari a la Palma de Cervelló pretén incloure a usuaris de tots els nivells, i sobretot facilitar la introducció en aquest món a les persones que el desconeixen per complet. Això té la seva lògica si entenem l'entitat que l'organitza com una entitat amb unes arrels profundament locals.
A més a més, es pretén oferir un espai lúdic i festiu que faciliti la interacció entre els assistents, d'una manera natural i distesa.

UNA ANÈCDOTA PER CADA ANY

La primera edició (2011)va permetre a la Konfraria conèixer el funcionament d'OpenStreetMapde la mà d'en Celso González. El mapa de la Palma de Cervelló estava completament buit i uns mesos més tard van organitzar-se uns tallers oberts per ajudar a completar-lo. Els tallers van aparèixer al Telenotícies Vespre de TV3, i actualment la Konfraria participa activament en la comunitat catalana d'OpenStreetMap. Tot això no hauria estat possible sense el DLP 2011.

La segona edició (2012)va tenir com a protagonistesels dispositius mòbils. Vam parlar d'Android però també vam poder veure un dispositiu amb FirefoxOSabans quesortís al mercat. També vam parlar d'OsmAnd, una potent aplicació que utilitza dades d'OpenStreetMap. El granToni Hermosova deixar escrit al seu Twitter com se n'havia enamorat: «#OsmAnd -> Awesome #OSM #Android app I fell in love yesterday in La Palma de Cervelló».

La tercera edició (2013)va ser l'inici del format d'activitats solapades en l'espai i el temps. Van utilitzar-se tres espais (teatre, biblioteca i PuntTIC), però el bullici va ser sobretot al teatre. Això va donar molt més dinamisme a l'esdeveniment i més llibertat als ponents. Així per exemple, l'associació BlenderCATva disposar de quatre hores per realitzar un taller de «Creació de videojocs amb Blender», una de les delícies de la jornada amb el Marça Mora, l'Abraham Castillai el Richard Sánchez. La conclusió d'aquell any va ser clara: «Els pròximsanys, tots al teatre!».

EDICIÓ 2014(lloc web, reportatge)

Aquest 19 de setembre totes les activitats del Dia de la Llibertat del Programari van realitzar-se al Teatre Societat Aliança Palmarenca, on durant tota la tarda van anar desfilant persones de tot tipus per participar dels tallers i xerrades. La tarda va ser fantàstica i el temps va acompanyar de la millor manera, i l'únic incident el vam trobar en un accident a la BV-2421 que va dificultar l'accés a la Palma de Cervelló durant uns minuts.

La jornada va inaugurar-la l'Andreu Cabré amb un taller de dues hores sobre «Creació de material amb Cycles». Com el mateix Andreu va explicar a la càmera de la Palma TV: «Cycles és un motor de renderitzat modern, i incorpora una manera nova i diferent de crear materials». Tot i ser un taller de nivell mitjà, va haver-hi un bon nivell de participació, al voltant de les 10 persones. Segons l'Andreu, tot i que hi havia usuaris novells i experts, el taller oferia alguns conceptes que són d'utilitat per a tothom. En Francesc Dorca, per exemple, expressava la seva admiració pel fet que«una població tan petita tingui tanta tremperalinuxera» i afegia: «he de dir que l'ambient que hi havia era d'allò més engrescador i que vaig aprendre unes quantes coses molt útils sobre el Blender».

El taller més llarg (4 hores) el va oferir en Carlos López Quintanilla, consultor SIG i defensor del programari lliure en aquest àmbit. El taller que va presentar va ser d'«Introducció al QGIS 2.0». L'aplicació Quantum GIS és una de les eines més potents per treballar amb informació geogràfica. Un dels seus potencials n'és la possibilitat d'ampliar-ne les possibilitats amb connectors per treballar, per exemple amb dades d'OpenStreetMap. Unes cinc persones -cap d'elles novesen el camp GIS- van poder participar d'aquest fantàstic taller. Actualment en Carlos López Quintanilla a més, col·labora amb Softcatalà per poder disposar d'una traducció al català del QGIS. En Manolo Barcia, quan se li va preguntar sobre com havia anat el taller responia: «Molt bé, però se m'ha fet curt!».

En Josep Gallartva poder fer doblet gràcies a la seva doble condició com a membre del Catalan LoCo Team (Ubuntaires) i com a regidor de cultura de l'Ajuntament de Caldes de Montbui. Va repartir uns quants CD de la darrera versió de l'Ubuntu (escriptori i servidor) entre els assistents a la xerrada «Instal·lacions alternatives i configuració avançada de l'Ubuntu»(pdf), juntament amb la Guia Ubuntu(guia)que és possible gràcies aen Miquel Adroer. Aquesta xerrada pretenia que l'usuari bàsic disposés de les eines per atrevir-se a fer un pas més en el sistema operatiu, aquesta xerrada completava la que en l'edició anterior havia fet en Walter García Fontes, de caràcter més introductori.
Pel seu caràcter divulgatiu va ser d'especial interès la xerrada-debat que es va realitzar sobre la «Migració al LibreOffice a l'Ajuntament de Caldes de Montbui»(pdf), i tan interessant com la xerrada van ser els seus assistents, molts d'ells membres d'agrupacions polítiques locals com LPS (la Palma Sempre, actual govern de la Palma de Cervelló) el PSC, ERC, la CUP i el Procés Constituent. No només es va parlar del LibreOffice, sinó també dels estàndards i els formats oberts, conceptes molt importants per als responsables de l'administració. En Javier Lahoz, representant del PSC la Palma, per exemple, destacava la «il·lusió i ganes de fer coses» que es respirava a la jornada i mostrava la seva voluntat de participar-hi en pròximesedicions.


Un dels atractius de la jornada sens dubte el van aportar l'Oriol López, el Guille Giménezi el Víctor Vaqueroamb els seus tricòpters (drones) de fabricació casolanai en els que hi apliquen munts de ciència i d'enginy: autèntiques obres d'art sobre una estructura de fusta i amb unesplaques Arduino. Es vasortir al carrer perfer-los volar (quina estabilitat!!) i equipats amb una càmera GoPro van enregistrar imatges que després processaria l'Edgar Riba(membre de la Konfraria) amb la llibreria OpenCV per fer una petita demostració de com programar-la perquè fos capaç de detectar les persones del vídeo. L'Edgar Riba aquest estiu ha participat en el Google Summer of Code, treballant precisament pel projecte OpenCV

De manera transversal durant tota la tarda va realitzar-se una «Viquimarató sobre la Palma de Cervelló»organitzada amb l'ajuda de l'Esther Ximénez(Biblioteca Municipal de la Palma) i amb la col·laboració de l'Àlex Hinojo (@Kippelboy). Va ser un espai de treball des d'on van anar ampliant-se tots els continguts referents a la pàgina principal de la Palma de Cervelló, però també d'altres pàgines relacionades amb la Palma de Cervelló. Una anècdota? L'Àlex va crear la pàgina de la Montse Pascual i Vilapua, una de les persones que va venir a participar de la Viquimarató i que va considerar-se la reina de l'escalada deportiva a finals dels anys vuitanta.
L'Àlex Hinojo resumia la jornada amb aquestes paraules: «El DLP de la Palma és l'exemple de què quan hi ha una bona connexió amb les comunitats es poden fer actes interessants sense grans pressupostos. Veure l'alcalde editant la wiki ja va ser tot un què per dir com és la Palma».

També de manera transversal i durant tota la tarda va disposar-se d'un espai d'instal·lació de sistemes GNU/Linux (Linux Install Party) i qui va dinamitzar aquest espai va ser en Ferran Lópezde la Pipa Plena (agrupació d'usuaris GNU/Linux de l'Alt Empordà). Enguany no va participar-hi tanta gent, però va completar-se una migració a Lubuntu, en un ordinador antic i amb poques possibilitats.

La cloenda de la jornada va anar a càrrec del Martí Morta, amb una xerrada sobre «ROS: Robòtica i programari lliure»(slides). No només va ser una xerrada molt didàctica i visual en la quales van veure vídeos de robots realitzant coses impressionants, sinó que a més, va realitzaruna demostració en viu utilitzant ROS (Robot Operating System), una càmera web i una placa Arduino.

Mereixen una menció especial tots els que van fer possible una cobertura mediàtica de l'esdeveniment: en Marc Rodríguez(la Palma TV), Josep Balsas(fotografies), en Xavi Aranda(el Teb) i en Benny Beat(Softcatalà)(fotografies a Flickr).

I arribats a aquest punt, sí. Era el moment de descansar després d'una tarda tan intensa i productiva, des de les 16 h i fins a les 21 h... Era el moment de desplaçar-nos al Cafè de l'Aliança per seure a la taula on ens esperaven les taules d'embotits i de formatges i acabar amb el Sopar de germanor, això si, continuant el debat sobre tot allòque envolta el programari i la cultura lliure.


Us animareu a venir a la Palma de Cervelló l'any que ve? ;)


Separa Categories
Afegeix aquesta entrada a del.icio.us Cerca a Technorati enllaços a aquesta entrada Tafaneja a la Tafanera Afegeix aquesta entrada al Facebook Què són aquestes icones?

Ja fa unes quantes setmanes que podem utilitzar l’aplicació Mozilla Stumbler, un escàner de codi obert de xarxes sense fils (wireless), xarxes mòbils i xarxes Wi-Fi que recull dades del GPS per al servei d’Ubicació de Mozilla. Totes les dades són combinades i enviades a Mozilla per millorar el servei de localització dels dispositius amb Firefox OS i altres projectes de codi obert.

Com hi puc contribuir?

Mozilla Stumbler es basa en una comunitat de col·laboradors. Com a individu, podem recollir dades i començar el mapejat de les xarxes de la nostra ciutat. Com a desenvolupador, podem contribuir al desenvolupament del propi servei i com a organització, podem utilitzar les possibilitats que ens dona una eina de codi obert i potenciar el seu ús.

Com a propietari d’un punt d’accés Wi-Fi pots excloure’t voluntàriament d’aquest servei i que no es recullin dades simplement modificant el nom del SSID annexant “_nomap” (per exemple, el SSID “MyWirelessNetwork” es converteix en “MyWirelessNetwork_nomap”) o configurant el teu SSID com a ocult.

A més a més, el servei s’atura quan detecta que la bateria del teu mòbil és baixa. No t’ho pensis més i comença a col·laborar!

mozilla-stumbler-catalunya

Podeu conèixer més detalladament el projecte a la pàgina web de Mozilla https://location.services.mozilla.com

Podeu informar d’errors a GitHub https://github.com/mozilla/MozStumbler/issues o al canal #geo del IRC.

Separa Categories
Afegeix aquesta entrada a del.icio.us Cerca a Technorati enllaços a aquesta entrada Tafaneja a la Tafanera Afegeix aquesta entrada al Facebook Què són aquestes icones?

Durant la 'sobretaula' després d'una de les sessions del festival Barcelona Pensa, em comentava un assistent que considerava adoptar Linux sempre que això comportés un compromís ideològic. Això m'ho deia, potser contrariat, perquè segurament se m'havia escapat abans algun comentari difús on remarcava la complexitat del món actual.

Separa Categories
Afegeix aquesta entrada a del.icio.us Cerca a Technorati enllaços a aquesta entrada Tafaneja a la Tafanera Afegeix aquesta entrada al Facebook Què són aquestes icones?

Des que Google va llançar Google Chrome fa sis anys, molts van començar a pensar que l’acord pel qual Mozilla rebia centenars de milions de dòlars cada any per tenir Google com a cercador per defecte tard o d’hora arribaria a la seva fi.

I així ha estat. Avui s’ha confirmat que el Firefox canviarà el seu motor de cerca de Google a Yahoo per a les versions d’escriptori i mòbil als Estats Units. Coincidint amb això, Yahoo prepara una versió millorada del seu cercador i respectarà les preferències Do Not Track de l’usuari.

Virgin-flight-27Igual que ara, l’usuari podrà canviar el motor de cerca quan vulgui, instal·lant-ne de nous o utilitzant alguns dels que venen per defecte, que a part de Yahoo seran Google, Bing, DuckDuckGo, Amazon, Twitter i Wikipedia.

Paral·lelament, la versió russa del Firefox passarà a utilitzar Yandex i la versió xinesa, Baidu.

Els motius d’aquesta decisió es desconeixen, però sembla evident que, o bé Google s’ha fet enrere i ja no està interessada en renovar el contracte amb Mozilla, o bé Yahoo ha fet una proposta que convencia més als nois de Mozilla.

El canvi tindrà lloc aquest mateix desembre i només afectarà a les noves instal·lacions, els usuaris que ja utilitzin Firefox no notaran cap canvi.

Separa Categories
Afegeix aquesta entrada a del.icio.us Cerca a Technorati enllaços a aquesta entrada Tafaneja a la Tafanera Afegeix aquesta entrada al Facebook Què són aquestes icones?

W3C finalment ha elevat el llenguatge web HTML5 a categoria d’estàndard oficial. L’HTML5 és un projecte que s’ha anat gestant des del 2004 i que ha anat eixamplant el nombre de navegadors que l’acceptaven fins a l’actualitat que està molt estès i les seves funcionalitats respecte l’HTML4 donen vida a dispositius mòbils, navegadors web i escriptoris de l’ordinador. L’HTML5 ha fet possible el lema de Mozilla “El web és la plataforma”.

Tweet

Separa Categories
Afegeix aquesta entrada a del.icio.us Cerca a Technorati enllaços a aquesta entrada Tafaneja a la Tafanera Afegeix aquesta entrada al Facebook Què són aquestes icones?

Mozilla celebra 10 anys del navegador Firefox amb el lema “Escollir Firefox no és només escollir un navegador és escollir independència a la xarxa”.

Tweet

Separa Categories
Afegeix aquesta entrada a del.icio.us Cerca a Technorati enllaços a aquesta entrada Tafaneja a la Tafanera Afegeix aquesta entrada al Facebook Què són aquestes icones?

Microsoft veu com de mica en mica va perdent poder, tot i que encara en té molt, i per tant li cal canviar d’estratègia. Li cal tornar a ser coneguda i simpàtica. Una simpatia que als últims anys se l’ha guanyat la seva competència: els ordinadors Apple, els serveis web de Google, els mòbils Android, els servidors web Java, i els jocs de PlayStation.

Per això ha anunciat diverses iniciatives:

 

Tweet

Separa Categories
Afegeix aquesta entrada a del.icio.us Cerca a Technorati enllaços a aquesta entrada Tafaneja a la Tafanera Afegeix aquesta entrada al Facebook Què són aquestes icones?
 a SC
Big Bang Data - Barcelona | 15-11-2014, 00:48

Si teniu l'ocasió, aprofiteu sens falta aquest cap de setmana del 15-16 de novembre de 2014 per visitar l'exposició del Big Bang Data del CCCB.

Personalment destacaria la secció, tot just entrar, on es relata gràficament com és la infrastructura d'Internet, sovint dissimulada rere metàfores puerils com 'núvol'.

Separa Categories
Afegeix aquesta entrada a del.icio.us Cerca a Technorati enllaços a aquesta entrada Tafaneja a la Tafanera Afegeix aquesta entrada al Facebook Què són aquestes icones?

A diferència del que ens té acostumats Mozilla, avui s’ha fet públic un projecte que s’ha portat amb molt secretisme: un nou navegador destinat exclusivament als desenvolupadors web.

No se’n saben gaires detalls, només que es publicarà la setmana que ve, el dilluns 10 de novembre, i que tindrà com a focus principal fer les tasques de programació web més senzilles.

De fet, els darrers anys i sobretot els darrers mesos, Mozilla ha posat un esforç considerable en crear eines de desenvolupament web integrades al navegador. Amb el temps, aquestes s’han anat incrementant amb cada nova versió i el que va començar sent un senzill inspector d’HTML i CSS ara ja és un paquet d’eines complert que permet, crear aplicacions per al Firefox OS (WebIDE) o inspeccionar dispositius externs com telèfons Android i iOS (Firefox Tools Adapter).

Tota la informació d’aquest nou navegador es pot seguir a través del hashtag #Fx10 així com a la newsletter de Mozilla Hacks.

Separa Categories
Afegeix aquesta entrada a del.icio.us Cerca a Technorati enllaços a aquesta entrada Tafaneja a la Tafanera Afegeix aquesta entrada al Facebook Què són aquestes icones?