logo Xubuntu

Xubuntu

Sistema operatiu basat en Ubuntu que utilitza l'escriptori XFCE

Altres versions
2,65 (70 vots)
1387 baixades

Compartiu

Imatge destacada 1 del Xubuntu
Imatge destacada 2 del Xubuntu
Imatge destacada 3 del Xubuntu

El Xubuntu és la versió amb l’escriptori Xfce de l’Ubuntu, una de les distribucions més populars de GNU/Linux, amb milions d’usuaris arreu del món. Amb l’escriptori amb un grau de catalanització molt gran, disposa de més de 25.000 programes gratuïts fàcilment instal·lables, els principals dels quals disponibles en català. L’escriptori Xfce destaca pel seu poc consum de recursos de maquinari, per la qual cosa el Xubuntu està especialment indicat per a ordinadors antics (funciona amb 128 megues de RAM).

Entre els programes que s’instal·len per defecte trobem el navegador Firefox, el gestor de correu Thunderbird, el processador de textos Abiword, el gestor de fulls de càlcul Gnumeric, el programa de retoc fotogràfic Gimp, el programa de missatgeria Pidgin, el reproductor de música Listen, el reproductor de vídeo Totem, un programa de gravació de CD/DVD, un client de BitTorrent i moltes altres eines que ens permeten treballar i navegar per Internet des del primer moment. I tot completament de franc.

Aquesta versió que us n’oferim és la versió estàndard d’escriptori per a 32 bits. Si voleu altres versions, visiteu el lloc web del Xubuntu.

Nota: Tan bon punt inicieu la instal·lació, trieu el català. Si esteu connectats a Internet, es descarregaran tots els paquets de català necessaris. Si no hi esteu connectats en el moment de la instal·lació, o us trobeu amb un escriptori amb menús en català i anglès, connecteu-vos a Internet, inicieu l’ordinador i aneu a Aplicacions>Sistema>Suport d’idioma per a assegurar-vos que està habilitat el Català.


Comentaris