logo Wubi

Wubi

  • Autor: [https://launchpad.net/~ubuntu-installer Equip de l'instal·lador de l'Ubuntu]
  • Llicència: GPL v2
  • Lloc web: http://wubi-installer.org
Altres versions
2,92 (119 vots)
4934 baixades

Compartiu

Imatge destacada 1 del Wubi

ATENCIÓ: el fabricant del programari recomano NO instal·lar el wubi en el windows 8, sinó fer una instal·lació normal.

El Wubi (acrònim de «Windows UBuntu Installer») és l’instal·lador oficial de l’Ubuntu per al Windows, el qual permet als usuaris del Windows entrar al món del Linux amb un simple clic del ratolí.

Amb el Wubi podreu instal·lar i desinstal·lar l’Ubuntu de manera fàcil i segura, tal com si es tractés d’una aplicació normal del Windows.

Les seves característiques principals són les següents:

  • Senzill: no cal enregistrar cap CD. Simplement haureu d’executar l’instal·lador, introduir un nom i una contrasenya per al compte nou, fer clic a «Instal·la» i deixar que el programa faci la seva feina. Mentrestant podeu fer altres activitats.
  • Segur: no es modificarà el Windows. El Wubi només afegeix una opció per a arrencar l’Ubuntu a l’inici. No us caldrà modificar les particions del disc dur, instal·lar cap carregador especial ni instal·lar cap controlador. Funciona simplement com un programa normal per al Windows.
  • Discret: el Wubi manté la majoria dels fitxers en una carpeta. Si decidiu que no el voleu utilitzar més, el podeu desinstal·lar com qualsevol altra aplicació per al Windows.

Nota: la llista desplegable «Mida de la instal·lació» fa referència a la mida de la instal·lació en Gigabytes (Gb), tot i que les unitats no apareixen en el text. Es tracta simplement d’un error de visualització del programa, degut al qual només es mostra una part del text traduït.


Comentaris

Ramon

Ramon

com ho faig per instal.lar el wubi en el windows 10, no tinc manera en demana si dono permís per fer els canvis li dic que si però fins aquí arriba, algú en pot ajudar?.

Moltes Gracies

Respon
Josep M.

Josep M.

Wubi dóna problemes amb les versions de Windows a partir de la 8: https://askubuntu.com/questions/654990/can-i-install-wubi-on-windows-10
Aquí sembla que ho han aconseguit en alguns ordinadors concrets: https://www.lifewire.com/wubi-linux-installation-program-2201175