logo Mecanog

Mecanog

Altres versions
3,31 (183 vots)
8853 baixades

Compartiu

Imatge destacada 1 del Mecanog

El Mecanog és un programa per a facilitar l’aprenentatge de mecanografia amb ordinador.

Entre les seves característiques, destaquen:

  • Totalment adaptat per a persones amb dificultat visual moderada (podent-se augmentar la mida de les lletres) o fonda o amb ceguesa (persones que precisen un lector de pantalla).
  • Teclat virtual (amb detecció automàtica entre els 120 que hi han enregistrats) amb diversos ajustaments. Presentació de mans virtuals per indicar més fàcilment els dits a usar.
  • Multiplicitat de possibilitats d’exercicis: predissenyats, amb paraules aleatòries i des del portapapers (amb el text que hagi copiat d’un editor que tingui obert). En modalitats acadèmica i de joc. Presentació dels resultats en diferents modes.
  • Possibilitat d’utilitzar el programa com a editor de text (d’interès per a immigrants que poden veure la simulació del teclat, per a demostració en l’aula d’informàtica, importació de caràcters des de taula Unicode, etc.).
  • Edició i selecció de diferents: 1. Posicions dels dits i de les mans, útil per a persones que només puguin usar una sola mà o li falti algun dit. 2. Teclats i d’edició de patrons de caràcters per a paraules aleatòries. Etc.

El Mecanog ha estat desenvolupat en col·laboració amb la Fundació Manuel Caragol i l’ONCE. Està disponible en català, espanyol, portuguès i anglès.


Comentaris