Imatge destacada 1 del Marble

El Marble és un globus virtual i un atles mundial que podeu utilitzar per a aprendre més coses sobre la Terra: podeu viatjar pel planeta i observar llocs i carreteres. Un clic del ratolí a l’etiqueta d’un lloc us proporcionarà l’article corresponent a la Viquipèdia.

També és possible mesurar les distàncies entre dues localitats o mirar l’estat actual dels núvols. El Marble us ofereix uns mapes temàtics diferents: un mapa topogràfic com els de classe, una vista de satèl·lit, un mapa de carrers i mapes de la Terra de nit, mapes de temperatura i de precipitació. A més, els mapes inclouen eines per a utilitzar-los a l’escola, com el canvi de data per a veure els canvis que es produeixen al cel i al mapa.

A diferència d’altres globus virtuals, també permet la utilització de diverses projeccions: podeu triar entre un mapa pla (Plate Carré), Mercator o el globus.

La manera més fàcil d’instal·lar-lo a Linux és per mitjà dels repositoris de la vostra distribució.

Per a instal·lar-lo a Windows, heu de fer-ho a través de l’instal·lador del KDE per a Windows. Cliqueu a l’enllaç de descàrrega de Windows d’aquesta fitxa i us durà a la fitxa del KDE al Rebost, des d’on podreu descarregar l’instal·lador per a Windows.

Existeixen versions nadiues per a Windows i Mac, però només són en anglès.


Comentaris