logo Linkat

Linkat

  • Autor: Comunitat Ubuntu/ Linkat
  • Llicència: Diverses (Programari lliure i no lliure)
  • Lloc web: http://linkat.xtec.cat/
Altres versions
2,79 (105 vots)
6519 baixades

Compartiu

Imatge destacada 1 del Linkat

La distribució de GNU/Linux Linkat és impulsada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Està basada en la distribució Ubuntu, s’adreça al sector de l’ensenyament i es troba completament en català. Ha estat distribuïda a tots els centres educatius de Catalunya i a molts d’ells s’utilitza normalment.

Entre el programari inclòs cal destacar el programari educatiu adreçat a docents i alumnes, el LibreOffice, el Firefox, el Thunderbird, reproductors multimèdia, missatgeria instantània, gravadors de CD/DVD, aplicacions gràfiques, una versió del nucli de Linux que dóna un bon suport per dispositius de maquinari moderns, i molt més. En català i completament de franc.

Si sou alumnes o teniu fills en edat escolar a Catalunya, amb Linkat tindreu a casa exactament el mateix entorn informàtic que al centre educatiu.

La Linkat 22.04 està basada en Ubuntu 22.04 (Jammy Jellyfish). Es tracta d’una versió de tipus Long Term Support (LTS) que rebrà actualitzacions de seguretat i programari fins a l’abril de 2027.

La Linkat edu 22.04 inclou l’entorn d’escriptori “MATE” per mantenir l’aspecte gràfic de les versions anteriors de Linkat. Els usuaris poden canviar i seleccionar l’entorn escriptori Ubuntu durant l’inici de sessió. La Linkat 22.04 només està disponible per a arquitectures de 64bits.


Comentaris