logo Lector de mapes del MiraMon

Lector de mapes del MiraMon

  • Autor: Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF)
  • Llicència: Programari gratuït
  • Lloc web: https://www.miramon.cat/
Altres versions
2,93 (83 vots)
1543 baixades

Compartiu

Imatge destacada 1 del Lector de mapes del MiraMon

El Lector de mapes del MiraMon és un Sistema d’Informació Geogràfica (SIG) gratuït que permet visualitzar, consultar i imprimir mapes fets amb el SIG MiraMon. Els mapes poden ser ràsters (imatges de teledetecció, ortofotos, models digitals d’elevacions del terreny, mapes temàtics convencionals, etc) i vectorials 2 i 3D (objectes definits per punts, línies o polígons) o informació obtinguda de protocols estàndard OGC (WMS, etc).

Els mapes, en format digital, poden ser consultats per localització (clicant-hi a sobre) o per atributs (el sistema pot localitzar determinats elements, com per exemple plantes de tractament d’aigües o estacions metereològiques amb determinats rangs de temperatura). També poden estar enllaçats amb altres tipus d’informació: documents de text, fulls de càlcul, imatges, gràfics, sons, pàgines i adreces web, etc.

El Lector de mapes del MiraMon és una aplicació per a Windows (95/98/NT/2000/XP/2003 Server/Vista), íntegrament programat en C (ràpid i petit). Està desenvolupat pel Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) de la UAB, amb el suport de la Generalitat de Catalunya. És utilitzat per més de 25.000 usuaris en 37 països diferents.

Per a crear i editar mapes cal adquirir la versió MiraMon Professional (gratuït per a l’administració pública, centres de recerca, xarxa de custòdia del territori i estudiants de Catalunya).

Nota Linux: L’executable per a Windows és funcional a Linux mitjançant el Wine (provat a Ubuntu 8.04)


Comentaris