logo KDE

KDE

  • Autor: La comunitat KDE
  • Llicència: GPL (Llicència Pública General)
  • Lloc web: https://kde.org/ca/
Altres versions
3,26 (123 vots)
9487 baixades

Compartiu

Imatge destacada 1 del KDE

El KDE (K Desktop Environment) és un entorn d’escriptori per al nostre ordinador disponible per a diverses plataformes informàtiques. Conegut sobretot perquè és un dels escriptoris que inclouen la majoria de distribucions GNU/Linux, des de la segona meitat del 2008 està disponible per a Windows com a conjunt de programes dins de l’escriptori normal del Windows.

El KDE inclou un seguit d’aplicacions que ens permeten gestionar completament el nostre ordinador i desenvolupar qualsevol acció relacionada (Internet, ofimàtica, multimèdia, etc). Entre els programes més coneguts hi ha el Konqueror (navegador i gestor de carpetes), l’Amarok (reproductor multimèdia), el KOffice (ofimàtica), el K3b (enregistrador de CD/DVD), el Kontact (gestor d’informació personal, amb Kmail i altres), i desenes de programes més disponibles en català la majoria.

Instal·lació Linux: hi ha distribucions que inclouen el KDE com l’escriptori per defecte. La majoria de distribucions, encara que no es basin en KDE, permeten l’opció d’instal·lar-lo. Consulteu la informació sobre la vostra distribució GNU/Linux.

Algunes de les aplicacions KDE estan disponibles per a Windows i Mac-OSX. La pàgina de descàrrega us indicarà les que estan disponibles a cada sistema operatiu.


Comentaris