logo KDE

KDE

  • Autor: La comunitat del KDE
  • Llicència: GPL (Llicència Pública General)
  • Lloc web: http://www.kde.org
Altres versions
3,25 (122 vots)
9388 baixades

Compartiu

Imatge destacada 1 del KDE

El KDE (K Desktop Environment) és un entorn d’escriptori per al nostre ordinador disponible per a diverses plataformes informàtiques. Conegut sobretot perquè és un dels escriptoris que inclouen la majoria de distribucions GNU/Linux, des de la segona meitat del 2008 està disponible per a Windows com a conjunt de programes dins de l’escriptori normal del Windows.

El KDE inclou un seguit d’aplicacions que ens permeten gestionar completament el nostre ordinador i desenvolupar qualsevol acció relacionada (Internet, ofimàtica, multimèdia, etc). Entre els programes més coneguts hi ha el Konqueror (navegador i gestor de carpetes), l’Amarok (reproductor multimèdia), el KOffice (ofimàtica), el K3b (enregistrador de CD/DVD), el Kontact (gestor d’informació personal, amb Kmail i altres), i desenes de programes més disponibles en català la majoria.

Instal·lació Linux: hi ha distribucions que inclouen el KDE com l’escriptori per defecte. La majoria de distribucions, encara que no es basin en KDE, permeten l’opció d’instal·lar-lo. Consulteu la informació sobre la vostra distribució GNU/Linux.

Instal·lació Windows: Us oferim la descàrrega de l’instal·lador del KDE per a Windows. Un cop instal·lat, podreu accedir al grup de programes del KDE mitjançant el menú Inicia, sense substituir l’escriptori del Windows. Per a instal·lar-lo, heu de seguir aquests passos:

1.- Descarregueu l’instal·lador i executeu-lo (és en anglès).

2.- Avanceu pels diàlegs amb les opcions per defecte fins arribar a la pantalla de servidors.

3.- Trieu el servidor més proper. Tanmateix, no tots els servidors contenen la darrera versió del KDE per a Windows. Els més probables de contenir-la són els servidors alemanys. Podeu comprovar quines versions us ofereixen els diversos servidors.

4.- Selecció de paquets: trieu els paquets ca en aquells que permetin la selecció d’idioma (aspell-ca, kde-l10n-ca), sense seleccionar cap llengua més (a no ser que us interessi cap més en concret). A continuació seleccioneu la resta de paquets (que no contenen codi de llengua), o només aquells paquets dels programes que us interessin.

5.- Es descarregaran i instal·laran els paquets que heu triat. Disposeu de les captures de tot el procés en aquesta pàgina.

6.- Conserveu l’instal·lador, ja que us permetrà eliminar o afegir aplicacions, o actualitzar-ne la versió. Només heu de tornar a executar-lo.


Comentaris