Imatge destacada 1 del GvSIG

El gvSIG és un Sistema d’Informació Geogràfica (SIG) lliure (llicència GPL), multiplataforma (Windows, Linux i Mac) i multilingüe (català, anglès, alemany, espanyol, basc, francès, gallec, italià, portugués, txec, romanès, polonès i xinès). Està desenvolupat per l’empresa valenciana IVER, l’empresa Prodelta i la Universitat Jaume I, amb finançament de la Generalitat Valenciana i la Unió Europea.

El gvSIG està programat en Java i utilitza les biblioteques SIG reconegudes com Geotools o Java Topology Suite (JST). Permet la utilització dels formats cartografia digital més comuns, com els formats vectorials GML, SHP, DXF, DWG, DGN, KML, els formats ràster MrSID, GeoTIFF, ENVI o ECW, i els protocols remots WMS, WCS o WFS, entre d’altres. A més disposa d’un sistema d’extensions que permet ampliar-ne les característiques. La seva interfície és molt semblant a la del programa ArcGIS.

Nota: Tot i que es triï el català (valencià) durant la instal·lació, un cop executat el programa es mostra en espanyol. Aneu a les Preferències per canviar-ne l’idioma.

Nota Linux: El gvSIG, com altres aplicacions Java, pot ser incompatible un cop instal·lat amb els efectes d’escriptori (Compiz Fusion). A Informació addicional (aquí sota) teniu l’enllaç a la solució, o si no, desactiveu els efectes d’escriptori.


Comentaris