logo EMule

EMule

Altres versions
3,66 (466 vots)
58102 baixades

Compartiu

Imatge destacada 1 del EMule

L’eMule és un programa de compartició de fitxers P2P que es basa en la xarxa de l’antic eDonkey2000 (eD2K) i Kad, però que ofereix moltes més característiques i és programari lliure (llicència GPL).

L’eMule presenta les característiques més avançades dels programes de compartició de fitxers: permet compartir tot tipus de fitxers, aturar i reprendre la descàrrega en qualsevol moment, descarregar des de diversos usuaris alhora, seleccionar usuaris, seleccionar l’amplada de banda consumida… A més, un cop començada la descàrrega, l’usuari passa a compartir amb la resta de la comunitat el fragment del fitxer ja descarregat, la qual cosa incrementa enormement la disponibilitat d’un fitxer. Assigna un únic identificador a fitxers iguals, de manera que es poden incloure enllaços a aquests fitxers a les pàgines web, la qual cosa permet la creació d’un servidor deslocalitzat.

A més a més, permet enviar missatges entre els usuaris, iniciar sessions de xat i estadístiques de tot tipus: amplada de banda consumida en tot moment, demanda dels fitxers compartits per l’usuari, nombre de bytes baixats i pujats de la xarxa…..

La xarxa eDonkey2000, de la qual l’eMule és client, és una xarxa a mig camí entre les xarxes d’un únic servidor central i les xarxes sense servidors (com Kad). Està integrada per múltiples servidors que els usuaris van creant i anul·lant amb el temps. Degut a aquesta característica, convé tenir una llista de servidors com més actualitzada millor. La forma més senzilla d’aconseguir una llista de servidors actualitzada de l’eMule és fer una cerca, per exemple al Google, de “emule server list”, sense les cometes, i afegir al programa la llista obtinguda (“add to eMule”) amb l’eMule funcionant.

Nota: El procés d’instal·lació no és en català. Si teniu activat el català com a configuració regional del Windows, el programa el detectarà en executar-se; si no, heu d’anar a Preferences/General/Language i triar Catalán.

Nota Linux: L’eMule és funcional a Linux mitjançant WINE.


Comentaris