Imatge destacada 1 del Debian
Imatge destacada 2 del Debian

El Debian és un sistema operatiu completament lliure i desenvolupat íntegrament per voluntaris. El Debian utilitza el kernel Linux (el nucli d’un sistema operatiu), si bé la majoria de les eines bàsiques provenen del projecte GNU; és per això el nom GNU/Linux. Integra de manera predeterminada l’escriptori GNOME, completament traduït al català, però també es pot instal·lar amb altres entorns d’escriptori, com ara KDE, MATE, Cinnamon, LXDE, LXQT, XFCE, etc. També hi inclou més de 59.000 paquets, programari precompilat distribuït en un format que fa més senzilla la instal·lació a l’ordinador, els principals dels quals disponibles en català.

El Debian destaca per la seva disponibilitat per a un gran nombre d’arquitectures de maquinari. Les versions que us n’oferim són les més baixades de 32 i 64 bits:

  • DVD: per instal·lar des d’un DVD, sense que calgui tindre connexió a internet
  • CD: per a instal·lar des d’un CD, en una màquina amb connexió a internet
  • Live: per enregistrar en un CD o memòria USB i provar-la sense instal·lar, per a poder decidir si instal·lar o no

Totes elles es poden fer servir també en memòries USB. Si voleu altres versions, per a altres arquitectures o suports, visiteu el lloc web de Debian: «Obtenir Debian»


Comentaris

Joan

Joan

No funciona cap enllaç

Respon
Artur

Artur

Tenies raó, Joan, moltes gràcies! Hem actualitzat els enllaços, ja pots baixar la darrera versió ;)

perecs

perecs

¿Algú sap perquè Debian 9 Gnome no té la traducció al català com tenia el Debian 8 Gnome?

Respon
Artur

Artur

Hola! En principi sí que té la traducció al català, tant la versió 9 com la darrera versió, la núm. 10. Hauries de poder triar-la en instal·lar el sistema, o si no, a la configuració del sistema una vegada l'instal·les. Escriu-nos al fòrum si continues tenint problemes per a configurar el Debian en català ;)

Jordi

Jordi

No funciona cap enllaç.

Respon