Imatge destacada 1 del Debian
Imatge destacada 2 del Debian

Debian és un sistema operatiu completament lliure i desenvolupat íntegrament per voluntaris. Debian utilitza el kernel Linux (el nucli d’un sistema operatiu), si bé la majoria de les eines bàsiques provenen del projecte GNU; és per això el nom GNU/Linux. Basada en l’escriptori GNOME, completament traduït al català, hi inclou més de 18.733 paquets, programari precompilat distribuït en un format que fa més senzilla la instal·lació a l’ordinador, els principals del quals disponibles en català.

Debian destaca per la seva disponibilitat per a un gran nombre d’arquitectures de maquinari. Les versions que us n’oferim són les més baixades de 32 i 64 bits:

  • DVD: per instal·lar des d’un DVD
  • Live: per iniciar sense instal·lar, i poder decidir si instal·lar o no.
  • Netinst: les que permeten la instal·lació a través d’Internet, amb una mida molt més petita.

Totes elles es poden utilitzar també en memòries USB. Si voleu altres versions, per a altres arquitectures o suports, visiteu el lloc web de Debian: «Obtenir Debian»


Comentaris

Joan

Joan

No funciona cap enllaç

Respon
Artur

Artur

Tenies raó, Joan, moltes gràcies! Hem actualitzat els enllaços, ja pots baixar la darrera versió ;)

perecs

perecs

¿Algú sap perquè Debian 9 Gnome no té la traducció al català com tenia el Debian 8 Gnome?

Respon
Artur

Artur

Hola! En principi sí que té la traducció al català, tant la versió 9 com la darrera versió, la núm. 10. Hauries de poder triar-la en instal·lar el sistema, o si no, a la configuració del sistema una vegada l'instal·les. Escriu-nos al fòrum si continues tenint problemes per a configurar el Debian en català ;)

Jordi

Jordi

No funciona cap enllaç.

Respon