Imatge destacada 1 del AMule

L’aMule és un programa de compartició de fitxers d’igual a igual (P2P) basat en el popular eMule. Multiplataforma (Windows, Linux, OSX, BSD, Solaris), fa servir les xarxes eDonkey200, Kad i Kademlia, a més d’oferir més característiques que l’eMule.

L’aMule presenta les característiques més avançades dels programes de compartició de fitxers: permet compartir tot tipus de fitxers, aturar i reemprendre la descàrrega en qualsevol moment, descarregar des de diversos usuaris alhora, seleccionar usuaris, seleccionar l’amplada de banda consumida… A més, un cop començada la descàrrega del fitxer, l’usuari passa a compartir amb la resta de la comunitat el fragment del fitxer ja descarregat, la qual cosa incrementa enormement la disponibilitat d’un fitxer. Assigna un únic identificador a fitxers iguals, la qual cosa permet incloure enllaços a aquests fitxers a les pàgines web, permetent així la creació d’un servidor deslocalitzat.

A més a més, permet enviar missatges entre els usuaris, iniciar sessions de xat i estadístiques de tot tipus: amplada de banda consumida en tot moment, demanda dels fitxers compartits per l’usuari, nombre de bytes baixats i pujats de la xarxa…..

Nota Linux: La manera més còmoda d’instal·lar-lo és fer-ho a través dels repositoris de la distribució que fem servir, on generalment està inclòs.

Nota Windows: A l’inici de la instal·lació no podem triar el català. Tanmateix, el programa detecta l’idioma del sistema i s’hi mostra en aquest. Si no surt en català, el podem triar anant a Preferences>General.


Comentaris