Imatge destacada 1 del aMule

L’aMule és multiplataforma (Windows, Linux, OSX, BSD, Solaris), fa servir les xarxes eDonkey200, Kad i Kademlia, a més d’oferir més característiques que l’eMule.

L’aMule presenta les característiques més avançades dels programes de compartició de fitxers: permet compartir tot tipus de fitxers, aturar i reprendre la baixada en qualsevol moment, baixar des de diversos usuaris alhora, seleccionar usuaris, seleccionar l’amplada de banda consumida… A més, un cop començada la baixada del fitxer, l’usuari passa a compartir amb la resta de la comunitat el fragment del fitxer ja baixat, la qual cosa incrementa enormement la disponibilitat d’un fitxer. Assigna un únic identificador a fitxers iguals, la qual cosa permet incloure enllaços a aquests fitxers a les pàgines web, el que permet la creació d’un servidor deslocalitzat.

A més a més, permet enviar missatges entre els usuaris, iniciar sessions de xat i estadístiques de tot tipus: amplada de banda consumida en tot moment, demanda dels fitxers compartits per l’usuari, nombre de bytes baixats i pujats de la xarxa…..

Nota Linux: La manera més còmoda d’instal·lar-lo és fer-ho a través dels repositoris de la distribució que feu servir, on generalment està inclòs.


Comentaris