Ordinadors i mòbils en català

Compartiu

Preguntes més freqüents

 • Què és aquesta guia?

Aquesta és una guia col·laborativa on podeu consultar i documentar els aparells (mòbils, tauletes, lectors de llibres electrònics…) que es poden configurar en català. També oferim informació relacionada, com ara la disponibilitat de text predictiu en català.

Ens agradaria que aquesta pàgina no fos necessària i el català tingués un suport de primer nivell en qualsevol aparell com altres llengües del nostre entorn. Mentre aconseguim aquest objectiu, aquesta guia vol ajudar a orientar els consumidors sobre quins aparells disposen del català.

 • Hi ha aparells que no permeten configurar el català?

Malauradament és així. No tots els aparells permeten configurar el català. La majoria de sistemes operatius sí que tenen el català, però és una característica que depèn de molts factors: sistema operatiu, fabricant de l’aparell i operadora.

 • Per què és important configurar un aparell en català?

Perquè així us identifiqueu com a catalanoparlants i les aplicacions que estiguin traduïdes apareixeran en català. Encara més important, si teniu l’aparell configurat en català, en navegar sol·liciteu continguts en català i feu augmentar les estadístiques d’usuaris catalanoparlants. Per tant, ajudeu a que més serveis tinguin en compte el mercat català i s’ofereixin en la nostra llengua.

 • Estic interessat en comprar un aparell que no és al llistat, què faig?

Recomanem que abans de comprar-lo sol·liciteu al venedor o fabricant si el català es troba entre les llengües disponibles. Altrament, podeu acabar amb un aparell que no permet triar-lo i no us podreu identificar com a catalanoparlants i les aplicacions i continguts web no apareixeran en català.

 • Hi ha un error al llistat, què faig?

Si detecteu que la informació del llistat no és acurada comenteu-ho a la fitxa de l’aparell, intentant donar el màxim de detalls possibles (model, versió de sistema operatiu, operadora/lliure…)

 • Els aparells Android permeten configurar el català?

El cas del sistema operatiu Android és el més divers i no és una dada facilitin als clients abans de comprar un aparell. Android 4.0 i superior sí ofereix el català, però la disponibilitat del català en l’aparell final que compra l’usuari depèn del fabricant i de l’operadora (en el cas dels terminals no lliures).

 • Els aparells Sony permeten configurar el català?

En general sí. Els aparells Sony amb sistema operatiu Android sí es poden configurar en català. També ofereixen text predictiu en català

 • Els aparells Huawei permeten configurar el català?

En general sí. Els mòbils i tauletes Huawei amb sistema operatiu Android sí es poden configurar en català. També ofereixen text predictiu en català

 • Els aparells Samsung permeten configurar el català?

En general, els mòbils i tauletes amb sistema operatiu Android 4.0 o superior sí es poden configurar en català, però en els dispositius antics o de gama baixa amb Android 2.x no es pot fer. També ofereixen text predictiu en català.

 • Els aparells bq permeten configurar el català?

En general sí. Els mòbils i tauletes bq amb sistema operatiu Android sí permeten configurar el català. Des de principis de 2016 també ofereixen text predictiu en català.

 • Els aparells Nexus de Google permeten configurar el català?

En general sí. Els mòbils i tauletes Nexus amb sistema operatiu Android 4.0 o superior sí permeten configurar el català. Des de principis de 2016 també ofereixen text predictiu en català.

 • Els aparells Motorola permeten configurar el català?

En general no. Els mòbils Motorola amb sistema operatiu Android no permeten configurar el català.

 • Els aparells Acer permeten configurar el català?

En general no. Els mòbils i tauletes Acer amb sistema operatiu Android no permeten configurar el català.

 • Els aparells iPhone / iPad / iTouch permeten configurar el català?

En general sí, qualsevol aparell amb iOS 4 o superior es pot configurar en català. També ofereixen text predictiu en català

 • Els aparells BlackBerry permeten configurar el català?

En general sí, qualsevol aparell amb sistema operatiu BlackBerry 5, 6, 7 o 10 es pot configurar en català. També ofereixen text predictiu en català

 • Els aparells Firefox OS permeten configurar el català?

En general sí, qualsevol aparell amb sistema operatiu Firefox OS 1.1 o superior es pot configurar en català. També ofereixen text predictiu en català

 • Els aparells Windows Phone permeten configurar el català?

En general, els aparells amb sistema operatiu Windows Phone 8 sí es poden configurar en català i ofereixen text predictiu en català. En els dispositius Windows Phone 7 no es pot configurar el català.

 • Els aparells Kindle permeten configurar el català?

En general no. Amazon no dóna incorpora el català en els seus aparells.