Softcatalà, conjuntament amb el projecte SeaMonkey i la resta de la comunitat de Mozilla, presenta la traducció al català de la nova versió 2.1 de la solució integrada i lliure d’Internet SeaMonkey.
El SeaMonkey és una aplicació que combina en un sol producte un navegador d’Internet, un gestor de correu electrònic i grups de discussió, un editor HTML, un client d’IRC i diferents eines de desenvolupament web. En definitiva, la nova versió significa l’evolució més fidel al model de programa de l’antic Netscape Communicator, que es va conèixer a l’àmbit català com al Navegador.
Aquesta versió 2.1 funciona amb la mateixa tecnologia de Mozilla per sota del Firefox 4 i, per tant, incorpora els seus darrers desenvolupaments, com ara l’HTML5, millor acceleració gràfica i rendiment del JavaScript.
D’entre les novetats existents, que el fan cada cop més convergent amb el Firefox, en destacaríem:
- La possibilitat de sincronitzar adreces d’interès, contrasenyes i pestanyes en diferents dispositius d’una forma segura.
- Els temes personalitzats tipus Personas
- Una barra de cerca opcional per accedir a diferents motors de cerca i suggeriments.
- Un nou gestor de dades que unifica permisos, galetes, contrasenyes i dades de formulari.
- Una millora de la gestió dels connectors, que inclou l’habilitat de suprimir les galetes que crea el Flash i recuperar-se de les penjades que pot ocasionar.
Podeu baixar el SeaMonkey 2.1 en català per al Windows, GNU/Linux i MacOS X des del Rebost de Softcatalà.
Crida a la participació
La traducció del SeaMonkey queda sense responsable. Si sou usuaris del SeaMonkey i esteu interessats en garantir la traducció de properes versions, no dubteu en passar-vos per la pàgina del projecte Mozilla de Softcatalà i apuntar-vos a la llista de correu, on podreu contactar directament amb l’equip de traducció per demanar involucrar-vos-hi.
Quant a Softcatalà
Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.