L’OpenOffice.org 2.0.4 és el paquet ofimàtic lliure i gratuït més complet que existeix actualment. Té tot el que es pot esperar d’un paquet ofimàtic i, a més a més, en català. Podeu crear documents dinàmics, analitzar dades, dissenyar presentacions atractives i produir dibuixos espectaculars.
L’OpenOffice.org 2.0.4 ha estat desenvolupat per la comunitat OpenOffice i es troba disponible per a sistemes Windows, GNU/Linux i Unix.
És el primer paquet ofimàtic que implementa l’estàndard OpenDocument Format, que recentment ha aprovat el comitè internacional d’estàndards ISO/IEC. El format OpenDocument pot utilitzar-se amb qualsevol aplicació ofimàtica, sense por d’haver de dependre d’un proveïdor específic ni dels termes de llicència, amb la seguretat que els documents es podran llegir, editar i imprimir en un futur.
El paquet ofimàtic incorpora un mòdul de base de dades (Base), per a complementar el processador de textos (Writer), el gestor de fulls de càlcul (Calc) i el de presentacions (Impress), i l’eina de dibuix (Draw). Els usuaris, doncs, disposen de tots els recursos necessaris per a ser productius en un món modern. L’OpenOffice.org és lliure, això vol dir que ofereix la llibertat d’utilitzar, d’estudiar, de millorar i de compartir el programari.
Les millores de la nova versió 2.0.4 inclouen:
– Gestió de PDF millorada
– Exportació directa a format LaTeX
– Nova funcionalitat als components Calc i Impress
– Consultes imbricades en la base de dades
Es recomana a tots els usuaris actualitzar-se a l’OpenOffice.org 2.0.4.
Aquests dies el projecte Openoffice.org ha complert el sisè aniversari. Durant aquest temps ha multiplicat el nombre d’usuaris i ha ajudat a establir el format OpenDocument com a estàndard internacional d’intercanvi de documents.
Descàrrega
Versió Windows
http://www.softcatala.org/prog126.htm
Versió GNU/Linux
https://www.softcatala.org/pub/softcatala/openoffice
Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.