Softcatalà presenta la traducció al català del navegador Firefox per a dispositius Android

Compartiu


Softcatalà, conjuntament amb la comunitat de Mozilla, presenta la traducció al català del navegador Firefox per a dispositius Android.

Aquesta versió del Firefox per a Android, amb el mateix motor que la popular versió per a escriptori, funciona en la majoria de mòbils i tauletes que tenen una versió d’Android 2.2 o superior.

A més de tots els avantatges tecnològics de Mozilla, cal destacar la possibilitat de poder sincronitzar historial, adreces d’interès i preferències amb la versió del Firefox que puguem tenir al nostre ordinador d’escriptori. Igualment, com amb el seu ‘germà gran’, també és possible un alt grau de personalització mitjançant la instal·lació de complements.

A més a més, una gran part de les webapps que funcionen al nou sistema operatiu Firefox OS i disponibles al Firefox Marketplace també poden instal·lar-se mitjançant aquest navegador mòbil i esdevenen accessibles com una aplicació més a la nostra pantalla.

Cal dir que, tot i que la traducció estava disponible de fa temps i era possible tenir una versió del Firefox per a mòbils en català per altres vies, fins a aquesta versió no ha estat disponible al Google Play, el canal més habitual per a l’usuari.

Per altra banda, cal remarcar que l’aplicació apareixerà en català sempre que el dispositiu estigui configurat correctament en aquesta llengua. Teniu més detalls de com fer-ho aquí.

Si teniu cap dubte o cap problema, no dubteu a formular una pregunta als nostres fòrums.

Col·laboració

La traducció del Firefox, com la de la resta d’aplicacions de Mozilla, depèn de la tasca del grup de traducció de Mozilla a Softcatalà. Si voleu ajudar-hi, podeu conèixer quines són les nostres eines i recursos i oferir la vostra ajuda a la llista de treball.

Quant a Mozilla

Mozilla és una comunitat global que treballa per assegurar que la xarxa segueixi sent un recurs públic, compartit i obert per a tothom. http://www.mozilla.org

Quant a Softcatalà

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org


Comentaris