Publicitat
Publicitat

Android

(S'ha redirigit des de: Projectes/Android)

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Android.jpg

Lloc web: http://www.android.com

Podeu subscriure-us a la llista de correu del projecte per contribuir-hi.

Contingut

Benvinguts a la secció d' Android de Softcatalà. A continuació us oferim un seguit de recursos relacionats amb el món Android en català: aplicacions, llengua, teclats, altres llocs web, etc.

[modifica] Com puc tenir l'Android en català?

Important: no sempre es pot configurar l'Android en català. Això depèn de la versió de sistema operatiu i del fabricant del dispositiu. Per exemple, alguns fabricants van avançar-se i oferien el català en versions 2.x d'Android. Al contrari, altres fabricants suprimeixen el català i no podrem configurar-lo encara que sigui Android 4.x. Recomanem que verifiqueu la disponibilitat del català abans de comprar un dispositiu (mòbil o tauleta): aquesta guia us pot ajudar

Per a saber si el vostre dispositiu té el català, i configurar-lo, seguiu les instruccions d'Android de la pàgina del Catalanitzador de Softcatalà

Catalanitzador-64x64.png

[modifica] El català no és entre les llengües disponibles

Si no us apareix el català en el llistat de llengües disponible vol dir que, o bé teniu una versió d'Android massa antiga (1.x i 2.x), o bé el fabricant del vostre dispositiu ha retirat el català. Si és el segon cas, us recomanem informar al fabricant, mitjançant els seus canals d'atenció al client o xarxes socials, que desitgeu tenir el català.

Addicionalment, podeu forçar el català. Atenció: això és una acció avançada i ho feu sota la vostra responsabilitat. Tampoc es garanteix que els menús apareguin en català.

 1. Cal que tingueu, o bé un dispositiu amb Android 4.1 o inferior, o bé que el tingueu "rootejat".
 2. Baixeu i instal·leu l'aplicació MoreLocale 2 del Google Play.
 3. Executeu-la i configureu el codi de llengua personalitzat "ca" i estat desitjat (ES, FR, AD, IT o res).

Les aplicacions que tinguin traducció en català apareixeran en la nostra llengua i en navegar sol·licitareu continguts en català.

Atès que el dispositiu no ofereix el català entre les llengües disponibles i el codi de llengua està forçat, és possible que els menús apareguin en anglès o algunes coses relaciones amb la llengua no apareguin correctament (abreviatures de dies, mesos, primer dia de la setmana...).

[modifica] Diccionari predictiu per al català

La disponibilitat del diccionari predictiu va associada al motor de teclat que s'usa, però habitualment els fabricants distribueixen un motor propi de teclat. És a dir, hi ha marques amb diccionari predictiu català, i altres que no en tenen.

Si no teniu diccionari predictiu, o no n'esteu satisfets, podeu d'instal·lar un teclat alternatiu des del Google Play o la botiga d'aplicacions. N'hi ha de gratuïts i de pagament.

Aquí teniu recollits alguns teclats disponibles al Google Play:

 • El teclat de l'Android Open Source Project, que és l'original d'Android i el que porten molts dispositius, no té diccionari predictiu.
 • El teclat de Google per a l'Android no té diccionari predictiu en català.
 • El teclat de Samsung, predeterminat en els dispositius d'aquesta marca, sí té diccionari predictiu en català, però no té el punt volat.
 • El teclat de Sony, predeterminat en els dispositius d'aquesta marca, sí té diccionari predictiu en català, però no té el punt volat.
 • El teclat d'HTC, predeterminat en els dispositius d'aquesta marca, només permet configurar el diccionari predictiu català com a 2a llengua, i no té el punt volat.
 • El teclat Adaptxt sí té diccionari predictiu català.
 • El teclat Swiftkeyboard sí té diccionari predictiu català.
 • El teclat AnySoftKeyboard sí té diccionari predictiu català.
 • El teclat Swype sí té diccionari predictiu català.
 • El teclat Go keyboard sí té diccionari predictiu català, però no té el punt volat.
 • El teclat SlideIT sí té diccionari predictiu català, però no té el punt volat.
 • El teclat Multiling sí té diccionari predictiu català.
 • El teclat TouchPal X sí té diccionari predictiu català, però no té el punt volat.

[modifica] Problemes amb el punt volat

Als teclats Android podeu cercar el caràcter · pitjant una estona la tecla del punt ., la L, la Ç, el guionet -, o el 5. Si no el trobeu en cap d'aquestes tecles, és probable que no hi sigui. Cada fabricant personalitza els seus teclats i, tot i tenir els menús en català, alguns no incorporen el punt volat al teclat català.

Si no teniu accés al punt volat amb el teclat predeterminat, podeu instal·lar-ne un altre. Això és independent de la llengua dels menús que tingueu configurada. Els teclats Adaptxt, SwiftKey, AnySoftKeyboard i Swype, per exemple, tenen tots els caràcters necessaris per escriure en català, incloent-hi el punt volat.

[modifica] Instal·lació d'un teclat alternatiu

Per instal·lar un teclat alternatiu:

 1. Cerqueu i instal·leu-lo com qualsevol altra aplicació al Google Play o botiga d'aplicacions.
 2. Cal configurar-lo com a predeterminat, teniu dues opcions:
 • Seguir l'assistent d'instal·lació del teclat, si n'hi ha, per a configurar-lo..
 • Fer-ho manualment. Aneu a "Configuració" > "Idioma i introducció de text", activeu el teclat i configureu-lo com a predeterminat.

[modifica] Aplicacions Android disponibles en català

En general, cal que tingueu l'Android configurat en català per a que les aplicacions es mostrin en català. Les aplicacions que no tinguin traducció en català es mostraran en anglès.

Configurar l'Android en català és important. No només es mostraran les aplicacions en la nostra llengua, també us identificareu com a catalanòfons i sol·licitareu continguts en català en navegar per Internet.

La forma habitual de trobar i instal·lar aplicacions Android, com en altres plataformes, és mitjançant les anomenades botigues d'aplicacions, com ara el Google Play.

També és cert que alguns desenvolupadors posen a disposició dels usuaris d'Android les aplicacions des de les seves pàgines.

Podeu trobar-ne una selecció al nostre Rebost.

[modifica] Comunitats catalanes i altres recursos

[modifica] Participació

Si sabeu de qualsevol aplicació que estigui disponible en català i no està present al Rebost, no dubteu en afegir-la.

Per a qualsevol dubte, també teniu una llista de correu:

i una secció del fòrum.

Separa Categories