Softcatalà presenta la traducció al català del GIMP 2.6.0

Compartiu


Softcatalà presenta la traducció al català de la versió 2.6.0 del GIMP, el popular programa de codi lliure i multi-plataforma de retoc fotogràfic i composició artística professional.

El GIMP és ideal per a fotògrafs, dissenyadors de web i en general per a qualsevol persona que vulgui editar o composar imatges digitals, ja que el GIMP permet treballar en tècniques avançades de disseny gràfic: canals, capes, màscares, eines de selecció intel·ligents i eines per fer correccions de nivells i corbes de color.

La versió GIMP 2.6.0 aporta novetats significatives respecte l’últim GIMP 2.4.7.

En primer lloc hi forces millores en la interfície: el plafó principal d’eines ha canviat, ha deixat de tenir menús, per tal de convertir-se en una simple caixa d’eines.

S’ha millorat les eines de selecció. En concret ara es permet la selecció de polígons, amb restricció d’angles i edició de segments.

També s’ha millorat l’eina Pinzell. El nou GIMP ara permet configurar els paràmetres del pinzell de forma dinàmica en funció de diversos factors: l’opacitat, la duresa, la mida i el color es poden canviar depenent de la pressió i la velocitat amb què es mou el cursor, o bé si es vol també poden variar de forma aleatòria. D’aquesta manera el pinzell es converteix amb una eina capaç de fer efectes de gran complexitat.

Però la gran novetat del GIMP 2.6 és la introducció de les operacions GEGL. Amb les operacions GEGL la qualitat de la imatge original no es perd mai. Tot i que es redueixi la mida de la imatge, o es filtri en sèpia, la informació dels píxels originals es conserva en tot moment.

Finalment recordar que en el GIMP 2.6, com ja passava en el GIMP 2.4, la selecció de l’idioma en plataformes Windows s’integra amb la del sistema operatiu, això vol dir que per tenir el GIMP en català cal anar al Tauler de control – Opcions regionals i de llengua, i seleccionar el català a les pestanyes Opcions regionals i Avançats.

Podeu baixar-vos el GIMP 2.6.0 en català del rebost de programes de Softcatalà.

Podeu trobar més informació i tutorials del GIMP al wiki de Softcatalà.

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.


Comentaris