Softcatalà presenta la traducció al català de l’escriptori GNOME 2.24

Compartiu


La darrera versió de l’entorn d’escriptori GNOME, la 2.24, ja està disponible. El GNOME proporciona la interfície gràfica d’usuari i un conjunt d’aplicacions que permeten la interacció amb el sistema operatiu de l’ordinador i la realització de les tasques habituals com ara l’edició de textos, la navegació per Internet, la reproducció d’àudio/vídeo i la missatgeria instantània, entre moltes d’altres. Tot això posant un èmfasi especial en l’accessibilitat, la internacionalització i els principis d’usabilitat i del programari lliure. El GNOME és compatible amb Linux, Solaris, *BSD i d’altres sistemes basats en l’UNIX, i és l’entorn d’escriptori predeterminat de les principals distribucions d’aquests sistemes operatius.

Algunes de les novetats que cal destacar en aquesta ocasió se centren en un client nou de missatgeria instantània, l’addició de la navegació per pestanyes en el gestor de fitxers, els nous controls de resolució de la pantalla i de gestió de múltiples monitors i la millora de l’accessibilitat del teclat, del ratolí i de la lectura de la pantalla.

Tampoc cal oblidar que el GNOME ofereix un sòlid entorn de treball per a la creació d’aplicacions, apartat en el qual s’ha de mencionar la nova plataforma de desenvolupament GNOME mòbil, dissenyada per a dispositius mòbils.

Si voleu obtenir més informació sobre tot allò que aporta de nou el GNOME 2.24, podeu llegir les notes de la versió al lloc web del GNOME.

Com de costum, aquesta versió també estarà plenament traduïda al català, gràcies a l’esforç dels voluntaris del projecte de traducció del GNOME, en el qual us animem a col·laborar subscrivint-vos a la seva llista de correu.

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.


Comentaris