Softcatalà presenta un diccionari multilingüe lliure català, anglès, espanyol, francès, italià i alemany

Compartiu

Softcatalà presenta un diccionari multilingüe lliure català, anglès, espanyol, francès, italià i alemany

El diccionari multilingüe neix amb l’esperit d’ajudar a consolidar la competència lingüística dels seus usuaris en diferents llengües. El diccionari permet fer cerques amb múltiples idiomes i obtenir la traducció de la paraula i el seu significat en diversos idiomes. Es pot accedir-hi des de:https://www.softcatala.org/diccionari-multilingue

Diccionari multilingüe

Actualment el diccionari conté: 9690 paraules i 2049 definicions en català, 9449 paraules i 6072 definicions en anglès, 8913 paraules i 3973 definicions en francès, 8245 paraules i 3108 definicions en italià, 7767 paraules i 4434 definicions en alemany, 9283 paraules i 3763 definicions en espanyol, i 2062 imatges.

Crèdits

Aquest diccionari s’ha construït a partir d’un conjunt de corpus lliures:

  • Wikidata sota llicència Creative Commons Reconeixement-Compartir Igual 3.0 No adaptada.
  • Viccionari sota llicència Creative Commons Reconeixement-Compartir Igual 3.0 No adaptada.
  • Imatges de la Wikimedia Commons sota les seves respectives llicències.

Agraïm profundament la feina de totes les persones darrere dels projectes mencionats.

Qualitat

La qualitat del diccionari és un tema laboriós, especialment en aquest cas on es barregen diferents fonts. Setmanalment es comproven quines són les paraules més cercades pels usuaris i ens assegurem que la qualitat és optima. Contribuïm regularment a millorar la qualitat i ampliar els corpus que utilitzem, actualment ja n’hem fet més de 300 millores.

Quant a Softcatalà

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.


Comentaris